Chili, langste land ter wereld

Met een lengte van ongeveer vier-en-een-halfduizend kilometer is Chili het langste land ter wereld. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De vroegst bewoonde plek in Chili, Monte Verde, is gedateerd op 12.500 jaar geleden. De vroegste menselijke resten die op het Chileense grondgebied zijn gevonden, zijn ongeveer 10.500 jaar oud. De Mapuche waren de oorspronkelijke inwoners van centraal en zuidelijk Chili.

De meeste Chilenen wonen nu rond de hoofdstad Santiago. Het is een gemêleerd volk, bestaande uit afstammelingen van Spaanse kolonisten, inheemse indianenvolkeren zoals de Mapuche, Aymara en Atacamenos en uit Europa geëmigreerde blanken.

Chili is een gave reisbestemming voor avontuurlijke reizigers, die op zoek zijn naar natuur, veel diersoorten en rust en ruimte. Je kan er hiken, raften, op zoek naar cultuur en uiteraard paardrijden.

Chili kent meerdere klimaten en vier seizoenen, die tegenovergesteld zijn aan de onze. De zomer duurt van december tot en met februari, de herfst van maart t/m mei, de winter van juni t/m augustus en de lente van september t/m november. De verschillen binnen de seizoenen kenmerken zich enerzijds door de temperatuurverschillen, anderzijds door de hoeveelheid neerslag die er valt. Controleer goed of de regio die je wilt bezoeken geschikt is in je geplande periode.

De winter is vooral in het zuiden van Chili de natte periode, de zomer is de drogere periode. De totale hoeveelheid neerslag verschilt enorm binnen het land. In het centraal in Chili gelegen Valdivia valt ruim 2.700 millimeter regen per jaar, terwijl het noordelijke Iquique het moet doen met slechts 0,3 millimeter. Helemaal in het zuiden, in Vuurland, valt minder neerslag.

Het westelijke kustgebied langs de Grote Oceaan en het oosten vormt de westelijke helft van het Andes gebergte, wat in het zuiden bijna geruisloos overgaat in Vuurland, een eilandengroep met een koel zeeklimaat. Meer noordwaarts is er een gematigd zeeklimaat, een gematigd mediterraan klimaat, een koud steppeklimaat tot uiteindelijk een koud woestijnklimaat.
Het uiterste noordwestelijke puntje heeft op basis van gemiddelde jaartemperatuur een warm woestijnklimaat. De hoogst gelegen plekjes in de Andes kennen een hooggebergteklimaat, waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar onder het vriespunt ligt en er op de toppen sprake is van eeuwige sneeuw.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Chili. Dat heeft onder meer te maken met criminaliteit.

Bekijk altijd het meest actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. De ambassade biedt ook extra tips, zoals deze:

– Het is strikt verboden om een (kamp)vuur te maken in nationale parken, bossen en buiten kampeergebieden. U loopt dan het risico dat uw toeristenvisum ingetrokken wordt. U krijgt de keuze Chili vrijwillig te verlaten of het land uitgezet te worden. Veroorzaakt u een bosbrand, dan kunt u hiervoor een boete krijgen of veroordeeld worden.

Criminaliteit toerisme

Er vinden overal diefstallen plaats, vooral op drukke toeristische plekken. Aan drankjes worden soms ongemerkt drugs of andere middelen toegevoegd (‘spiked drinks’). Dit gebeurt vooral in uitgaansgebieden in Santiago, rond de straten “Suecia” en “Bellavista”.

Drugs

In heel Chili is het in bezit hebben van drugs strafbaar. De straf voor het bezit van, of handel in drugs in Chili is veel zwaarder dan in Nederland. Nederlanders die in een Chileense gevangenis terechtkomen, zijn meestal veroordeeld wegens drugsbezit.

Gezondheid

Gebeurt er buiten de grote steden een ongeluk, dan is medische hulp meestal niet snel ter plekke. De afstanden in Chili zijn groot. Daardoor zijn de reistijden naar ziekenhuizen erg lang. De kwaliteit van de gezondheidszorg is niet in alle ziekenhuizen vergelijkbaar met de Nederlandse zorg.

Mijnenvelden in regio’s I, II, XII en XV

In verschillende regio’s van Chili liggen mijnenvelden. Het gaat om de regio’s I, II en XV (in het grensgebied met Peru en Bolivia) en regio XII (de meest zuidelijke regio). De mijnenvelden zijn meestal duidelijk aangegeven. Maar sommige borden en hekwerken zijn verdwenen, aangetast door het weer of vernield door vandalen. Soms grenzen de mijnenvelden direct aan de snelweg. Zelfs in beschermde natuurgebieden liggen mijnen. Informeer bij de autoriteiten ter plekke of er landmijnen liggen. Blijf op de duidelijk aangegeven paden en neem de waarschuwingsborden in acht.

Binnenlandse spanningen in regio IX

In regio IX (Araucanía, de streek rond Temuco) zijn er spanningen tussen de inheemse Mapuche-bevolking en de Chileense bevolking Er zijn aanslagen gepleegd op bezittingen van Chilenen en op kerken. Vermijd demonstraties en bijeenkomsten.

Aardbevingen

In Chili is het risico op aardbevingen hoog. Let extra op in kustgebieden, want daar kunnen na aardbevingen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen.

Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Chili aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Er komt geen malaria voor in Chili.

De Nederlandse en Belgische ambassade in Chili

Nederlandse ambassade
Avenida Apoquindo 3500, 13e verdieping
Las Condes
Santiago de Chile

Tel: 00-56-2-756-9200
Fax: 00-56-2-756-9226

Email: [email protected]
Web: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/chili

Belgische Ambassade
Edificio Forum
Avenida Providencia, 2653

Oficina 1103 – Providencia/Santiago

Casilla 125, Correo 35 / Santiago de Chile

Tel. + (56) (2) 232.10.70

Fax + (56) (2) 232.10.73

E-mail: [email protected]

Website: http://www.diplomatie.be/santiagonl

Reisdocumenten voor Chili

Voor Chili heb je nodig:

– Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is
– Visum on arrival

Voor een verblijf van minder dan 90 dagen in Chili is voor Nederlanders en Belgen geen visum vereist. Bij aankomst in Chili krijg je gratis een zogenaamde tarjeta de turismo (toeristenkaart), die je weer moet inleveren bij je vertrek uit Chili. Bewaar deze kaart dan ook goed!

Indien je van plan bent om langer dan 90 dagen in Chili te blijven, dan raden we je aan om even contact op te nemen met de Chileense ambassade in Den Haag of Brussel.

Adressen Chileense Ambassade in Nederland en België

Nederland:
Ambassade Chili
Mauritskade 51
2514 HG Den Haag

Tel: 070-3123640
Fax: 070-3452109/3616227/3608345

E-mail: [email protected]
Web: http://chile.gob.cl/paises-bajos/en/

Openingstijden: maandag-vrijdag 09:00-17:00

België:
Ambassade Chili
Aduatukersstraat 106

1040 Etterbeek

Tel nr. 02.280.16.20

Fax: 02.736.49.94

E-mail: [email protected]

De munteenheid van Chili is de Chileense peso. Een peso bestaat uit 100 centavos en er zijn biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000.

Pinnen en creditcard

Je kan met je pinpas terecht bij geldautomaten van Redbanc in bijna alle steden. Niet alle automaten werken met de gewone pinpas. Soms zul je dus met je creditcard geld moeten pinnen.

Creditcards worden over het algemeen ook bij de grotere hotels en winkels geaccepteerd, tegen een meerprijs. In meer afgelegen gebieden moet je ook contact geld meenemen.

Feestdagen Chili

De belangrijkste jaarlijks terugkerende feestdagen van Chili zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Pasen maart/april
Dag van de Arbeid 1 mei
Slag bij Iquique 21 mei
Corpus Christi, Sacramentsdag 22 juni
San Pedro y San Pablo 29 juni
Maria Hemelvaart 15 augustus
Nationale Dag van de Nationale Eenheid 1e maandag van september
Onafhankelijkheidsdag 18 september
Dag van het Leger 19 september
Dag van Columbus 12 oktober
Allerzielen 1 november
Onbevlekte ontvangenis 8 december
Kerstmis 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Het tijdsverschil met Chili bedraagt in onze winter vier uur vroeger en in onze zomer zes uur.

Taal in Chili

De officiële taal in Chili is Spaans. Daarnaast zijn er (met name op de Altiplano in het noorden) nog enkele kleine groepen indianen die nog steeds Indiaans (meestal Aymara) spreken.

Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn meestal wel mensen te vinden die Engels spreken. Toch is het aan te raden om een Spaans taalgidsje mee te nemen.

Hoogtepunten in Chili

Je kan hier mooie hikes maken en moet dan zeker een verrekijker meenemen, want het gebied is thuisbasis voor zo’n honderd vogelsoorten. Een bekende route neemt je acht dagen mee door de natuur.

Het Chileense Merendistrict

Beklim bijvoorbeeld de Villarrica vulkaan of ga raften, maar er zijn ook heel veel thermaalbaden om te relaxen.

Bezoek vanuit daar bijvoorbeeld de Tatio geisers en bekijk een zonsondergang in de Valle de la Luna.

Hoofdstad Santiago

Bezoek het centrum met de historische gebouwen en het presidentiële paleis La Moneda. Ook kan je met een kabelbaan op de San Cristobal op, en genieten van het uitzicht over Santiago.

Reistips voor Chili

Met de motor door Zuid-Amerika

Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten zelfs erg goed samengaan in één persoon, is er als het op reizen aankomt, toch een cruciaal verschil. Een automobilist huurt vanzelfsprekend een auto op de plaats van bestemming. Maar een motorfiets huren om een reis te maken? Er zijn niet…

Lees Meer

Inspiratie voor Chili

Verre Avonturen

Polar pinguin

Een reis naar Antartica met een expeditieschip. Een droomreis? Met flink doorsparen of een prijswinnend lot lukt het misschien. Wij geven je vast de beste tips!

Lees Meer Door: Fleur Besters

Verre Avonturen

Patagonië Perito Moreno gletsjer

Patagonië is een bucketlist bestemming. Voor backpack reizigers, maar dat staat wellicht in contrast met de vermeende hoge kosten van een bezoek aan het zuidelijkste stuk(je) Zuid-Amerika. Vijf vooroordelen over een reis naar Patagonië!

Lees Meer Door:

Toffe Roadtrips

Met de motor door Zuid-Amerika

Laat je motor thuis Hoewel automobilisten en motorrijders uiteraard veel gemeen hebben en beide kwaliteiten zelfs erg goed samengaan in één persoon, is er als het op reizen aankomt, toch een cruciaal verschil. Een automobilist huurt vanzelfspreken

Lees Meer Door:

Verre Avonturen

Drie mannen, één zeilboot en een drone met camera in Antarctica. Eén woord: wow! 

Lees Meer Door: Koen Samson

Verre Avonturen

Rapa Nui is een magische plek. Het eiland dat bij ons bekend staat als Paaseiland is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. Het ligt midden in de Grote Oceaan ongeveer halverwege tussen Chili en Frans-Polynesië. Het bezoeken van dit

Lees Meer Door: Wouter Peters

Verre Avonturen

De vakantieperiode zit er weer op, en veel mensen zijn waarschijnlijk hun volgende vakantie of reis aan het plannen. Een mooi moment dus om wat inspiratie op te doen en daar is deze video van de Duitse fotograaf/filmmaker Christian Grewe uite

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Alexandre Deschaumes is een natuurfotograaf die in 2003 is begonnen met fotograferen. Sindsdien heeft hij zichzelf de fijne kneepjes van het vak geleerd en inmiddels is Alexandre een gerespecteerd natuurfotograaf. Om de mooiste natuurfoto's te

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Begin 2012 reisde videomaker Vincent Urban met zijn vrienden Clemens Krüger en Stefan Templer in een oude, roestige landrover door Zuid-Amerika. Ze brachten hun DSLR Camera mee, waarmee ze fantastische beelden maakten in Argentinië,

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Wat voor beeld hebben wij van andere landen? Chileens videobedrijf Woki Toki probeerde dat in video's van 2 minuten samen te vatten aan de hand van video's die op internet heel populair zijn. Zo ontstaat het beeld van landen waar mensen&nb

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Chili

Reizen naar Chili

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

natuurarrangement

Torres del Paine Patagonia Camp

Patagonia Camp is een schitterend gelegen tentenkamp bij het nationale park Torres del Paine. Overdag met de natuurgidsen op stap, 's nachts slapen in een luxueuze yurt.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1000.00
reisduur : 3
Lees Meer

Festivalreis

Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestr

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3595.00
reisduur : 30
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Ecocamp Patagonia

In de noordelijke sector Laguna Amarga van het nationale park Torres del Paine ligt het luxe tentenkamp Ecocamp, dat een actief excursieprogramma aanbiedt onder de naam “Wildlife Safari”. U hebt de keuze uit kortere en langere wandelingen,  moun

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1235.00
reisduur : 4
Lees Meer

reizen

Scenic South America

Tijdens deze rondreis reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: Santiago de Chile, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janeiro.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2900.00
reisduur : 13
Lees Meer

autoreis

Impressions of North Chile

Deze autoreis is een echte woestijnreis, maar wel bijna honderd procent op asfalt en met overnachtingen in zowel oases als in grotere kustplaatsen. Bergen, meren, vulkanen en hooglandmoerassen vol vogels in het nationale park Lauca; prachtige zoutmer

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1300.00
reisduur : 0
Lees Meer

individuele reis

San Pedro de Atacama

Het dorp San Pedro de Atacama is de uitvalsbasis voor het ontdekken van de woestijnwereld van de Atacama. Het is een gezellig dorp met eethuisjes, onverharde straten en adobe-architectuur van de plaatselijke Aymara-indianen. De omringende woestijn is

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1000.00
reisduur : 5
Lees Meer

Sportreizen

10-daagse rondreis Marathon Patagonia - Hardlopen

10-daagse rondreis Marathon Patagonia - Hardlopen

Land : Chili
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 5500.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis PATAGONIË - 24 dagen; Einde van de wereld

Patagonië is puur natuur! Je reist over uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s en nandoes, een prachtig geheel van ijs, rots, grasvlaktes, vergezichten, koele luchten en een hartelijke bevolking. Op deze rondreis door Patagonië zu

Land : CHILI
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3795.00
reisduur : 24
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Las Torres

Hotel Las Torres ligt midden in het nationale park. Het hotel is een gezellige middenklasser met veel wandelmogelijkheden. In dit arrangement presenteren we het hotel als een compleet pakket, dus inclusief het excursieprogramma van het hotel.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1350.00
reisduur : 3
Lees Meer

individuele reis

Van Atacama naar Uyuni

Via Laguna Colorado en de zoutvlakte van Uyuni naar La Paz. Twee dagen schitterende, onovertroffen natuur en dan op de derde dag per vliegtuig naar La Paz. Daar begint een andere wereld.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 3
Lees Meer

internationale groepsreis

Atacama to Sugar Loaf

Tijdens deze rondreis reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, Santiago de Chile, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovad

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 4150.00
reisduur : 16
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Awasi Patagonia

Hotel Awasi is topluxe. Niet alleen het hotel, maar ook de excursies: alles is op privé-basis. En de ligging is fabelachtig mooi.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3700.00
reisduur : 4
Lees Meer

hotel

Hotel Altiplanico Sur

Kleinschalig hotel met 22 kamers gelegen in het Patagonische landschap.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Autoreis

The Natural Wonders of Chile

De fietstocht in Santiago de Chile is een perfecte kennismaking met de stad. Zo weet u precies waar u moet zijn voor de mooiste uitzichten en leukste restaurants. Daarna reist u door naar het buitenaards mooie landschap in de Atacama woestijn. De Tat

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 4599.00
reisduur : 19 dagen
Lees Meer

Verre reizen

16 dg cruise Midden Amerika en Panamakanaal

16-daagse Verre reizen naar Atacama bij 16 dg cruise Midden Amerika en Panamakanaal

Land : Chili
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1119.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

individuele reis

Valparaíso

Valparaíso ligt aan de kust op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. In de benedenstad staan de pronkgebouwen uit de gloriejaren. Op de hellingen liggen schilderachtige wijken met kleurrijke huizen en oude stadsliften brengen u naar de hoogg

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 600.00
reisduur : 3
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis met Dragoman door Chili en Argentinië

Tijdens dit overland-avontuur door Chili en Argentinië ontdek je het zuidelijke deel van deze twee landen. In de Chileense wijnregio staat een wijnproeverij op het programma. De Ruta de Los Siete Lagos staat met zijn bochtige wegen en kraakheldere m

Land : Chili
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1840.00
Lees Meer

arrangement

Paaseiland

Paaseiland ligt ver weg in de Stille Oceaan, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland spreekt tot ieders verbeelding vanwege de talloze, metershoge stenen beelden en de mysteries er omheen. Paaseiland is even groot als Texel, er is één dorp, �

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 762.00
reisduur : 4
Lees Meer

natuurarrangement

Torres del Paine Hotel Remota

Hotel Remota ligt aan de fjord even buiten de stad Puerto Natales. Visueel en architectonisch lijkt het helemaal op te gaan in de natuur, je zou er zo aan voorbij rijden. Vanuit dit hotel verkent u onder begeleiding van de hotelgidsen de natuur in de

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1850.00
reisduur : 4
Lees Meer

autoreis

Colchagua wijngaarden

De Colchaguavallei ligt op zo'n 150 km ten zuiden van Santiago en wordt beschouwd als de beste wijnstreek van Chili. Tijdens deze korte autoreis verblijft u naar keuze op een landgoed of in een landelijk hotel. Het aantal wijnhuizen is legio, de mees

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 3
Lees Meer

autoreis

Valparaíso met de auto

Valparaíso ligt aan de kust op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. In de benedenstad staan de pronkgebouwen uit de gloriejaren. Op de hellingen liggen schilderachtige wijken met kleurrijke huizen en oude stadsliften brengen u naar de hoogg

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 3
Lees Meer

expeditiecruise

Skorpios Gletsjercruise

U bent slechts 90 uur aan boord en dan hebt u 14 gletsjers gezien. Niet van ver, maar vlakbij en ze zijn spectaculair. Alleen de poolgebieden kunnen dit evenaren. We spreken over de gletsjers van het Zuidelijk IJsveld in de Chileense fjorden ten noor

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1850.00
reisduur : 4
Lees Meer

individuele reis

Lake Crossing naar Argentinië

In het Chileens-Argentijns merengebied is tussen de steden Bariloche in Argentinië en Puerto Varas in Chili een dagelijkse transferdienst waarin bus en boot elkaar steeds afwisselen. Deze bus-bootje-bus verbinding is een excursie op zich: u bent de

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 350.00
reisduur : 1
Lees Meer

wandelarrangement

Torres del Paine W-trek

Torres del Paine is bekend geworden door de bergwandelaars. Wij bieden u in dit arrangement een verzorgde 5-daagse trekking. De route heet W-trekking omdat u drie keer de bergen in trekt en steeds terugkeert naar de basis. De route is dus een W-vorm.

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 960.00
reisduur : 5
Lees Meer

autoreis

Elquivallei

Bij de stad La Serena stroomt de Elqui in zee, die ruim 200 km oostelijker in de hoge Andes ontspringt en onderweg door een prachtige vallei stroomt, de beroemde Elquivallei. In deze groene oaselint liggen kleine indianendorpen en ook uw koepeltent v

Land : Chili
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 500.00
reisduur : 5
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Chili

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Chile - Chili | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 4 Mapa turistico Zona Central - Santiago - Valparaiso | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB Wereldreisgids Chili | ANWB Media

Een praktische reisgids voor de individuele reiziger die geïnteresseerd is in de bezienswaardigheden, maar ook in de achtergronden van een land en zijn bevolking. Het is een vertaling van de duitse serie reisgidsen van Dumont Richtig Reisen: absol

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Starende beelden op Rapa Nui, een reis van Paaseiland naar Peru | Ada Rosman

Paaseiland; één van die plekken op de aarde waar onze Nederlandse voorouders hun voetstappen hebben achtergelaten. Kwam Jacob Roggeveen nog per ongeluk hier terecht; wij wisten heel goed waar we naartoe gingen. Sinds Boudewijn Büch in het begin

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 2 Mapa turistico San Pedro de Atacama | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | Borch

Mooie geplasticieerde kaart van Chili. Deze kaart biedt een goed overzicht van het land met detailkaarten. Our soft-laminated folded map of Chile shows: Northern Chile, Central Chile, Southern Chile & Patagonia 1:2 000 000, Torres del Paine Natio

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal In Patagonia | Bruce Chatwin

Klassiek reisverhaal over Patagonia. Chatwin gaat op zoek naar een stukje huid van een dino die daar gevonden is. Ondertussen schets hij een prachtig beeld van het leven in deze desolate streek. (Engels) Beautifully written and full of wonderful

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Paaseiland - Rapa Nui | Compass Chile

Kaart van Rapa Nui, ook wel bekend als Paaseiland. Met alle noodzakelijke details en locaties van de beelden, daarnaast een uitgebreide kaart van de hoofdplats.     

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Voor Europese landen en vooral steden meestal completer en beter dan de Lonely Pl

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Antarctica & Tierra del Fuego | ITMB

Goede overzichtskaart van Antarctica, schaal 1:7.000.000 met toeristische informatie en informatie over het klimaat en de natuur. Aan de andere zijde een kaart van Tierra del Fuego, schaal 1:750.000, de Falklandeilanden, schaal 1:1.100.000 en een p

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart - Wegenkaart - landkaart San Pedro de Atacama - Chili | Viachile Editores

professionele kaart van het San Pedro de Atacama gebied, in samenwerking met het cartografische Instituut van de Technische Universiteit Dresden. Inclusief overzichtskaart, wandel/trekking kaart van de omgeving, plattegrond van San Pedro, register

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 5 Mapa turistico Maule, Y Bio Bio | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Chile - Travels in a thin country | Sarah Weeler

Zelfverzekerd en geestig verslag van een 6-maands verblijf in Chili. Een neus voor het onverwachte, informatief op geografisch, politiek en historisch vlak en de vermakelijke schrijfstijl maken er een zeer onderhoudend boek van. (Engelstalig)

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Insight Guides

Een rijk geillustreerde reisgids  voor Chili en Paaseiland, met diepgaande teksten: één van de beste reisgidsen die er bestaan. Eerste deel bestaat uit een beschrijving van de unieke aspecten van de regio, daarna een deel echte reisgids en als a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 6 Mapa turistico Villarrica, Llanquihue y Chiloé | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Wallpaper* City Guide Santiago (Chili) | Phaidon

Wallpaper City Guides is een Engelstalige trendy reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van middenklasse tot luxe en plaatsbeschrijvingen - kenmerk: brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven. Wallpap

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chili - Chile | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De omweg naar Paaseiland | Gerrit Jan Zwier

In eerder werk schetste Gerrit Jan Zwier een beeld van Patagonië en een hele reeks spectaculaire eilanden in diep zuidelijke wateren, zoals Zuid-Georgië, Bouvetøya en Tristan da Cunha. In De omweg naar Paaseiland daalt hij af naar het Chileense

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Patagonië en Zuid Chili - Patagonia - Chile south | ITMB

Een degelijke wegenkaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads. Als overzichtskaart goed te gebruiken.   This is a brand new map for ITMB and concentrates on the fast-changing southern portion of Chile

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Chile, der Norden - Noord-Chili | Reise Know-How Verlag

Bijzondere wandelgid over het noorden van Chili, bekend om haar woestijnen en vulkanen. Met praktische tips, adressen, hoogteprofielen etc. Neben den Wanderungen auf verschiedenen Höhenlagen enthält dieser Wander- und Bergführer eine Auswahl a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 7 Mapa turistico Carretera Austral | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chili - Chile | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Chili, prima geschikt voor planning en rondtrekken door het land. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen pl

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Beelden van Paaseiland | Jan J. Boersema

Jan Boersema doet in Beelden van Paaseiland alles uit de doeken over het meest afgelegen bewoonde plekje op aarde: Paaseiland. Hoe Polynesische kolonisten het tien eeuwen geleden hebben kunnen bereiken is nog steeds een raadsel. Op dit kleine eilan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Torres del Paine | Viachile Editores

Topografische wandelkaart met hoogtelijnen en toeristische informatie van het nationaal park Torres del Paine (Patagonie) in het zuiden van Chili. The most complete map to explore the world famous Torres del Paine National Park, in the Chilean Pa

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Fietskaarten

Wandelkaart - Fietskaart Pucón | Viachile Editores

  Completely revised and up-to-date map of the Villarrica – Pucón area. For drivers, hikers and mountainbikers, with a list of the best hikes, a city map of Pucón, a register of tourism providers in Pucón, pictures of the most beautiful att

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | Mapas Naturismo

Our new Chile map is ready and it´s fantastic. It´s the best map of Chile available on the market. Highlights are: important and historic sites, museums and other important places all the nature reserves advices for ornithologists and botan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile - Chili - The Carretera Austral | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! This is the first guidebook focussed entirely on the magnificent and

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Gemaakt om te lopen, 6242 km te voet door Chili | Arlen Hoebergen

In 2011 beginnen Jeannette en Arlen aan een monstertocht. Hun doel: als eersten te voet door Chili trekken - het langste land ter wereld.   De hang naar avontuur, de zucht naar een uitdaging en de liefde voor lopen voert ze uiteindelijk in bij

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3402 Adventure Map Chile - Chili | National Geographic

Wegenkaart van Chili met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast. Juist door deze vermeldingen onderscheidt de kaart zich van andere wegenkaarten.   National Geographic's Chile Adventure

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Santiago & Northern Chile | ITMB

Een gedetailleerde stadsplattegrond van Santiago (1:12500) met een metro netwerkkaart, en een wegenkaart van Noord Chili (1:1.770.000). A detailed street map of Santiago and a road map of Northern Chile. The best way to prepare your trip, to plan

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Fotoboeken

Fotoboek Chile - Chili | Koenemann

Chile stretches along the Pacific coast of South America, west of the Andes, and is the longest country in the world from north to south. The contrasting landscape offers the Atacama Desert in the north--the driest area on earth--and in the south a

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Chile - Chili | ITMB

Degelijke overzichtskaart met veel plaatsen en wegen, spoorlijnen en rivieren, hoogten, lengte- en breedtegraden  The north half of the country is covered on two long panels on one side, and the south on three panels on the other side. We have

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wandelgidsen

Wandelgids Trekking Torres del Paine - Chili | Cicerone

Guidebook to walking and trekking in Chile's Torres del Paine National Park and Argentina's Los Glaciares National Park, areas of Patagonia. Eight different walks and treks are described, including the 10-11 day Torres del Paine Circuit, one of the

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Rio los Cipreses - Chili | Viachile Editores

Hiking map of the National Preserve Rio Los Cipreses east of Rancagua, developed by the Institute for Cartography at the Dresden Technical University. Overview map1:100,000 showing the whole preserve with the Laguna Piuquenes and several 4,000 mete

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Santa Cruz - Tierra del Fuego - Sur de Chile (Zuid Chili - Vuurland) | Zagier & Urruty

Mooie overzichtskaart / wegenkaart voor het zuiden van Chili en Vuurland. Inclusief een overzicht van de voor fietsers aantrekkelijke Carretera Austral, de eindeloze weg die Vuurland met het echte Chili verbindt. The southern tip of America from

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.25
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Trotter Argentinië | Lannoo

De onmisbare gids voor echte trotters - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.99
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Chili - Birds of Chile | Bloomsbury

Chile supports an interesting range of breeding and visiting birds, including nine endemics. This guide features concise, identification-focused text positioned opposite the superb colour plates by Peter Burke and David Beadle to allow quick and ea

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 36.50
Lees Meer

Plattegronden

Stadsplattegrond Santiago | Compass Chile

Uitgebreide stadsplattegrond van Santiago, gedrukt op watervast papier. Heel helder kaartbeeld, waardoor de kaart goed leesbaar is. Voorzien van veel aanduidingen voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden, kerken, parken etc, maar ook de metrostations

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Eyewitness Travel Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Dorling Kindersley

Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto’s. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids. Engelstalig The ideal travel companion, full of i

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 22.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids A Wildlife Guide to Chile | Princeton University

This is the first comprehensive English-language field guide to the wildlife of Chile and its territories--Chilean Antarctica, Easter Island, Juan Fernandez, and San Felix y San Ambrosio. From bats to butterflies, lizards to llamas, and ferns to f

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 1 Mapa turistico Lauca y Surire | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Historische Atlassen

Historische Atlas van Kaap Hoorn | Thoth

De ontdekking van een nieuwe vaarroute rond Kaap Hoorn naar de specerijeneilanden van de Molukken had niet alleen een handelsbelang. Het betekende ook dat de speculaties over het precieze kaartbeeld van het zeegebied ten zuiden van de 50ste breedte

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 39.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3 Mapa turistico Copiapo - Elqui | Compass Chile

Deze wegenkaart van een deel van Chili is onderdeel van een serie van 9 kaarten die het hele land dekken. De kaart is gedrukt op waterafstotend papier en laat de topografie van het land heel goed zien; er staat veel meer informatie op deze kaart ve

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Chile & Easter Island - Chili en Paaseiland | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Easter Island - Paaseiland en Santiago | ITMB

Easter Island is so isolated that it is not certain whether it is part of Polynesia or an off-shoot of South America. Geologically, it is neither; just a volcanic lump in the vast expanse of the Pacific Ocean. Its original inhabitants probably came

Land : Chili
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer