Rwanda reisinformatie voor jouw vakantie

Rwanda – Valuta

Valuta Rwanda

De munteenheid in Rwanda is de Rwandese Frank (RWF). De Rwandese Frank is onderverdeeld in 100 centimes en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 20 en 50 frank en biljetten van 100, 500, 1000 en 5000 frank.

Bekijk hier de huidige koers van de Rwandese Frank.

Je kunt in Rwanda bij veel banken en wisselkantoren Euro”s omwisselen in Rwandese Frank.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Rwandese Frank eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de frank.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Rwanda maar zeer beperkt mogelijk in de grote steden en op de luchthaven van Kigali. De aanwezige geldautomaten zijn bovendien regelmatig buiten werking.

Bekijk hier waar je in Rwanda kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Credit Card

Credit Cards (Visa en MasterCard; American Express in mindere mate) worden geaccepteerd bij de grote internationale hotels, lodges en restaurants met veel internationale bezoekers. Je kunt ook contanten met je credit card opnemen bij enkele banken.

Reischeques

Travellercheques kun je met name omwisselen in de hoofdstad Kigali. Buiten Kigali kan het echter lastig zijn om traveller cheques om te wisselen. Travellers cheques in Euro”s en US Dollars zijn het meest gangbaar en geven het minste extra wisselkosten.

Het is overigens belangrijk om de lijst met chequenummers altijd apart van je travelcheques te bewaren. In dit geval heb je, indien je je cheques kwijtraakt, in ieder geval de nummers van de cheques nog en kun je via de alarmcentrale van de bank van uitgifte het geld snel terugkrijgen.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Rwanda geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Rwanda een stuk hoger dan in de omringende landen, maar toch nog iets lager dan in Nederland en België.

Fooien

In Rwanda is het niet gebruikelijk om in restaurants, bars en eetgelegenheden een fooi te geven. Een uitzondering vormen de duurdere restaurants in Kigali waar over het algemeen een fooi van zo”n 10% wordt verwacht