Tonga, trots koninkrijk met 170 eilanden

Het kleine koninkrijk Tonga ligt ongeveer 2.000 km ten noordoosten van Nieuw Zeeland en bestaat uit ongeveer 170 eilanden waarvan er 36 permanent bewoond zijn. Het is het enige gebied dat nooit gekoloniseerd is, en die trots stralen de bewoners nog steeds uit. Velen leven nog op traditionele wijze, dragen rieten matten en koken hun vlees en groenten in ondergrondse ovens, de umu”s!

De meeste eilanden hebben prachtige stranden, je kan er zeekajakken, kitesurfen genieten van rust, maar ook de jungle verkennen met een gids. Een vlucht vanaf het vaste land kost zo”n 200 tot 300 euro. Plan je bezoek goed, want tussen juli en oktober heb je bijvoorbeeld een grote kans walvissen te ontmoeten!

Tonga heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het is er overdag 24 tot 29 graden Celsius. Hogere temperaturen dan 32 graden worden eigenlijk nooit gemeten in Tonga. ‘s Nachts is het gemiddeld 18 tot 24 graden Celsius. De zomer loopt van december tot april, de winter van mei tot november.

Er valt minder neerslag dan in veel omringende landen, zo”n 1.400 tot ruim tweeduizend millimeter per jaar. Er valt gemiddeld op 132 tot 180 dagen per jaar regen. Zware tropische buien komen vooral gedurende de natste maanden februari en maart voor. Het stormseizoen loopt van december tot mei en dan kan het flink spoken. Naast directe stormschade kunnen overstromingen, modderstromen en vloedgolven voor extra ellende zorgen.

Op Tonga komen in beperkte mate berovingen en diefstallen voor. Wees voorzichtig na zonsondergang, met name op het grootste eiland van Tonga, Tongatapu.

LET OP: Controleer voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Tonga.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Tonga aangeraden:

– Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Tonga.

Er heerst geen malaria op Tonga.

Er is geen Nederlandse vertegenwoordiging in Tonga. De dichtsbijzijnde ambassade is in Nieuw-Zeeland.

Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland

html

In Tonga betaal je met de Pa”anga. Deze

De volgende munten worden gebruikt: 1, 2, 5, 10, 20 en 50 seniti. Er zijn biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 pa”anga.

De actuele koers van de P

Op het Tonga gelden buiten de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst,  de volgende officiële feestdagen

De officiële taal van Tonga is Tongan, maar de meeste inwoners spreken ook Engels.

Hoogtepunten in Tonga

Reistips voor Tonga

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Reisorganisaties Tonga

Reisboeken en gidsen over Tonga

Reisgidsen

Reisgids Rarotonga, Samoa & Tonga | Lonely Planet

De Lonely Planet reisgids van Rarotonga, Samoa en Tonga is perfect voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: sla

Land : Rarotonga - Cook Eilanden
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reise-Handbuch Südsee | Dumont

Een praktisch handboek voor alle individuele reizigers, die zelf hun reis willen samenstellen. Van ieder hoofdstuk de belangrijkste informatie in één oogopslag: de bezienswaardigheden, tips en bijzondere ontdekkingen, mooiste routes enz. Inclusie

Land : Rarotonga - Cook Eilanden
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 29.95
Lees Meer