Cyprus reisinformatie voor jouw vakantie

Cyprus – Klimaat

Klimaat en beste reistijd Cyprus

Gem. temp. zomer (juli-augustus-september): 25-30 graden
Gem. temp. winter (januari-februari-maart): 10-15 graden
Beste reistijd: vanaf half mei tot half oktober

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Het is enorm zonzeker. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren. Dit warme klimaat werkt als een magneet op zonliefhebbers, die vanaf half mei tot half oktober vrijwel altijd kunnen rekenen op goed strand- en zonweer.

De winterperiode

De wintermaanden zijn zacht maar relatief nat. Zo”n 95% van alle neerslag op Cyprus valt in de periode november tot en met april. Om te overwinteren is Cyprus net te koel en te wisselvallig.

Skiën op Cyprus

Het in het binnenland gelegen Troodos-gebergte is in de winterperiode wintersportgebied. In de maanden januari en februari kan er in sommige delen geskied worden als er voldoende sneeuw gevallen is. Verwacht echter geen kilometerslange pistes zoals in bijvoorbeeld de Alpen.

Hitte

De zomermaanden zijn in Cyprus warm en erg droog. In Nicosia zijn in juli en augustus temperaturen tussen de 35 en 40 graden meer regel dan uitzondering. De enige plek waar je in de zomer verkoeling kunt vinden buiten het zeewater is het Troodosgebergte. Het verschil met de zuidkust is overdag meestal zo”n acht tot tien graden, waardoor bij kusttemperaturen van bijvoorbeeld 35 graden het in de bergen een aangename 25 tot 28 graden is.