Iran

 • klimaat

  Woestijn, steppe  

 • reisadvies

  Veel risico's  

 • vaccinaties

  Malaria  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Ja  

 • valuta

  Iraanse rial  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  2,5 uur  

 • taal

  Perzisch  

Strenge bakermat van beschaving

De geschiedenis van Iran gaat terug tot de zesde eeuw voor Christus. Het streng islamitische land is niet eenvoudig te bereizen, maar wie er is geweest, is enthousiast over – met name – de vriendelijke bevolking, prachtige monumenten van de islamitische wereld en legendarische steden als Isfahan (met de beroemde Perzische tapijten), Shiraz en Persepolis.

Vrouwen moeten gesluierd reizen en een reis vraagt de nodige voorbereiding, maar het is een ontdekkingsreis vol cultuur en natuur. Neem de eeuwenoude universiteitsstad Shiraz, waar bij het mausoleum van de meest vooraanstaande dichter Hafez nog steeds pasgetrouwde stellen bidden voor geluk.  Onderweg tijdens je rondreis, want daar leent het land zich enorm voor, reis je langs rijstvelden, thee- en tabaksplantages en passeer je citrusvelden. De grond in de kustregio is zeer vruchtbaar. In het droge binnenland zijn zand- en zoutwoestijnen.

Voor veel reizigers zijn de strenge voorschriften door de rijke cultuur en gastvrijheid van de burgers geen belemmering om af te reizen naar Iran, zeker omdat toerisme het land nog niet heeft aangetast!

Hoogtepunt
Beste reistips Iran
Alamut Vallei

De Alamut Vallei biedt goede gelegenheden voor één- of meerdaagse wandeltochten, waarbij je bij mensen thuis in alle eenvoud op een matje op de vloer overnacht.

Masuleh

Wat zeker niet aan je trip door het noorden en westen van Iran mag ontbreken, is het prachtig gelegen bergdorpje Masuleh, dat zeker een millennium oud is.

Tabriz

De tweede stad van Iran, Tabriz, is bekend van de bazaar, die UNESCO Werelderfgoed is.

Teheran

In Teheran zie je meer haar dan hoofddoek en lopen stelletjes hand in hand over straat. En onveilig zal je je vrijwel nergens voelen, ook ’s avonds niet.

Vliegtickets
Vluchten naar Iran
Reistips
Beste reistips Iran

Artikelen over Iran

Reportages

Iran is een opkomende reisbestemming: dat klinkt hartstikke leuk, maar is een reis naar Iran ook een goed idee? In dit ...

Lees meer

Reportages

Even op Booking.com een hostel of hotel zoeken, dat zit er voor Iran niet in. En een toer boeken ...

Lees meer

Reportages

Iran heeft reizigers ontzettend veel te bieden. De meeste bekende bezienswaardigheden liggen in centraal Iran, zoals woestijnstad Yazd, de ...

Lees meer

Reportages

Het Perzische rijk van weleer vind je in Iran op veel plekken nog terug in de oude moskeeën, eindeloze ...

Lees meer

Reportages

“Iran? Hoe kom je daar nou bij?” En: “Is dat eigenlijk wel veilig?” Twee van de meest gehoorde vragen ...

Lees meer

Reistips

Iedereen die veel reist moet het wel eens zijn opgevallen. Zijn de Nederlanders in verre streken relatief oververtegenwoordigd ten ...

Lees meer

Bijzondere bestemmingen

Veel mensen hebben wel eens gehoord van Persepolis in Iran, maar niet veel mensen weten dat zich vlak bij ...

Lees meer

Reportages

Wat ga je in Iran doen? Dat was de vraag die mij het meest gesteld werd voor ik op ...

Lees meer

Reizen Iran

Rondreizen

Klassiek Iran

- Nieuwe reis vanaf 2018 - Non-stop vlucht met KLM - Inclusief alle entreegelden (t.w.v. minimaal € 150!) - Ontdek de schatten van het Oude Perzië - Maak kennis met de ultiem vriendelijke Iraniërs - Bazaars, paleizen, weelderige tuinen en woestijn

Land : Iran
Aanbieder : NRV
prijs vanaf : 2124.00
reisduur : 16
Lees Meer

Rondreis

Rondreis IRAN - 15 dagen; Fraaie mozaïeken en hartelijke mensen

Iran is zeker een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Bezoekers komen na hun Iran rondreis dan ook terug met zeer enthousiaste verhalen over de hartverwarmende contacten met de bevolking, de overdaad aan schitterende steden, eeuwenoude cultuurschatten en de ruige woestijn- en berglandschappen. En dan zijn er nog de bazaars die de sfeer van 1001 Nacht uitstralen. Kortom, een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring.

Land : IRAN
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 15
Lees Meer

Rondreis

Rondreis IRAN - 20 dagen; Op weg naar Isfahan

Een reis door Iran betekent 2500 jaar terug gaan in de geschiedenis en genieten van kleurrijk betegelde paleizen en moskeeën. Je zult je verbazen over het feit dat Iraanse steden zo modern zijn. Daarnaast krijg je ook het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan zodra je een bazaar of het oude stadsgedeelte induikt. Iran betekent vooral je laten onthalen door een gastvrije en nieuwsgierige bevolking.

Land : IRAN
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2195.00
reisduur : 20
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door het voormalig Perzische Rijk bezoeken we de hoogtepunten van Iran. Gezellige en chaotische bazaars, kleurrijke moskeeën, kruidige specerijen en de macht van het Perzische rijk staan tijdens deze rondreis centraal. We bezoeken de mooiste steden en leren veel over de geschiedenis van dit bijzondere land. Wat Iran misschien nog wel het meest bijzonder maakt, zijn de vriendelijke inwoners die onbetwist een diepe indruk achter laten. Deze rondreis is een uitstekende kennismaking met Iran.

Land : Iran
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1298.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran, 10 dagen

Tijdens deze 10-daagse rondreis door Iran bezoeken we de absolute Hoogtepunten van Iran. Via de hoofdstad Teheran reizen we door de woestijn naar Kashan en Yazd om vervolgens in het koele en aangename Shiraz aan te belanden. Het historische Persepolis en stad van de bruggen Isfahan maken de reis compleet.

Land : Iran
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1395.00
reisduur : 10 dagen
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na deze reis beslist veranderd zijn!

Land : Iran
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1498.00
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Iran Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door het voormalig Perzische Rijk bezoeken we de hoogtepunten van Iran. Gezellige en chaotische bazaars, kleurrijke moskeeën, kruidige specerijen en de macht van het Perzische rijk staan tijdens deze rondreis centraal. We bezoeken de mooiste steden en leren veel over de geschiedenis van dit bijzondere land. Wat Iran misschien nog wel het meest bijzonder maakt, zijn de vriendelijke inwoners die onbetwist een diepe indruk achter laten. Deze rondreis is een uitstekende kennismaking met Iran.

Land : Iran
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1298.00
Lees Meer

ReisKnaller

ReisKnaller: Iran - 14 dagen; Hoogtepunten van het zuiden

De rijkdommen van Iran zijn oneindig. Naast de bekende hoogtepunten van Shiraz, Persepolis en Isfahan, is je bezoek aan de Perzische Golf minstens zo bijzonder. Een deel van de bevolking spreekt er Arabisch en sommige vrouwen dragen de snavelmaskers die je misschien eerder in Oman hebt gezien. In Bandar Abass komen de Perziche, Arabische, Indiaase culturen samen. Het eiland Hormoz heeft een Portugese citadel en een bijzonder kunstwerk dat regenboog zand heet. Je overnacht in Qeshm, waar met name in de sterrenvallei de natuur op zijn mooist is. Bam was ooit de grootste lemen stad ter wereld totdat een zware aardbeving de stad vernietigde. Sindsdien wordt door teams van over de hele wereld hard aan de restauratie gewerkt. De tuinen van Shazdeh zijn een van de Perzische tuinen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Water stroomt er via watervalletjes van het hoger gelegen paleisje naar de entree. De tuinen bieden verkoeling in een gebied waar de temperaturen vaak hoog boven de 30 graden ligt. Je bezoek aan  Yazd is een van de oudste steden ter wereld en heerlijk om in te (ver)dwalen. Je eindigt je reis in Isfahan, voor velen de mooiste stad van het land. Het vervoer deze avontuurlijke reis is net zo afwisselend als de reis. Met comfortabele openbare bussen reis je tussen Shiraz en Bandar Abbas, Bandar Bass en Bam. Het traject Bam - Kerman leg je af in een privébus. Je reist met de boot tussen Bandar Abbas en Hormoz en Bandar Abbas en Qeshm. De trajecten Kerman - Yazd en Yazd Isfahan worden met de openbare bus of per trein afgelegd, afhankelijk van de beschikbaarheid. Bijzonder bij deze reisknaller is dat er verschillende maaltijden en excursies zijn inbegrepen in je reissom!Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar.  Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.

Land : IRAN
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1399.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Rondreizen

17-daagse groepsrondreis Cultuurschatten van Iran

Maak kennis met het indrukwekkende Iran, oftewel het oude Perzië met zijn bijzonder lange historie met vele culturele hoogtepunten. De reis begint in de hoofdstad Teheran met zijn indrukwekkende bazaars, paleis van en vele parken en musea. We bezoeken tijdens de reis diverse archeologische UNESCO-sites zoals het bijzondere Soltaniyeh. We reizen per trein naar Yazd, één van de oudste steden ter wereld met een prachtige bazaar met een labyrint van kleine straatjes, steegjes en binnentuinen. De steden Shiraz en het mooie Isfahan zijn hoogtepunten van deze rondreis. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor. Onderweg bezoeken we het zeer goed bewaard gebleven Persepolis, een juweel uit de Perzische geschiedenis. We overnachten in de best beschikbare hotels en beleven een unieke overnachting in een traditionele karavanserai op de Zijderoute.

Land : Iran
Aanbieder : Fox
prijs vanaf : 2299.00
reisduur : 17 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Iran; Achter de sluier

Steeds meer reizigers ontdekken dat Iran meer te bieden heeft dan gesluierde vrouwen en ayatollahs. Een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring. Een fascinerende Iran groepsreis langs schitterende steden en eeuwenoude cultuurschatten, woeste berggebieden en uitgestrekte woestijnen. Maar Iran betekent vooral je laten onthalen door een hartverwarmende en nieuwsgierige bevolking. En misschien wel de beste manier om Iraniërs te leren kennen is door samen met hen te reizen! In aangename treinen en zeer goede bussen zal contact leggen geen enkel probleem zijn. Iran zal je met open armen ontvangen! 

Land : IRAN
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1499.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

ReisKnaller

ReisKnaller: Iran 14 dagen; Hoogtepunten van Perzië

Iran is hot! Na jaren van embargo’s en slechte publiciteit heerst er een toenemend positief gevoel. Toeristen keren in steeds grotere getalen terug naar wat misschien wel een van de mooiste en in ieder geval de meest gastvrije bestemming van het Midden-Oosten is. Tijdens deze tweeweekse reis door Iran maak je gebruik van VIP openbare bussen en treinen; een comfortabele manier om te reizen en de beste manier om met Iraniërs in contact te komen. Je bezoekt de hoogtepunten van het land zoals Teheran, de bruisende hoofdstad. In Teheran maak je kennis met de weelde waarin de laatste sjah leefde, kun je het beste museum van het land bezoeken, dwalen door de enorme bazaar of met de metro naar een van de wintersportgebieden aan de rand van de stad. In Yazd maak je kennis met het leven in de woestijn en het oude Perzische geloof van Zarathustra. Het meest zuidelijk punt van je reis is Shiraz, een gezellige stad en de uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de belangrijkste steden uit de oudheid: Persepolis. Met zijn prachtige moskeeën vol blauwe tegels, enorme plein en Armeense wijk, wordt Isfahan door velen als de mooiste stad van het land gezien.  Met zoveel moois in een reis is het niet de vraag of je gaat, maar wanneer!   Omdat onze ReisKnallers slechts korte tijd worden aangeboden, is er geen uitgebreid dag tot dag schema beschikbaar.  Check voordat je boekt even de voorwaarden van onze speciale ReisKnallers.

Land : IRAN
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1749.00
reisduur : 14 dagen / 13 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran, 14 dagen

Tijdens deze tweeweekse rondreis door Iran bezoeken we de hoofdstad Teheran en bijzondere plekken als Shiraz, Persepolis en Isfahan.

Land : Iran
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 1595.00
reisduur : 14 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na deze reis beslist veranderd zijn!

Land : Iran
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1498.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na deze reis beslist gewijzigd zijn!

Land : Iran
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 1998.00
Lees Meer

Pioniersreis

Rondreis IRAN - 28 dagen; Achter de sluier

Steeds meer reizigers ontdekken dat Iran meer te bieden heeft dan gesluierde vrouwen en ayatollahs. Deze rondreis door Iran laat het andere Iran zien: een fascinerende tocht langs de eeuwenoude Perzische cultuur, een gastvrije bevolking en woeste landschappen. Je maakt ook kennis met de meer afgelegen regio’s van Iran zoals Mashad, het Turkstalige Azerbaijan en Iraans Koerdistan. Je zult zien dat Iran een rijke en zeer gevarieerde cultuur heeft.

Land : IRAN
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 3195.00
reisduur : 28
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Iran, 21 dagen

Complete rondreis door het fascinerende Iran. We bezoeken niet alleen de hoogtepunten in centraal Iran, maar ook de interessante noordwestelijke provincies oost- en west Azerbeidzjan en Koerdistan.

Land : Iran
Aanbieder : Djoser
prijs vanaf : 2195.00
reisduur : 21 dagen
Lees Meer

Rondreis

Rondreis Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. Jouw beeld van Iran zal na deze reis beslist gewijzigd zijn!

Land : Iran
Aanbieder : Baobab
prijs vanaf : 1998.00
Lees Meer

Reisboeken Iran

Reisverhalen

Reisverhaal Revolutionary Ride Iran | Lois Pryce

In 2011, at the height of tension between the British and Iranian governments, travel writer Lois Pryce found a note left on her motorcycle outside the Iranian Embassy in London: ... I wish that you will visit Iran so you will see for yourself about my country. WE ARE NOT TERRORISTS!!! Please come to my city, Shiraz. It is very famous as the friendliest city in Iran, it is the city of poetry and gardens and wine!!! Your Persian friend, Habib Intrigued, Lois decides to ignore the official warnings against travel (and the warnings of her friends and family) and sets off alone on a 3,000 mile ride from Tabriz to Shiraz, to try to uncover the heart of this most complex and incongruous country. Along the way, she meets carpet sellers and drug addicts, war veterans and housewives, doctors and teachers - people living ordinary lives under the rule of an extraordinarily strict Islamic government. Revolutionary Ride is the story of a people and a country. Religious and hedonistic, practical and poetic, modern and rooted in tradition - and with a wild sense of humour and appreciation of beauty despite the comparative lack of freedom - this is real contemporary Iran.

Land : Iran
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Elementaire Deeltjes Iran | Amsterdam University Press

Over Iran lezen we al decennia met regelmaat in de krant. Iran kent een veelzijdige en complexe cultuur en beschaving. Helaas leveren de meeste media ons geen goed beeld van de Iraanse politiek, cultuur, identiteit en bevolking. Dit Elementaire Deeltje geeft ons een genuanceerd nieuw beeld van de Iraanse geschiedenis en politiek. De Iraanse Revolutie van 1979 wordt in een context geplaatst van politieke en sociale veranderingen die zich in de loop van vele jaren voltrokken. Ali Ansari geeft ons een beter en realistischer begrip van Iran door de belangrijkste factoren die bijdragen aan dit gecompliceerde land in ogenschouw te nemen.

Land : Iran
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Iran (duitstalig) | Marco Polo

Let op! Duitstalige gids! Handige en overzichtelijke, kleine reisgids voor een eerste kennismaking met de vakantiebestemming. Globale uitklapkaart achterin, makkelijk binnenzakformaat.Erleben Sie Iran mit all seinen Facetten! Der kompakte und unkomplizierte MARCO POLO Reiseführer bringt Sie mitten rein ins Geschehen: mit brandaktuellen Informationen, Erlebnistouren und tollen Insider-Tipps. Begleitend zum Buch: Touren-App und Update-Service.  Entdecken Sie mit MARCO POLO den Iran von den glänzenden Palästen und Moscheen Isfahans bis zu den kilometerlangen Ladengassen im Basar von Kashan - mit dem MARCO POLO Reiseführer kommen Sie sofort im Iran an. Erfahren Sie, welche Highlights Sie neben den Juwelen der Schahs in Teheran und einem Trip in die spektakuläre Wüste Lut nicht verpassen dürfen, wo sich die aussichtsreichsten Routen durch einmalige Landschaften winden und dass Sie bei einer Bootsfahrt vor dem Inselchen Hengam Bekanntschaft mit Delphinen machen können. Die Insider-Tipps des Autors lassen Sie den Iran individuell und authentisch erleben und mit den Low-Budget-Tipps sparen Sie bares Geld. Erkunden Sie den Iran in all seinen Facetten mit den maßgeschneiderten MARCO POLO Erlebnistouren. Das speziell dafür entwickelte Design sorgt - schon beim Lesen und umso mehr vor Ort - für größtmögliche Orientierung. Die kostenlose Touren-App führt Sie digital (und ohne Roaminggebühren) auf den besonderen Wegen der Erlebnistouren. Und Events&News mit aktuellen Veranstaltungen (Ausstellungen, Konzerten, Festivals, Sportevents...) für die nächsten 3 Monate, brandaktuellen Informationen zu den Printinhalten und zusätzlichen Insider-Tipps hält Sie immer auf dem neuesten Stand. In jedem Band gibt es einen übersichtlichen Reiseatlas und eine herausnehmbare Faltkarte - in beide sind natürlich die Erlebnistouren eingetragen.  

Land : Iran
prijs vanaf : 13.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Duizend-en-één-dromen - Een historische reis langs de Trans-Iraanse spoorlijn | Ann de Craemer

Een jonge journaliste en een fotograaf trokken naar Iran om er het leven te ontdekken zoals het is. Iran is immers zoveel meer dan een land vol bebaarde ayatollahs en vrouwen in zwarte chadors. Langs het beroemde traject van De Trans-Iraanse Spoorlijn reizen ze van Teheran in het noorden naar Bandar-Abbas in het zuiden. De treincoupe is als een samenleving in miniatuurvorm. Onderweg belanden ze midden in de veelbesproken presidentsverkiezingen van juni 2009 en leren een bevolking kennen die snakt naar verandering, openheid en democratie. Want meer dan ooit is Iran een land op de grens van moderniteit en traditie. Duizend-en-een-dromen geeft een stem aan het Iraanse volk, dat al zo vaak het zwijgen werd opgelegd. Het is een relaas in woord en beeld van de verwachtingen en verzuchtingen van gewone Iraniers, waar de pers zo zelden over schrijft.

Land : Iran
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Iran | Kuperard

De Culture Smart!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.Iran—the very name shimmers with mystique and allure, but also a sense of inaccessibility and isolation. Iran, however, is now opening up to visitors and business as never before in recent years, making visiting this country with its thousands of years of heritage and traditions not just tempting but also realistic. Beyond the clichés and the stereotypes, what is the real Iran like at the start of the twenty-first century? For sure, the country still offers romance and the exotic. However, Iran is also a modern society that is experiencing great change. It is still feeling the effects of the Islamic Revolution of 1979—a true revolution in the sense that it completely changed the country’s political orientation within days. Today strict Islamic rules coexist with an increasingly dynamic society being driven by an overwhelmingly young population. And all the while, pre-Islamic Zoroastrian past is still a part of everyday life. The 2015 deal ending the years-long and explosive standoff over the Iranian nuclear program and associated economic sanctions raises the prospect of a new chapter in Iran’s relations with the West and the wider world. This book aims to show what life in Iran is really like through the values and attitudes of its people, their customs and traditions. In understanding the historical forces that have shaped modern Iran, and having gained a familiarity with social and business etiquette, each visitor will be well placed to make sense of what can be a very complex experience. And, most importantly, avoid any cultural faux-pas along the way! Khosh amadi!— Welcome!

Land : Iran
prijs vanaf : 9.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Iran | Gottmer

Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids met in deze nieuwe editie aandacht voor landschap en natuur. Met veel foto’s is het een lust voor het oog.Iran is een unieke en fascinerende reisbestemming, waar authenticiteit en moderniteit mooi samengaan. Iraniërs zijn trots op hun cultuur en dragen zorg voor het indrukwekkende culturele erfgoed. De beste musea van Iran vind je in de hoofdstad Teheran. De boeiende geschiedenis van het oude Perzische rijk komt tot leven door de prachtige ruïnes van Persepolis. De mooiste moskeeën staan in het poëtische Isfahan aan de Zayande Rud-rivier. Flaneren kun je in de traditionele bazaars, en verpozen in zowel oude theehuizen als moderne koffiebars. Het indrukwekkende landschap van Iran zorgt voor afwisseling: je vindt er desolate woestijngebieden, uitgedroogde zoutmeren, rijstvelden en woeste bergketens onderbroken door hoogvlakten. De open en gastvrije bevolking van Iran zorgt voor een warm en aangenaam onthaal, dat lang in de herinnering blijft nazinderen.

Land : Iran
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Farsi - Iranees | Lonely Planet

Een taalgids Engels - Farsi. Met woordenlijst en thematische hoofdstukken over cultuur en taal. Handzaam zakformaat. Lonely Planet.This Farsi (Persian) phrasebook provides aids such as extensive vocabulary lists, easy to follow pronunciation guides, colour tabs for quick reference, and a two-way dictionary. Over 70 million people speak Farsi in Iran - why not make it 70 million and one? This evocative 3000-year-old language (called Farsi in Iran and Persian elsewhere) is yours for the talking when you grab this handy, comprehensive phrasebook. Get more from your trip with easy-to-find phrases for every travel situation. Order the right meal with our menu vocabulary. Use our carefully selected words and phrases to get around with ease.

Land : Iran
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Kunstreiseführer Iran | Dumont

Zeer diepgaande reisgids op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger!Iran - etwa viereinhalb Mal so groß wie die Bundesrepublik Deutschland - ist seit der Antike ein Vielvölkerstaat mit zahlreichen Sprachen und unterschiedlichen Religionen, die in friedlicher Koexistenz nebeneinander bestehen. Dies und die zentrale Lage des Landes zwischen Zentralasien, Arabien, Kleinasien und Indien brachte eine Blüte der Kunst und Kultur hervor, der Iran bis heute bedeutende Zeugnisse, insbesondere der Baukunst, verdankt. Dieser Kunst-Reiseführer gibt einen historischen Überblick von der Prähistorie über die Hochkultur von Elam der vorchristlichen Jahrtausenden zu der klassisch persischen Zeit zwischen 600 v.Chr. bis 650 n.Chr. und über die gesamte islamische Epoche hin bis zur Gegenwart. Die Kulturstätten von Iran werden vom Autor übersichtlich nach Provinzen geordnet und verständlich beschrieben. Sehr ausführlich werden Orte wie Susa, Chogha Zanbil, Persepolis, Shiraz mit seinen Gartengräbern und den beiden weltberühmten Dichtern Saadi und Hafiz sowie Isfahan behandelt, wie auch einige andere von der Unesco zum Welterbe erklärten Denkmäler. Zahlreiche Bilder, Pläne und Karten vermitteln Eindrücke von Kulturdenkmälern, aber auch von Landschaften und von der Bevölkerung des Iran. Der Autor Mahmoud Rashad ist in Yazd im Iran geboren, hat an der Universität in Teheran Archäologie und Orientalistik studiert und in Frankfurt am Main in Vorderasiatischer Archäologie promoviert. Seit über 15 Jahren bereist er sein Heimatland als Reiseleiter. Es ist ihm daran gelegen, interessierten Reisenden aus dem deutschen Sprachraum einen sachkundigen Einblick in ein historisch außergewöhnliches Land zu vermitteln und Verständnis für seine Kultur zu wecken.Aber auch die kulinarischen Genüsse und die Freude an stilvollen Unterkünften kommen in diesem Reiseführer nicht zu kurz. Jeweils am Ende eines Reiseroutenkapitels legt der Autor dem Leser seine persönlichen Empfehlungen ans Herz: Hotels und Restaurants mit Charme, in denen der Gast mit persönlichem Service und landestypischen Spezialitäten verwöhnt wird.

Land : Iran
prijs vanaf : 28.95
Lees Meer

Landkaarten

Wandkaart Iran, 77 x 60 cm | National Geographic

This new map of Iran, features the classic National Geographic reference styling. Features thousands of place names, accurate political boundaries, national parks, archeological sites, and major infrastructure networks such as roads, canals, ferry routes, and railroads. Iran's diverse terrain is detailed through accurate shaded relief, coastal bathymetry, and symbolism for water features and other landforms. This map also includes table of geographic equivalents translated into English. Elevations of major peaks and depth soundings are expressed in meters. In addition, the bordering countries of Iraq, Turkey, Armenia, Azerbaijan, Turkmenistan, Afghanistan, and Pakistan are shown as well as outlying countries including Syria, Uzbekistan, United Arab Emirates, Oman, Kuwait, and Saudi Arabia. Map is printed on premium quality paper stock, rolled, and packaged in a clear, hard plastic tube.

Land : Iran
prijs vanaf : 26.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Stiekem kan hier alles | Eefje Blankevoort

In Stiekem kan hier alles schrijft Eefje Blankevoort openhartig over een samenleving waarin iedereen meesterlijk tussen de regels door leeft, maar waarin men op onverwachte momenten hevig verstrikt. Kortom, het openbare leven in Iran is een bal masqué – alleen bij vertrouwelingen geeft men zich bloot. De schijfster aarzelt: vertrouwt ze haar Iraanse vrienden genoeg om eindelijk op te biechten dat er in Nederland geen vriend op haar wacht, maar een vriendin? raakt in de netten van het Iraanse regime. Met een scherpzinnigheid die doet denken aan Joris Luyendijk in Een goede man slaat soms zijn vrouw, toont Blankevoort de lezer de onbekende kanten van Perzië. 

Land : Iran
prijs vanaf : 19.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Alleen in Iran | Kristina Palten

Ze deed het onmogelijke: hardlopend Iran doorkruisen Kristina Paltén is mid-dertig als haar wereld instort: haar relatie loopt stuk, ze verliest haar baan en krijgt ook nog te horen dat ze geen kinderen kan krijgen. Op dat moment besluit ze te gaan hardlopen, als uitlaatklep en als ‘medicijn’. Hardlopen is het puzzelstukje waarmee ze haar leven weer bij elkaar krijgt, maar ze wil meer. Haar nieuwe doel wordt een tocht dwars door Iran. Tijdens het lopen wil ze een brug slaan tussen het Westen en de islam, vertrouwen wekken bij de lokale bevolking en vrouwen aanzetten tot sporten. Een fysieke uitdaging – 1840 kilometer in temperaturen die variëren van het vriespunt tot 45 graden – maar ook een culturele: ze spreekt de taal niet, is afhankelijk van de mensen die ze ontmoet en ze loopt letterlijk tegen de beperkingen van het Iraanse regime op. Maar de Iraniërs delen hun huis en eten graag. Dit heftige, mooie en inspirerende reisverslag voert je mee langs ontmoetingen tussen een Westerse sporter en mensen die hun huis en hart openen voor het onbekende.

Land : Iran
prijs vanaf : 18.99
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Achter de sluier het land - Reizen door Iran | Alexander Reeuwijk

Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het één van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en heeft het een eeuwenoude bewogen geschiedenis. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. Met dit boek tilt Reeuwijk de sluier op, en toont de lezers Iran, in al zijn facetten.

Land : Iran
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Couchsurfing in Iran | Stephan Orth

Iran staat volop in de belangstelling. Hoewel het officieel verboden is trekt Stephan Orth als couchsurfer dwars door Iran. Hij slaapt op tientallen Perzische tapijtjes en beleeft doldwaze avonturen. Ondertussen leert hij een land kennen dat heel anders blijkt dan het clichébeeld van een 'schurkenstaat'. Want de Iraniërs zijn niet alleen ongelofelijk gastvrij, maar ook heel goed in staat hun moellahs bij de neus te nemen. Een bikinifeest in de pelgrimstad Mashhad, een overnachting naast de kerncentrale van Bushehr, een geheime SM-bijeenkomst in Teheran: in Iran beleeft Stephan Orth avonturen die geen enkele reisorganisatie ooit op zijn programma zal zetten. Als couchsurfer verruilt hij hotelkamers voor privéhuizen en leert het land zo van een heel persoonlijke kant kennen. Want achter gesloten deuren gaan de sluiers af en verdwijnt ook de angst voor de zedenmeesters. Of het nu een slemppartij is met een Perzische prins, of een huiskamerdate met een voltallige familie, in een stinkende smokkelaarsbus of in een klein autootje: elke nieuwe ontmoeting is als een nieuw stukje waarmee de puzzel van het land op zijn plaats valt. Een land dat in het echt heel anders is dan de clichés doen vermoeden. Tot slot worden er nog twee geheimen onthuld: hoe de bewoners in een apotheek wodka kopen en waarom ze zo onverklaarbaar dol zijn op de jaren tachtig popgroep Modern Talking.Couchsurfing in Iran is een meeslepend verteld boek over kleine vrijheden en grote verlangens van de Iraniërs. 

Land : Iran
prijs vanaf : 18.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Iran | Odyssey

De Odyssey reisgids voor Iran is een degelijke Engelstalige gids met achtergrondinformatie over cultuur en populatie, praktische informatie, hints voor de bezoeker, openbaar vervoer, accommodaties, foto’s en kaarten.Iran, or Persia as it was formerly known, has been of interest to outsiders for millennia. From the Greco-Persian wars of antiquity, through the rise and flourishing of Islam, to the age of European imperialist expansion in the East, Iran has been a central player in global history. Drawn by its strategic location along the Silk Road, ancient and distinctive culture and abundant natural resources, foreign diplomats, traders and travelers have been coming to Iran for centuries. The Islamic Revolution of 1979 and subsequent events put a strain on Iran's relationship with the outside world, particularly the West, leading to sanctions and a decline in tourism and trade. Yet early in 2016 the Lausanne Accord over Iran's nuclear program, and then national elections resulting in greater reformist representation in Iran's Parliament have greatly increased the country's attractiveness to outsiders, with travelers and business people once more setting their sights on Iran.  The Guide offers visitors to Iran scholarly and readable introductions to:* Zoroaster, Cyrus, Darius & Alexander * Shi'a Islam, religious art and architecture * The complexities of Iran's fraught relationship with Israel * Persepolis, Pasargdae, Esfahan & Shiraz * Ferdowsi, Attar and Hafez * Iranian film, food & music * UNESCO World Heritage sites * 464 pages, 133 color photos * 17 easy-to-use maps

Land : Iran
prijs vanaf : 21.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Iran | Nelles

Goede kaart van Iran. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart.

Land : Iran
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Iran | Bradt

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!Now into its fifth edition, Bradt's Iran continues to provide the most detailed background, history and cultural information available when visiting this 'Jewel of Central Asia'. This new edition has been thoroughly reviewed to provide all the latest information, from updated history and cultural developments to security, language and hotel prices, plus expanded practical information for independent travellers. Food and arts, rugs and handicrafts are all covered, plus new details of skiing in Iran and recommended Iranian movies. For outdoor enthusiasts, swimming and desert and eco-tours are also included. With new direct flights to Iran now available from Europe, and a warm-hearted and welcoming people eager to meet tourists, visiting this intriguing country has never been easier. Iran's cities are packed with gilded mosques and blue-mosaic shrines built in honour of the country's greatest leaders. Its people are generous and its terrain ranges from the sands of the Persian Gulf to the Alborz Mountains in the north. The expert authors give first-hand descriptions of attractions ranging from the exquisite mosques of Esfahan and the museums and palaces of Tehran to remote, spectacular mountain hikes. New maps and up-to-date information on all the basics - hotels, restaurants, businesses and shops - help you to uncover the mysteries of ancient Persepolis, to enjoy a soak and scrub in a local hamam, or to pick up a pair of giveh slippers or a Persian rug in Kirman's bazaar. Thoroughly updated, this new edition also includes new details of 'Around Tehran', caravanserai, Nishapur, Qaleh Rudkhan and Kurdish villages on the Silk Road Trail, plus new maps of the historic bazaars of Esfahan, Yazd, Kerman and Shiraz. It has been updated by Middle East expert Maria Oleynik, who is fluent in ten languages, including Persian and Arabic. - See more at: http://www.bradtguides.com/iran-3199.html#sthash.aYn9aGWj.dpuf

Land : Iran
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Landkaarten

Wandkaart Iran, 77 x 60 cm | National Geographic

This new map of Iran, features the classic National Geographic reference styling. Features thousands of place names, accurate political boundaries, national parks, archeological sites, and major infrastructure networks such as roads, canals, ferry routes, and railroads. Iran's diverse terrain is detailed through accurate shaded relief, coastal bathymetry, and symbolism for water features and other landforms. This map also includes table of geographic equivalents translated into English. Elevations of major peaks and depth soundings are expressed in meters. In addition, the bordering countries of Iraq, Turkey, Armenia, Azerbaijan, Turkmenistan, Afghanistan, and Pakistan are shown as well as outlying countries including Syria, Uzbekistan, United Arab Emirates, Oman, Kuwait, and Saudi Arabia. Map is printed on premium quality paper stock, rolled, and packaged in a clear, hard plastic tube.

Land : Iran
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Het huis van de moskee | Kader Abdolah

Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een tapijthandelaar die aan het hoofd staat van de bazaar. De rechtvaardige koopman leeft volgens de richtlijnen van de Koran en gebruikt zijn macht voor het welzijn van de mensen om hem heen. Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent, onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde verandert in haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.

Land : Iran
prijs vanaf : 12.50
Lees Meer