Montenegro, bobro dosli in kleinste republiek voormalig Joegoslavië

Montenegro was de kleinste republiek binnen het voormalige Joegoslavië en is sinds 2006 weer een onafhankelijk land. Het is een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in de wereld en dat is niet vreemd. Er is een enorme verscheidenheid aan natuur en cultuur, en dat terwijl het land maar eenderde van Nederland beslaat.

De Adriatische zeekust heeft vele stranden, waar je ook kan duiken en zeilen. Het imponerende berglandschap rijst op uit zee. Er zijn historische steden, kloosters en kerken.

Verder het binnenland in, ligt het grootste meer op de Balkan, Skadar, met vele vissoorten en een rijk vogelleven. Het Nationale park rond Biogradsko Jezero is ongerept. In de berggebieden bij Kolasin en het nationale park Durmitor kan je in de winter skiën, en in andere jaargetijden hiken en fietsen.

De Tara Canyon is na de Grand Canyon in de VS de diepste kloof ter wereld en kan je per raft afvaren, de Nevidio Canyon kan je doorlopen. De baai van Kotor is de enige fjord van Zuid-Europa en herbergt oude havenstadjes als Herceg Novi en Kotor, maar ook de moderne grote jachthaven Porto Montenegro.

De lager gelegen gebieden van Montenegro hebben een gematigd zeeklimaat, met gemiddeld milde tot vrij koele winters en milde zomers met uitschieters naar zeer hoge maximumtemperaturen. Met name in centraal Montenegro kan het in juli en augustus met regelmaat erg heet naar veertig graden Celsius.

Winter

Montenegro staat ook bekend om de koude winters, die in combinatie met de bergen voor prima wintersportfaciliteiten zorgen. In de maanden december, januari en februari komt de gemiddelde dagtemperatuur amper boven het vriespunt uit, op de hoogste toppen eigenlijk zelden tot nooit. ‘s Nachts liggen de temperaturen gemiddeld ongeveer vijf tot tien graden onder nul. De hoeveelheden sneeuw zijn per regio, maand en jaar verschillend, maar enkele tientallen centimeters is eigenlijk wel het minimale waar je op moet rekenen. Op sommige plekken valt in één winter enkele meters sneeuw. Deze laag blijft dus ook lang liggen.

Er zijn geen risico’s voor reizen naar Montenegro. Hou er wel rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd. Daarnaast is het verboden om foto’s te maken van militaire objecten of gebouwen.

Controleer voor vertrek altijd het meest recente reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geen Nederlandse ambassade in Montenegro

Er is geen Nederlandse ambassade in Montenegro. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Belgrado, Servië.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Montenegro aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Montenegro.

De ambassade voor Nederland van Montenegro bevindt zich in Brussel. Meer informatie staat hier.

Rue de Trône 117
1050 Brussel
Tel. +32 2 705 28 51
Open: ma t/m vr van 9-17 uur of op afspraak.
[email protected]

Je hebt geen visum nodig voor je bezoek aan Montenegro.

Pinnen en creditcard

In Montenegro zijn voldoende geldautomaten. Creditcards, uitgezonderd American Express, worden bij grote hotels, restaurants, tankstations en winkels geaccepteerd.

Fooien

Bedieningsgeld is meestal bij de restaurant- of hotelrekening inbegrepen. Indien dat niet het geval is dan is een fooi van tien procent gebruikelijk. Voor een goede dienstverlening kun je het bedrag afronden of het kleine wisselgeld laten liggen.

Prijspeil

Montenegro is goedkoper als Nederland. Je overnacht al voor vijftien euro, een middelklasse hotel kost zo”n veertig tot zestig euro. Een eenvoudige maaltijd eet je voor zeven euro, een driegangen diner voor twintig.

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Montenegro.

Montenegrijns is de meest gesproken taal, het is een

In de hotels en op andere toeristische plekken kan je meestal ook wel met Engels uit de voeten.

Hoogtepunten in Montenegro

In de tijd dat Montenegro als Koninkrijk Montenegro bestond, was Cetinje de hoofdstad. Hierdoor staan er in de oude stadskern nog paleizen waar vroeger vanuit geregeerd werd en waar nu de ambassades in gevestigd zijn. Het orthodoxe klooster dat gul versierd is met iconen en wandschilderijen is een van de populairste bezienswaardigheden. Ook de omgeving van Centinje is zeer de moeite waard. Authentieke en pittoreske dorpjes stromen over van geschiedenis, verhalen en sfeer.

Canyon Nividio ligt hier vlakbij, de laatst getemde canyon van Europa. Hier stroomt de rivier Komarnica doorheen richting Savnik. De naam Nevidio betekent ‘nooit gezien’, wat verwijst naar wat de rivier is: moeilijk bereikbaar. De canyon is dan ook een attractie voor avonturiers. Als de het water genoeg is gestegen, wagen zij zich aan de tocht door smalle doorgangen en watervallen. Het wordt wel afgeraden om je leven hier zonder gids aan te wagen.

Mondaine metropolis van het toerisme

Verborgen in baaien kan er overdag in alle rust van de zon genoten worden en de wandelpromenade Slovenska Obala zorgt altijd voor gezellige avonden. De oude stadskern binnen de muren is een schat van culturele geschiedenis en is bovendien geheel autovrij. Een aantal kerken veranderen in de zomer in stadstheaters waar diverse optredens gegeven worden. Ook zijn er veel kunstgaleries te bezichtigen, evenals de vertrouwde cafés, winkels en restaurants.

Baai van Kotor

De Middeleeuwse architectuur en de vele monumenten hebben eraan bijgedragen dat ook deze stad tot UNESCO-werelderfgoed behoort. Het is een van de meest toeristische trekpleisters van Montenegro. Zo’n 300.000 toeristen per jaar komen af op de gezelligheid van restaurants, smalle straatjes, verse vis, boetiekjes en het grote aantal aan verschillende kerken. Via tientallen haarspeldbochten is de top te bereiken die uitzicht biedt op de hele baai. Let op: dit punt is alleen met de voet te bereiken.

Beroemdheden als Sylvester Stalone, Sophia Loren, Doris Day en Claudia Schiffer hebben hier warme zomernachten doorgebracht. Inmiddels is het eiland overgenomen en geprivatiseerd. Er kan gekozen worden uit 118 villa’s die van buiten allemaal nog uit de Middeleeuwen lijken te stammen. Van binnen is dat compleet anders. Moderne spa- en wellness-fasciliteiten en een mate van luxe waar je u tegen zegt. Aan alles zit helaas een prijskaartje, zelfs aan liggen op het strand. Toegang tot het eiland is wel gratis, dus aapjes kijken en wandelingen maken is op dit eiland een must.

Deze plek wint aan populariteit door het drie kilometer lange strand en de vele visrestaurants langs de kust. Dit deel is officieel een naturistenzone. Op dit eiland is windsurfen een hoogstaande bezigheid. Er is zelfs een windsurfschool gevestigd. Subtropische natuur bedekt het eiland waarin speciale dier- en plantsoorten zich schuilhouden.

De rivier Bojana verbindt het meer met de Adriatische zee. Het meer ligt op de grens van Montenegro en Albanië. Twee derde hoort bij Montenegro en is in 1983 benoemd tot National Park. Allerlei vormen van toerisme komen in dit gebied bij elkaar. Van vogel spotten tot festivals en van sporten tot het bezoeken van cultureel-historische monumenten. Zo staan er op de eilandjes in het meer nog overblijfselen van middeleeuwse kloosters en van forten en zijn leven er maar liefst 281 soorten vogels.

De rivier Tara, ook wel de traan van Europa genoemd, loopt dwars door het gebied en leent zich goed voor raften. In het hart van Durmitor ligt het cultureel historische stadje Zabljak dat omringt wordt door 23 bergtoppen en de hoogste gemeente van de Balkan is. Er kan hier veel gewandeld worden en in de winter worden er langlauftochten gehouden. Durmitor heeft namelijk een klimaat van lange winters en korte zomers. Dit is in de winter het enige wintersportgebied in het land.

Langs de randen van zijn vlinderachtige vorm liggen historische plaatsjes en oude nederzettingen. In baai bevinden zich zeven eilanden. Het uitzicht wint het van alles, vooral vanuit Verige, de smalste doorgang. Deze biedt uitzicht op het prachtige eilandje Perast dat zeker een bezoek waard is. De baai is te berijden via dorpsweggetjes die langs de kust lopen. Ook zijn er speciale wandelpaden aangelegd. Maar de grootste aanrader is natuurlijk deze plek te ontdekken via het water.

Reistips voor Montenegro

Kotor baai Montenegro

‘De parel van de Middellandse Zee’. Oftewel, Montenegro. Het land doet zijn bijnaam eer aan door de azuur blauwe zee, verborgen baaien, historie en cultuur en vele natuurwonderen.

Lees Meer

Veel Nederlanders denken bij het plannen van hun vakantie niet aan Montenegro maar dit is volkomen onterecht. Dit land gelegen aan de Adriatische Zee heeft een prachtige natuur en mooie stranden. Buiten de stranden om is er ook de mogelijkheid om te wandelen en te klimmen in één van de vele bergen van Montenegro.

Lees Meer

Inspiratie voor Montenegro

Actief Europa

Montenegro is de ideale vakantiebestemming wanneer je zowel de sfeer van de Balkan als de Middellandse Zee wilt opsnuiven. De prachtige Adriatische kust nodigt uit om neer te ploffen op het strand, terwijl het groene, bergachtige binnenland juist

Lees Meer Door: Fleur Besters

Actief Europa

Kotor baai Montenegro

'De parel van de Middellandse Zee'. Oftewel, Montenegro. Het land doet zijn bijnaam eer aan door de azuur blauwe zee, verborgen baaien, historie en cultuur en vele natuurwonderen.

Lees Meer Door:

Actief Europa

Veel Nederlanders denken bij het plannen van hun vakantie niet aan Montenegro maar dit is volkomen onterecht. Dit land gelegen aan de Adriatische Zee heeft een prachtige natuur en mooie stranden. Buiten de stranden om is er ook de mogelijkheid om

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Montenegro

Reizen naar Montenegro

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Zonvakantie

Iberostar Selection Kumbor

8-daagse Zonvakantie naar Iberostar Selection Kumbor in Herceg Novi

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 501.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Iberostar Herceg Novi

8-daagse Zonvakantie naar Iberostar Herceg Novi in Herceg Novi

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 556.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Multi-actief Montenegro: Missie Montenegro

Montenegro wordt steeds bekender als nieuwe Europese top-bestemming. En terecht, want dit bergachtige land heeft zeer veel te bieden: Ontdek al wandelend het hooggebergte met grillige rotsen, groene zomerweiden en oerbossen, raft door de diepe canyon

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1370.00
Lees Meer

Groepsrondreizen

Groepsrondreis Zuid-Oost Europa

Episch. Zo durven wij deze reis wel te noemen. We nemen je mee door Kroatië, Bosnië, Servië, Montenegro, Albanië en we sluiten de reis af op het heerlijke, Griekse eiland Corfu. We bezoeken bekende hoogtepunten zoals Mostar, Durmitor en Berat, ma

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2499.00
Lees Meer

Zonvakantie

Palmon Bay & Spa

8-daagse Zonvakantie naar Palmon Bay & Spa in Herceg Novi

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 606.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Bosnië en Herzegovina & Montenegro; Charme van de Balkan

Kennismaken met de echte Balkan en avontuurlijk op reis, dan is deze rondreis naar Bosnië Herzegovina en Montenegro een goede keus. Je start in het nog onbekende Bosnië en Herzegovina met zijn rijke geschiedenis, prachtige bergen en culturele invlo

Land : Montenegro
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 899.00
reisduur : 10 dagen / 9 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Avala Resort & Villas

Dobro Jutro! Oftewel, goedemorgen in Montenegro. Begin de dag goed met een uitgebreid ontbijt uit de smaakvolle keuken. Een verblijf in Avala Resort & Villas is een feestje. De kamers zijn heerlijk ruim en sfeervol ingericht en de comfortabele bedden

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 690.00
Lees Meer

Zonvakantie

Iberostar Bellevue

8-daagse Zonvakantie naar Iberostar Bellevue in Budva

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 623.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Max Prestige

8-daagse Zonvakantie naar Max Prestige in Budva

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 521.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Balkan Familiereis

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de uitgestrekte, groene en bergachtige landschappen in de Balkan. We fietsen in Kotor, wandelen door de

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1748.00
Lees Meer

Zonvakantie

Rivijera

Kom binnen in het sprookje genaamd Hotel Rivijera. Dit hotel ligt op een adembenemende plek aan de Adriatische kust van Montenegro. Zoek een plekje aan het zwembad of in de rustgevende tuin met Pijnbomen, Palmen en Cipressen. De kleurrijke bloemen ma

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 438.00
Lees Meer

22-35ers reizen

22-35ers reis Balkan

Ziplinen, hiken, mountainbiken, kajakken; het kan allemaal tijdens deze actieve reis door Oost-Europa! Snuif de frisse berglucht op, bouw een kampvuur en verbaas je over de prachtige landschappen die we onderweg tegenkomen. We fietsen in Kotor, we wa

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1499.00
Lees Meer

Zonvakantie

Iberostar Bijela Park

8-daagse Zonvakantie naar Iberostar Bijela Park in Herceg Novi

Land : Montenegro
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 506.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Zuid-Oost Europa

Episch. Zo durven wij deze familiereis wel te noemen. We nemen je mee door Kroatië, Bosnië, Servië, Montenegro, Albanië en we sluiten de reis af op het heerlijke, Griekse eiland Corfu. We bezoeken bekende hoogtepunten zoals Mostar, Durmitor en Be

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2699.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Montenegro

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Montenegro maken we prachtige wandelingen door de mooiste Nationale Parken van Montenegro. We wandelen langs de hoogste toppen in het Durmitor Nationaal Park en in de bergen langs de kust. Al wandelend komen w

Land : Montenegro
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1248.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Montenegro

Reisgidsen

Reisgids Michelin groene gids weekend Montenegro | Lannoo

Voor wie slechts één compacte gids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen. Geen tijd te verliezen: elke gids begint al op pagina 1 met een uitgebreid blok praktische informatie. Met een uitne

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Montenegro | Gizi Map

Natuurkundige overzichtskaart Montenegro (Crna Gora) met veel plaatsen en wegen, spoorlijnen en rivieren, hoogten, lengte- en breedtegraden - zeer gedetailleerd schaal 1:250.000  

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Trescher Verlag

Goede Duitstalige reisgids met veel culturele beschrijvingen. Daarnaast ook aandacht voor praktische zaken als overnachten en rondreizen. Bijzondere duitse uitgever, vaak als eerste een boek over een bepaald gebied of land. Montenegro ist ein �

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Montenegro | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids The Mountains of Montenegro | Cicerone

Bijzondere wandelgids van een bijzonder land in opkomst: goed beschreven, met veel informatie en details, dus zeer bruikbaar! This guidebook includes a range of day-walks and multi-day treks throughout the Dinaric Alps of Montenegro. These mounta

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Montenegro | Freytag & Berndt

Goede, gedegen wegenkaart met toeristische informatie, nationale parken en afstanden in kilometers. Met register. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden t

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Fietskaarten

Wegenkaart - landkaart - Fietskaart Crnogorsko primorje - Kust van Montenegro | Kartografija

Mooie duidelijke kaart van de kust van Montenegro met symbolen als havens, campings en ook afstadnen en hoogtes. Gemarkeerde wandelpaden staan keurig ingetekend.   The coast of Montenegro at 1:100,000 on a detailed, contoured and GPS compatibl

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Montenegro | Rother

Uitstekende wandelgids met een groot aantal dagtochten in dal en hooggebergte. Met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal! Wandelingen in verschillende zwaarte weergegeven in rood/blauw/zwart. Urlaub am Meer oder in den Bergen? Wer sich

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Bjelasica Komovi Nationaal park | Geokarta

Topografische kaart wandelkaart schaal 1:60.000 van Bjelasica Komovi (Montenegro), met hoogtelijnen, wandelpaden en bijvoorbeeld hutten. 

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Marco Polo Montenegro (Engels) | Marco Polo

Let op: Engelse versie Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat. Explore Montenegro with this handy, pocket-sized, authoritativ

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Durmitor National Park - Montenegro | Intersystem

Wandel- en klimgids voor het natuurgebied Durmitor in het noorden van Montenegro. Met Engelstalige legenda. Prima wandelkaart hoogtelijnen, ingetekende wandelpaden, skiliften Schaal 1:22.000

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 780 Montenegro | Michelin

Zoals je van Michelin mag verwachten is deze kaart zeer overzichtelijk en heeft een duidelijk helder kaartbeeld. De kaart geeft uitgebreid toeristische informatie weer. Met register, afstanden en reistijden. Wegen worden naar verschillende klasse

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Marco Polo NL Montenegro | 62Damrak

Marco Polo reisgids voor Montenegro! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van het hele land en 8 bladzijden met extra plattegronden. Met 'insider tips' om dit prachtige land op de Balkan écht te ontdekken, de TOP 15 v

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Montenegro | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids. Een prettig leesboek voor, tijdens en achteraf de reis. Ontdek Montenegro op v

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! Following the success of the first-ever travel guide to Montenegro,

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Albrechts

Deze gids omschrijft de prachtige natuur van Montenegro, de kust met haar prachtige stranden, blauwe water, luxueuze hotels en lekker eten en de culturele rijkdom van het land. De combinatie van deze 3 elementen: natuur, kust en cultuur is de beste

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Boekscout

Gelet op de reviews moet men dit boek niet zozeer gebruiken als reisgids, maar meer als gids om ideeën op te doen en om in de sfeer te komen van dit land. Verwacht meer een persoonlijk verslag met enige informatie, niet een degelijke reisgids zoal

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.50
Lees Meer

Reisgidsen

Opruiming - Reisgids Montenegro | Michael Müller Verlag

opruiming = oude druk Zeer gedegen duitse reisgids voor Montenegro. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio. �

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Montenegro | Michael Müller Verlag

Zeer gedegen duitse reisgids voor Montenegro. Zowel achtergronden over cultuur, bevolking als landschap, maar ook veel praktische informatie over hoe je waar wat zou willen zien. Aandacht voor alle aspecten van de regio. Die tiefste Schlucht Euro

Land : Montenegro
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer