Montenegro reisinformatie voor jouw vakantie

Montenegro – Klimaat

Klimaat en beste reistijd Montenegro

Montenegro kent vier duidelijke seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en charme.

  • Lente: In de lente (maart tot mei) begint de natuur tot bloei te komen. De temperaturen stijgen geleidelijk, met milde dagen en koelere nachten. Het is een prachtige tijd om te genieten van de groene landschappen en bloeiende bloemen.
  • Zomer: De zomer (juni tot augustus) in Montenegro is warm en zonnig, met gemiddelde temperaturen rond de 25-30°C. Dit is het hoogseizoen voor toerisme, waarin je kunt genieten van zonnige stranden en aangename zeewatertemperaturen.
  • Herfst: De herfst (september tot november) brengt aangename temperaturen en minder drukte. Het landschap krijgt prachtige herfstkleuren en de gemiddelde temperaturen liggen rond de 15-20°C. Het is een ideale periode voor wandelingen in de natuur en het verkennen van historische steden.
  • Winter: De winter (december tot februari) in Montenegro kan koud zijn, vooral in de bergen. De gemiddelde temperaturen variëren tussen 5-10°C, maar in de hoger gelegen gebieden kan het vriezen en sneeuwen. Dit is het seizoen voor wintersportliefhebbers.

Gemiddelde temperaturen en neerslag per stad

Stad Jan Apr Jul Okt
Podgorica 8°C 15°C 28°C 16°C
Kotor 10°C 16°C 29°C 17°C
Budva 9°C 15°C 28°C 16°C

De bovenstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde temperaturen per stad in Montenegro. Houd er rekening mee dat dit slechts gemiddelde waarden zijn en de werkelijke temperaturen kunnen variëren. Daarnaast kan de neerslag variëren afhankelijk van het seizoen en de specifieke locatie.