Cyprus, veel zon, maar ook veel historie

Cyprus staat vooral bekend als zonbestemming, verdeeld in een zelfstandige en Turkse zijde. Maar het biedt veel meer voor de reiziger die op onderzoek uitgaat. Zo is Cyprus volgens de Griekse mythologie de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Ze zou volgens de overlevering op het kleine schiereiland Akamas haar geliefde Adonis hebben ontmoet. Hoe dan ook, je kan daar nu in ruige natuur hiken en naar de blue lagoon varen.

Want het kristalblauwe water is een van de attracties van dit eiland. Cyprus staat bekend als duikbestemming! Natuur boven water vind je in het Troödosgebergte, met prachtige bergkammen, geweldige uitzichten en koele berglucht is het een must voor wandelaars en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar de ziel van Cyprus. Hier zijn tal van oude Byzantijnse kloosters en authentieke dorpjes, verstopt in het groen langs de vele wandelpaden. Ideaal ook in de zomer, want dan is het heel heet op Cyprus en hier vind je schaduw. In de winter kan hier zelfs – in beperkte mate – aan wintersport gedaan worden!

De geschiedenis van Cyprus is mede bepaald geweest door de vaak strategische ligging van het eiland aan de uithoeken van de grote rijken in de loop der tijden. Dwars door het oude stadsdeel van Nicosia loopt de de Green Line, die noord en zuid scheidt. De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn in oud-Nicosia, maar ook in de directe omgeving van de Nicosia liggen bezienswaardigheden zoals Byzantijnse kerken en kloosters, archeologische vindplaatsen en sfeervolle dorpen, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Zo kan je de drukke badplaatsen ontlopen, waar met name Engelsen en Duitsers hun heil zoeken. Rust vind je hier niet, wel veel uitgaansgelegenheden.

Klimaattype:

Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 25-30 graden
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): 10-15 graden
Beste reistijd: vanaf half mei tot half oktober

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Het is enorm zonzeker. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren. Dit warme klimaat werkt als een magneet op zonliefhebbers, die vanaf half mei tot half oktober vrijwel altijd kunnen rekenen op goed strand- en zonweer.

De winterperiode

De wintermaanden zijn zacht maar relatief nat. Zo”n 95% van alle neerslag op Cyprus valt in de periode november tot en met april. Om te overwinteren is Cyprus net te koel en te wisselvallig.

Skiën op Cyprus

Het in het binnenland gelegen Troodos-gebergte is in de winterperiode wintersportgebied. In de maanden januari en februari kan er in sommige delen geskied worden als er voldoende sneeuw gevallen is. Verwacht echter geen kilometerslange pistes zoals in bijvoorbeeld de Alpen.

Hitte

De zomermaanden zijn in Cyprus warm en erg droog. In Nicosia zijn in juli en augustus temperaturen tussen de 35 en 40 graden meer regel dan uitzondering. De enige plek waar je in de zomer verkoeling kunt vinden buiten het zeewater is het Troodosgebergte. Het verschil met de zuidkust is overdag meestal zo”n acht tot tien graden, waardoor bij kusttemperaturen van bijvoorbeeld 35 graden het in de bergen een aangename 25 tot 28 graden is.

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Cyprus.

De Republiek Cyprus ligt op het gehele grondgebied van het eiland Cyprus. Sinds de inval door het Turkse leger in 1974, heeft de regering van de Republiek Cyprus echter geen controle meer over het noorden van het eiland. In het noorden is de ‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’ uitgeroepen. Deze is alleen door Turkije erkend. De regering van de Republiek Cyprus is gevestigd in Nicosia. Deze regering is door de internationale gemeenschap erkend.

Reizen tussen het zuiden en het noorden

Als Nederlander kan je van met je geldige reisbewijs van zuid naar noord reizen. Van noord naar zuid via de luchthaven van Tymbou/Ercan en de havens van Kyrenia en Famagusta (in het noordelijke deel) is daarentegen illegaal volgens de regering van Cyprus. In de praktijk kan je met een geldig reisdocument wel van noord naar zuid via de ‘staakt-het-vuren lijn’ (Groene Lijn) over tussen de beide delen van Cyprus.

Geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s van militaire objecten en versperringen. Vooral niet bij de staakt-het-vurenlijn.

Let op: Controleer voor vertrek altijd de meest actuele stand van zaken op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er zijn geen vaccinaties nodig voor een reis naar Cyprus.

Adres Nederlandes en Belgische vertegenwoordiging op Cyprus

Nederlandse Ambassade
34 Demosthenis Severis Avenue
1080 Nicosia

Postadres:
P.O. Box 23835
1686 Nicosia, Cyprus

Tel. 00 357 22 873666
Fax 00 357 22 872399

E-mail [email protected]
Open: maandag-vrijdag 08:00-15:00

Belgische Ambassade

The Riverside Forum
2A, Chilonos Street, Office 102
1101 Nicosia

Tel nr. + (357) (22) 44.90 20
Fax: + (357) (22) 77 47 17

E-Mail: [email protected]
Website: http://www.diplomatie.be/nicosianl

Voor Cyprus heb je nodig:

– Een geldig paspoort of toeristenkaart

Inwoners van de Europese Unie mogen hebben geen visum nodig om in en naar Cyprus te reizen.

Adressen ambassades Cyprus in Nederland en België:

Nederland:
Ambassade Cyprus
Surinamestraat 15
2585 GG Den Haag

 

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-17:00

Tel. nr. 070-3466499 en 070-3924024

België:
Ambassade Cyprus
Kortenberglaan 61
1000 Brussel

Tel nr. 02.650.06.10
Fax: 02.650.06.20

E-mail: [email protected]

In Cyprus betaal je met de Euro, behalve in het Turkse deel, daar betaal je met de Turkse lire.

Bankpas en creditcard

Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd en creditcards

Fooien

De fooi is meestal al inbegrepen in je restaurantrekening. Taxichauffeurs verwachten doorgaans geen fooi.

Nieuwjaar 1 januari
Driekoningen 6 januari
Asmaandag februari/maart
Onafhankelijkheidsdag 25 maart
Groene maandag 14 maart
Nationale dag 1 april
Goede vrijdag april
Orthodox Pasen april/mei
Dag van Europa 9 mei
Orthodox Pinksteren juni
Theotokos 15 augustus
Onafhankelijkheidsdag 1 oktober
Ochi-dag 28 oktober
Kerst 25 en 26 december

 

Het is op Cyprus 1 uur later dan in Nederland en België. Net als in Nederland en België wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De officiële taal van Cyprus is het Nieuw-Grieks.

Hiernaast spreekt vrijwel iedereen Engels. In het Turkse gedeelte van Cyprus (ten noorden van de Atilla- of Green Line) spreekt men Turks. Ook hier kan je met Engels overigens goed redden.

Hoogtepunten in Cyprus

Het plaatsje heeft prachtige zandstranden, uitstekende restaurants, een bruisend uitgaansleven en volop winkelmogelijkheden. Bovendien ligt de luchthaven van Larnaka op maar 40 km afstand, waardoor je redelijk snel op je bestemming bent.

Het toeristische leven bevindt zich grotendeels rond het haventje, waar de kleurrijke vissersboten bij het vallen van de avond hun vangst van de dag aan wal komen brengen.
In één van de vele restaurantjes aan het haventje kan men ’s-avonds dan ook de meest heerlijke verse visgerechten eten.

Veel bezienswaardigheden heeft Agia Napa niet. Er is een klein museum over het zeeleven op Cyprus en er is een mooi klooster in het centrum.

Je kunt er dan ook een bezoekje brengen aan één van de grote wijnproducenten in de buurt. Zeer de moeite waard is ook het wijnfestival dat elk jaar in september in Limassol wordt gehouden.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Limassol zijn:
Het fort van Limassol, een bezoek aan de wijnproducenten, de koningsstas Amathus, het kasteel van Kolossi, de opgravingen van Kourion, Petra tou romiou (de rots waar Aphrodite werd geboren), Lefkara en het Troodos-gebergte.

De stad strekt zich uit langs de zuidkust en biedt hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden, merendeel langs het strand gelegen.

De ligging halverwege de zuidkust van Cyprus, tussen Larnaka en Pafos, maakt Limassol tot een ideaal uitgangspunt voor het maken van uitstapjes. Alle bezienswaardigheden zijn in een zeer korte tijd bereikbaar. Zo vind je bijvoorbeeld in de nabijheid van Limassol de dichtbegroeide hellingen van het Troodos gebergte met idyllische bergplaatsjes, sfeervolle wijndorpen en de zeer fraaie streek Pitsylia, maar ook steden als Larnaka, Pafos en Nicosia zijn goed te bereiken vanuit Limassol.

Myceense Grieken versterkten deze stad uit de 12de eeuw voor Christus met indrukwekkende muren, en de Phoeniciers stichtten er in de de 9de eeuw voor Christus een eigen machtig koninkrijk.
Kition was later de geboorteplaats van de filosoof Zeno, grondlegger van de stoicijnse wijsbegeerte, en volgens de overlevering was het ook de plaats waar de heilige Lazarus na zijn opwekking uit de dood lange tijd bisschop is geweest.

In de de 18de eeuw was Larnaka een belangrijk handelscentrum in de loop van de vorige eeuw verloor Larnaka echter langzaam maar zeker aan belang ten opzichte van Famagusta. Na de Turkse bezetting van Noord-Cyprus (Door de Turkse inval is de bevolking van Larnaka explosief gegeroeid.) en de opkomst van het toerisme in Larnaka is Larnaka weer één van de meest bloeiende steden van Cyprus.

In Larnaka ligt de belangrijkste luchthaven van Cyprus en Larnaka is dan ook de plaats waar toeristen het eiland binnenkomen en weer verlaten.
Het pal tegenover het vliegveld gelegen zoutmeer, waar in de koele maanden kolonies flamingo’s en andere trekvogels overwinteren, is dan ook veelal de eerste indruk die toeristen van Cyprus opdoen.

Het hart van Larnaka wordt gevormd door de buurt rond de boulevard, die door palmbomen wordt omringd en waar de vele cafés en terrassen altijd druk bezet zijn. Het is dan ook geen wonder dat de boulevard een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op zowel toeristen als Cyprioten.
Druk is het ook in de jachthaven aan de noordkant van de boulevard, waar de cruiseschepen, die Cyprus aandoen aanmeren.

Larnaka staat niet bekend om de vele bezienswaardigheden. Toch is er in Larnaka en de directe omgeving van Larnaka voldoende te zien om je een aantal dagen te vermaken. Bovendien is er altijd nog het lange zandstrand van Larnaka waar je kunt zonnebaden of je kunt vermaken met de diverse watersporten die je er kunt beoefenen.

Voor deze wandelingen, maar ook voor andere excursies in het Troodos-gebergte vormt het 1127 m hoog gelegen stadje Platres een goed startpunt. Er zijn hier vele hotels waar je kunt overnachten, maar ook vanuit Nicosia, Limassol of Pafos is een bezoek aan het gebergte goed te doen.

Hier bevindt zich een icoon van de maagd Maria, die door de apostel Lucas zou zijn geschilderd.
Het klooster is evenens beroemd omdat de eerste president van Cyprus, Makarios III hier als novice in het klooster is getreden. Het is dan ook niet voor niets dat dit klooster is opgenomen op de UNESCO-lijst van beschermd cultureel erfgoed.

Naast het Kykkosklooster zijn nog acht andere Byzantijnse kerken uit het Troodos-gebergte door de Unesco op haar Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de bijzondere architectuur, fresco’s en iconen.

In de winter is het het Mekka van de wintersport op Cyprus en kun je er zelfs skieën.

Hoewel het hele gebergte als Troodos wordt aangeduid, is met deze naam soms alleen het gebied rond de berg Olympus (met 1951 meter de hoogste berg van Cyprus.) en het dorpje Troodos bedoeld.

Het Trodoos-gebergte stond al in de oudheid bekend om zijn mijnen. In de Byzantijnse tijd werden er, ver van de voortdurend bedreigde kusten, tal van kerken en kloosters gebouwd en groeide de Troodos uit tot een belangrijk centrum van Byzantijnse kunst.

Ook tegenwoordig heeft het Trodoos-gebergte de bezoeker veel te bieden: van natuurschoon tot schilderachtige bergdorpjes en van koele bergstromen tot talloze Byzantijnse kloosters en kerken, het Troodos heeft het.

Ook het ‘Bad van Aphrodite’ en de Fontana Amorosa (‘Fontein der Liefde’) ten noorden van Pafos herinneren aan de godin van liefde en schoonheid.

Voor wie van Turks fruit houdt mag een bezoek aan het dorp Geroskipou niet ontbreken. Dit dorp staat namelijk bekend om zijn heerlijke Turks fruit (loukoumi).

Ook voor de natuurliefhebber heeft Pafos een hoop te bieden. Zo kan je prachtige wandelingen maken in het ruige landschap van het schiereiland Akamas en heb je kans om in de Cedar Valley (‘Vallei der Ceders’) oog in oog te komen te staan met een heuze moeflon, het wilde inheemse bergschaap van Cyprus.

Er zijn talrijke archeologische vindplaatsen en ook de schitterende mozaïekvloeren in de villa’s van Dionysos, Theseus en Aion zijn zeer de moeite waard. Andere bezienswaardigheden in Pafos, die de moeite waard zijn, zijn de Koningsgraven, het Odeon-theater, het Archeologisch Districtsmuseum, het Byzantijns Museum, de Byzantijnse vesting van de Saranda Kolones en de Georgios Eliades-collectie fossielen en archeologische voorwerpen in Exo Vrysis Street.

Reistips voor Cyprus

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Reisorganisaties Cyprus

Reizen naar Cyprus

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Zonvakantie

Amavi

8-daagse Zonvakantie naar Amavi in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1167.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Sofianna Resort & Spa

8-daagse Zonvakantie naar Sofianna Resort & Spa in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 675.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

Familiereis CYPRUS - 8 dagen; Van azuurblauwe wateren tot Cypriotische ontdekkingen

Het eiland van Aphrodite heet je welkom op het bijna altijd zonnige Cyprus. Vanuit Limassol ontdek je elke dag weer nieuwe schoonheden die het eiland te bieden heeft. Plons in de zee bij de Blue Lagoon en hike mee naar de Kalidonia watervallen. Maak

Land : Cyprus
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1245.00
reisduur : 8 dagen / 7 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Miramare Beach

8-daagse Zonvakantie naar Oost Cyprus bij Atlantica Miramare Beach

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 674.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Cyprus

Enkele reis naar Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 349.99
Lees Meer

Zonvakantie

Artemis

8-daagse Zonvakantie naar Artemis in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 488.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Sunrise Oasis

8-daagse Zonvakantie naar Sunrise Oasis in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 442.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

SPLASHWORLD Leonardo Laura Beach & Splash Resort

De kids hebben in no time in de gaten dat deze zonvakantie een topper wordt. Bij SPLASHWORLD Leonardo Laura Beach & Splash Resort halen ze een overdosis waterpret, SplashFactor 8. In het aquapark gaan de groteren hun eigen gang op de glijbanen en in

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 702.00
Lees Meer

Zonvakantie

Nereus

In het kloppende hart van het centrum van Paphos, vlakbij de levendige barstreet, vind je het kleinschalige hotel Nereus. De lichte en frisse uitstraling van het complex geven je een heerlijk vakantiegevoel. Hier geniet je behalve van de zon, ook van

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 530.00
Lees Meer

Zonvakantie

Avanti

Midden in de populaire hotelzone van Paphos ligt het zeer verzorgde 4-sterrenhotel Avanti. De services is hier uitgevonden. Hier geniet je van een informele en relaxte sfeer. Lekker lezen aan het zwembad of toch liever actief? Speel een partijtje ten

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 523.00
Lees Meer

Zonvakantie

Louis Phaethon Beach

8-daagse Zonvakantie naar Louis Phaethon Beach in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 768.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis CYPRUS - 10 dagen; Van Byzantijnse fresco's tot azuurblauwe wateren

Een land met twee gezichten. Cyprus is opgedeeld in een op Turkije georiënteerd noordelijk deel en een Grieks zuiden. Met deze reis baan je je een weg door het Griekse deel van Cyprus. Doordat het eiland niet groot is kun je op een rustige manier in

Land : Cyprus
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1350.00
reisduur : 10 dagen / 9 nachten
Lees Meer

Zonvakantie

Kefalos Beach Village

Ontdek wat een verblijf in Kefalos Beach Village in Paphos met je doet. Slapen en relaxen in een vakantieparadijs in Cyprus, direct aan zee. Kefalos Beach Village scoort hoge punten als het om de ligging gaat. Het is gebouwd in Grieks-Cypriotische st

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 561.00
Lees Meer

Vakantie

13 dg cruise Oost Middellandse Zee en Israel

13-daagse Vakantie naar 13 dg cruise Oost Middellandse Zee en Israel in Atheense Rivièra

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1938.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Louis St Elias Resort

8-daagse Zonvakantie naar Oost Cyprus bij Louis St Elias Resort

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 954.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Louis Ivi Mare

8-daagse Zonvakantie naar Louis Ivi Mare in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 756.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Oasis

8-daagse Zonvakantie naar Atlantica Oasis in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 646.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

TUI BLUE Atlantica Sea Breeze

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Atlantica Sea Breeze in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 872.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Wandelvakanties

Wandelvakantie Cyprus

Tijdens deze avontuurlijke rondreis verken je al wandelend het mythische eiland Cyprus. Ontdek tijdens de wandelreis het schitterende Troodos gebergte, pittoreske dorpjes en kristalheldere watervallen. Er is ook voldoende tijd om door het gezellige d

Land : Cyprus
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1249.00
Lees Meer

Vliegtickets

Cyprus

Enkele reis naar Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 259.99
Lees Meer

Zonvakantie

ROBINSON Club Cyprus

8-daagse Zonvakantie naar ROBINSON Club Cyprus in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 923.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Mare Village Ayia Napa

8-daagse Zonvakantie naar Oost Cyprus bij Atlantica Mare Village Ayia Napa

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 719.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Damon Kefalos

8-daagse Zonvakantie naar Damon Kefalos in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 341.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

8 daagse fly drive Karakteristiek Cyprus

8-daagse Zonvakantie naar Nicosia bij 8 daagse fly drive Karakteristiek Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 882.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Loutsiana

Ontdek de gemoedelijke sfeer van het kleinschalige appartementencomplex Loutsiana. Het is rustig gelegen, op slechts 5 minuten loopafstand van winkels, restaurants en uitgaansleven. Makronisos Beach lonkt op slechts 300 meter. Loutsiana beschikt over

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 350.00
Lees Meer

Zonvakantie

Anonymous Beach

Kom tot rust in dit fijne strandhotel Anonymous Beach en begin de dag goed met een heerlijk ontbijtbuffet. Relax op een ligbed in de tuin aan het zwembad omringd door palmbomen. Of heb je liever zand tussen je tenen? Het mooie zandstrand van Sandy Ba

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 393.00
Lees Meer

Vakantie

8 dg cruise Griekenland, Cyprus en Israël

8-daagse Vakantie naar 8 dg cruise Griekenland, Cyprus en Israël in Centraal Israël

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1199.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Olympic Lagoon Paphos

8-daagse Zonvakantie naar Olympic Lagoon Paphos in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1063.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Traditional Villas

8-daagse Zonvakantie naar Traditional Villas in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 688.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Louis Althea Beach

8-daagse Zonvakantie naar Oost Cyprus bij Louis Althea Beach

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 837.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Louis Ledra Beach

8-daagse Zonvakantie naar Louis Ledra Beach in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 782.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Cyprus

Enkele reis naar Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 264.99
Lees Meer

Zonvakantie

TUI BLUE Atlantica Aeneas Resort

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Atlantica Aeneas Resort in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1030.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

Alexander The Great Beach Golf

8-daagse Vakantie naar West Cyprus bij Alexander The Great Beach Golf

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1166.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Sungarden Park

8-daagse Zonvakantie naar Atlantica Sungarden Park in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 761.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Athena Beach

8-daagse Zonvakantie naar Athena Beach in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 853.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Cyprus - 7 dagen; Het land van Aphrodite

BINNENKORT BOEKBAAR Op het prachtige Middellandse Zee-eiland Cyprus, ook wel het eiland van Aphrodite, maak je kennis met geurende sinaasappelbomen omringd door oude ruïnes, de idyllische turquoise wateren en bergen bedekt door pijnbomen. De steden

Land : Cyprus
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 9999.00
reisduur : 4 dagen / 3 nachten
Lees Meer

Familiereizen

Familiereis Cyprus

Tijdens deze avontuurlijke familiereis verken je het mythische eiland Cyprus. Verken de langgerekte kust met de heerlijke stranden, het schitterende Troodos gebergte, pittoreske dorpjes en kristalheldere watervallen. Er is ook voldoende tijd om zelf

Land : Cyprus
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1449.00
Lees Meer

Vliegtickets

Paphos

Retourticket naar Paphos

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 149.00
Lees Meer

Zonvakantie

TUI SENSATORI Resort Atlantica Aphrodite Hills

8-daagse Zonvakantie naar TUI SENSATORI Resort Atlantica Aphrodite Hills in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1362.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Rondreis

8 daagse excursiereis Het Cyprus van Aphrodite

8-daagse Rondreis naar 8 daagse excursiereis Het Cyprus van Aphrodite in

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 935.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

Olympic Lagoon Paphos Golf

8-daagse Vakantie naar West Cyprus bij Olympic Lagoon Paphos Golf

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1871.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Pagona

8-daagse Zonvakantie naar Pagona in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 484.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Melpo Antia

Melpo Antia ligt in de buurt van trendy winkels en gezellige bars. De appartementen zijn modern en comfortabel en het complex heeft een gratis WiFi area. Heerlijk om even bij te komen na een feestje in een strandtent of hippe club. De ideale plek om

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 483.00
Lees Meer

Zonvakantie

Elysium

8-daagse Zonvakantie naar Elysium in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 961.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

8 dg cruise Turkije Israël en Griekse Eilanden

8-daagse Vakantie naar 8 dg cruise Turkije Israël en Griekse Eilanden in Atheense Rivièra

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 713.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

TIME TO SMILE Aliathon Village

8-daagse Zonvakantie naar TIME TO SMILE Aliathon Village in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 664.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

TUI BLUE Nausicaa Beach

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Nausicaa Beach in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 740.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

TUI BLUE Pioneer Beach Golf

8-daagse Vakantie naar TUI BLUE Pioneer Beach Golf in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1145.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Anais Bay

Anaïs Bay bestaat uit een traditioneel hotel met naastgelegen appartementen gedeelte en wordt gerund door twee broers. Wie houdt van eenvoud, Cypriotische gastvrijheid en vriendelijkheid voelt zich hier zeker thuis. Relax en geniet aan het zwembad o

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 394.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

SUNEO Atlantica Sancta Napa

8-daagse Zonvakantie naar SUNEO Atlantica Sancta Napa in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 617.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Sungarden Beach

8-daagse Zonvakantie naar Atlantica Sungarden Beach in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 665.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Crystallo

8-daagse Zonvakantie naar Crystallo in West Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 300.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

8 dg cruise Turkije, Griekenland, Cyprus en Israel

8-daagse Vakantie naar 8 dg cruise Turkije, Griekenland, Cyprus en Israel in Atheense Rivièra

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 569.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Dionysos Central

Tijdens je verblijf in hotel Dionysos Central in Paphos op Cyprus, treed je in de voetsporen van de Griekse god Dionysos. Het personeel doet er alles aan om jou het beste van de Cypriotische gastvrijheid, kwaliteit en gezellige sfeer te bieden. Smul

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 574.00
Lees Meer

Zonvakantie

The King Jason

8-daagse Zonvakantie naar West Cyprus bij The King Jason

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 700.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Atlantica Aqua Blue

8-daagse Zonvakantie naar Atlantica Aqua Blue in Oost Cyprus

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 405.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

13 dg cruise Israel, Cyprus en Griekenland

13-daagse Vakantie naar 13 dg cruise Israel, Cyprus en Griekenland in Centraal Israël

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1095.00
reisduur : 13 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Basilica Holiday Resort

8-daagse Zonvakantie naar West Cyprus bij Basilica Holiday Resort

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 397.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Louis Althea Kalamies

8-daagse Zonvakantie naar Oost Cyprus bij Louis Althea Kalamies

Land : Cyprus
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1910.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Cyprus

Reisgidsen

Reisgids North Cyprus | Bradt

Unieke gids over dit onbekende deel van Cyprus. Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. In spite of hotel and property

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart - Wegenkaart - landkaart 13 Limassol Cyprus | Orama

Goede wegenkaart van een deel van Cyprus. Waar beschikbaar worden hotels en campings getoond en met symbolen worden allerhande toeristische symbolen aangeduid als historische plaatsen, kloosters, museas etc.  Tweetalig. Op elke kaart staat van de

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cyprus | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart - Wegenkaart - landkaart 14 Paphos Cyprus | Orama

Goede wegenkaart van een deel van Cyprus. Waar beschikbaar worden hotels en campings getoond en met symbolen worden allerhande toeristische symbolen aangeduid als historische plaatsen, kloosters, museas etc.  Tweetalig. Op elke kaart staat van de

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 15 Agia Napa - Protaras - Paralimni | Orama

Goede - behoorlijk gedetailleerde - wegenkaart van een deel van Cyprus. Waar beschikbaar worden hotels en campings getoond en met symbolen worden allerhande toeristische symbolen aangeduid als historische plaatsen, kloosters, museas etc.  Tweetali

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Fleximap Cyprus | Insight Guides

Geplastificeerde kaart van Cyprus, met register. Voor de 'gewone' toerist een handige kaart, geen groot formaat, overzichtelijk met alle belangrijke plaatsen goed weergegeven.   Insight Fleximap Cyprus is produced with a laminated finish which

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3318 Adventure Map Cyprus | National Geographic

Wegenkaart van Cyprus met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten. National Geographic's Cyprus Adventure Ma

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart - Wegenkaart - landkaart 12 Larnaca Cyprus | Orama

Goede wegenkaart van een deel van Cyprus. Waar beschikbaar worden hotels en campings getoond en met symbolen worden allerhande toeristische symbolen aangeduid als historische plaatsen, kloosters, museas etc.  Tweetalig. Op elke kaart staat van de

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Capitool Cyprus | Unieboek

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Capitool Reisgids Illustere geschiedenis Cyprus h

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB Ontdek Cyprus | ANWB Media

De nieuwste ANWB reisgids Cyprus. Speciaal geselecteerde adressen en een actueel portret van de regio.   - Voor individuele reizigers - Tips voor genieten en actief bezig zijn - Rondwandelingen - Excursies - Inclusief grote uitneembare

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of Cyprus | Christopher Helm

The definitive guide to the birds of Cyprus. Cyprus is a great place for birding, and one of the most popular places for birders to visit in Europe. It holds populations of a number of regional scarcities that are very hard to see elsewhere, plu

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 42.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of the Middle East | Bloomsbury

De beste vogelgids voor het Midden Oosten! Zeer uitgebereid met goede soortbeschrijvingen, verspreidingskaarten en gedetailleerde afbeeldingen. De Helm Field Guides zijn toonaangevend viir de betere vogelaars ! This is a completely revised second

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 41.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cyprus | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Cypus. met schilderachtige trajecten en bezienswaardigheden, afstandentabel, index This highly detailed map of Cyprus features really easy to read cartography. Topography is highlighted with relief shading and loads of s

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Walk & Eat North Cyprus | Sunflower books

This pocket-sized full-colour guide is ideal for those visiting or having a second home in North Cyprus. It describes walks and excursions in the villages and countryside. Each excursion or walk recommends at least one restaurant en route serving l

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Walking in Cyprus | Cicerone

Uitstekende wandelgids, goed beschreven met veel praktische informatie om de route te kunnen lopen, inclusief redelijke kaarten There's far more to Cyprus than just the bustling resorts: the favourable climate, attractive scenery and many kilomet

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Cyprus - Zypern | Rother

Goede - Duitstalige - wandelgids met veel dagtochten verspreid over het gebied. Beschrijvingen zijn voldoende en praktische informatie is handig. Kaartjes beperkt. Zypern ist nicht nur berühmt für sein kulturelles Erbe und seine 9000 Jahre alte

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Fietsgidsen

Fietsgids Zypern per Rad | Kettler Verlag

Ein Fahrrad-Reiseführer für den griechischen Teil Zyperns Die 69 Streckenvorschläge beschränken sich auf jene Teile der Republik Zypern, die nicht unter türkischer Besatzung stehen. Aufgrund der Grenzbestimmungen ist eine Radreise durch Ges

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cyprus - Zypern | Freytag & Berndt

Goede overzichtelijke wegenkaart met toch veel details. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Wandelkaarten van Cyprus zijn vooralsnog niet voor handen! freytag & berndt Autokarten sind für viele Länder und Regionen weltweit erhältlich. Neben

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fietskaarten

Fietskaart - Wegenkaart - landkaart 11 Nicosia Cyprus | Orama

Goede wegenkaart van een deel van Cyprus. Waar beschikbaar worden hotels en campings getoond en met symbolen worden allerhande toeristische symbolen aangeduid als historische plaatsen, kloosters, museas etc.  Tweetalig. Op elke kaart staat van de

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB extra Cyprus | ANWB Media

ANWB Extra reisgids Cyprus is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bestemming.   Ontdek Cyprus met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Cyprus! I

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.99
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Cyprus - South & North | Rother

Uitstekende wandelgids met een groot aantal dagtochten. Met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal! Wandelingen in verschillende zwaarte weergegeven in rood/blauw/zwart. 192 pages, 122 photos, 50 maps in 1:25,000, 1:50,000 and 1:75,000,

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Cyprus | Rough Guides

Up-to-date praktische reisgids met veel info over vervoer, eten en drinken, vele plattegronden ed. Daarnaast een goede omschrijving van cultuur en natuur. Zowel voor de georganiseerde als zelfstandige reiziger. Voor Europese landen veelal nog iets

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Cyprus | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Cyprus | Elmar

De Rother Wandelgids Cyprus bevat 50 wandelingen voor dit prachtige Italiaanse eiland. Al deze wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen.   Alle hier beschreve

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Cyprus | Sunflower books

Wandelgids: vele dagtochten worden degelijk beschreven met openbaar vervoer informatie, goede routebeschrijvingen en kaartmateriaal. Tevens enkele autotochten. Deze gids staat goed bekend! Engelstalig Walking in Southern Cyprus or exploring Cypru

Land : Cyprus
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer