Benin

 • klimaat

  Steppe, Tropisch  

 • reisadvies

  Risico's  

 • vaccinaties

  Ja  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  CFA-Frank  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  - 1 uur (zomer)  

 • taal

  Frans  

Bakermat van de voodoo

Benin, dat vroeger Dahomey heette, ligt in het westen van Afrika. Dit voor Afrikaanse begrippen kleine landje wordt nog weinig door toeristen bezocht. Toch heeft het land de bezoeker heel wat te bieden. Zo is Benin een ideaal land om Afrika te leren kennen, want op slechts een kleine oppervlakte vind je bijna alle Afrikaanse facetten terug: van kleurrijke inlandse markten, prachtige ongerepte stranden, traditionele stammen met hun eigen muziek en typerende dansen en natuurlijk het Afrikaanse wild.

Toch heeft Benin ook iets geheel eigens. Het land is namelijk de bakermat van de voodoo-cultuur, waarbij goden, geesten en voorouders worden aanbeden. Vooral in het zuiden zijn er veel voodoo-aanhangers en hier bevindt zich ook de stad Ouida, dat fungeert als spirituele hoofdstad van de voodoo, met jaarlijks in januari het beroemde voodoo-festival. Ouida was ook het eindpunt van de slavenroute.

Naast de voodoo-cultuur heeft Benin de bezoeker nog veel meer te bieden. Zo zijn er nog veel sporen te vinden van het oude koninkrijk Dahomey, dat in de 17e eeuw een aanzienlijk deel van West-Afrika besloeg. De paleizen in Abomey – vol schedels van gedode vijanden – en het historisch museum tonen hoe machtig dit rijk ooit was.

Hiernaast vind je er prachtige ongerepte stranden, een stad op palen (Ganvié) met als bijnaam “Venetië van Afrika” en twee van de beste wildparken van West-Afrika (Park W en het Pjendjari park), waar, naast vele soorten antilopen, ook olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden leven.

Kortom, Benin is een verassende reis- of vakantiebestemming voor iedereen die wel eens kennis wil maken met authentiek West-Afrika.

Hoogtepunt
Beste reistips Benin
Pottenbakken

De potterbakker heeft status in west-Afrika, een gebied waar voodoo een officiële religie is.

Vliegtickets
Vluchten naar Benin
Reistips
Beste reistips Benin

Artikelen over Benin

Reisvideos

De potterbakker heeft status in west-afrika, een gebied waar voodoo een officiële religie is. Een wereld waarin rituele potten en ...

Lees meer

Reisvideos

Samen met gids Isaac en driver Abdulai maken we een reis in West-Afrika: Benin en Togo. We bezoeken een ...

Lees meer
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Instagram