Benin-Valuta reisinformatie voor jouw vakantie

Benin – Valuta

Valuta Benin

De munteenheid in Benin is de CFA-Frank (XOF). De CFA-Frank is onderverdeeld in 100 centimes en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100, 200 en 500 CFA en biljetten van 500, 1000, 2000, 5000 en 10000 CFA.

Bekijk hier de huidige koers van de CFA-Frank.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de CFA-Frank eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de CFA-Frank.

Wisselen

De makkelijkste manier om aan CFA te komen is om contante Euro”s mee te nemen en in Benin om te wisselen. Het is wel aan te raden om geen beschadigde eurobiljetten en geen biljetten groter dan € 50 mee te nemen. Wisselen kun je bij de banken in de grotere plaatsen. De beste bank om uw geld te wisselen is de Bank van Afrika. Deze biedt de laagste wisselkoers en vraagt geen commissie. Ook is er in Benin een zwarte markt waar je geld kunt omwisselen. De wisselkoers is zowel op de markt als in de banken gelijk.

Pinnen

In Benin kun je vrijwel nergens pinnen. De pinautomaten die in het land aanwezig zijn, kunnen vaak alleen gebruikt worden met een Visacard.

Actuele informatie over geldautomaten in Benin kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

Credit Card

Credit Cards worden in Benin in zeer beperkte mate geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Benin geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 11:00 uur en van 15:00 uur tot 17:00 uur. Een aantal banken is bovendien ook nog op zaterdag geopend.

Prijsniveau in Benin

Het prijsniveau is een stuk lager als in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Benin zeer gebruikelijk. Een fooi van tien procent van de rekening is hierbij gangbaar.