rondreis maken

Verborgen parel in Azië

De archipel Filipijnen ligt in Azië en bestaat uit 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Het land was driehonderd jaar een Spaanse kolonie en dat is nog altijd te merken. Het land telt bijvoorbeeld duizenden kerken, kloosters en kapellen, zo”n negentig procent van de bevolking is katholiek.

De tegenstelling tussen de kleine rijke elite en de arme bevolking is groot.

De mooiste eilanden zijn volgens velen Luzon met hoofdstad Manilla, Cebu, Bohol en Palawan. Bezoek zeker de rijstterrassen bij Banaue, die ook wel het ‘Achtste Wereldwonder’ worden genoemd. Meer dan 2.000 jaar geleden door de Ifuago stam geheel met de hand aangelegd op de hellingen van de Cordillera Central. Via een ingenieus irrigatiesysteem worden de terrassen bewaterd. Nog steeds wordt dit oude irrigatiesysteem gebruikt om de terrassen van water uit het omliggende regenwoud te voorzien. De terrassen hebben een oppervlakte van meer dan 6000 km² en staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op de Filipijnen heerst een tropisch klimaat. Het hele jaar zijn er hoge temperaturen, een hoge relatieve luchtvochtigheid en veel neerslag. De hoeveelheid neerslag verschilt per regio, maar allen kennen een regentijd.

Tijdens deze moessonperiode kan het soms dagen vrijwel aaneengesloten regenen. De oostelijke regio’s hebben geen duidelijk droog seizoen, maar er valt in de periode november tot en met januari meer neerslag. In centrale deel van de Filipijnen valt het hele jaar vrijwel een gelijkmatig verspreide regen, in westelijke richting overgaand in een zone waar de periode november tot en met april relatief droog is.
Het westen van de Filipijnen, met hoofdstad Manila, heeft een droog seizoen van november tot en met april en een zeer nat seizoen van mei tot en met oktober.

In vrijwel het hele land is gedurende het hele jaar overdag tropische hitte met maximumtemperaturen tussen de 30 en 34 graden Celsius. Het heetste wordt het in het westelijke deel van Luzon waar voorafgaand aan het regenseizoen de thermometers vrijwel alle dagen 34 of 35 graden is. Ook het zeewater is erg warm.

Jaarlijks trekken zo’n vijftien tot vijfentwintig tyfoons door dit gebied waarvan er gemiddeld zes tot zeven over de Filipijnen trekken. Met name het eiland Luzon wordt regelmatig getroffen door een tyfoon die door de harde wind en grote hoeveelheden neerslag voor veel ellende kan zorgen.

De sterke UV-straling in de Filipijnen is gevaarlijk.

Er zijn in meer en mindere mate risico’s voor reizen naar de Filipijnen. De Filipijnse autoriteiten geven aan dat de terroristische dreiging rondom de meest zuidelijke eilanden van de Visaya groep is toegenomen. Het gaat hierbij om de kans op ontvoeringen en (bom-)aanslagen. Plaatsen op de Filipijnen waar veel mensen bij elkaar komen, kunnen een doelwit zijn van een aanslag. Wees in heel het land alert en blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

In het zuiden van de Filipijnen en op de zuidelijke toeristische kust- en eilandbestemmingen komen ook ontvoeringen voor. Op de Filipijnen komt het voor dat buitenlanders in bars en taxi’s worden gedrogeerd. Wees alert als iemand u benadert en beweert u te kennen van bijvoorbeeld de luchthaven of een hotel.

Op de Filipijnen is het drugsbeleid van de regering aangescherpt. Dat heeft tot veel geweld geleid.

Onveilige gebieden

Bekijk altijd voor vertrek het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. Daar staat ook welke gebieden te onveilig zijn om naartoe te reizen.

Verkeer

Het wegverkeer op de Filipijnen is chaotisch. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. Reis zo min mogelijk met veerboten, vooral tijdens slecht weer. Reizen met veerboten kan op de Filipijnen erg gevaarlijk zijn.

Reizen per bus kan ook gevaarlijk zijn, vooral in het donker en tijdens de regentijd door plotseling opkomend slecht weer. Reis je met het openbaar vervoer, wees dan vooral na zonsondergang alert. Reis alleen met gerenommeerde busbedrijven.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Filipijnen alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Filipijnen binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.

Inentingen die worden aanbevolen

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Filipijnen aangeraden:

– vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen voor de Filipijnen.

Malaria

Op de Filipijnen komt Malaria voor. Je moet maatregelen nemen om te voorkomen dat je wordt gestoken, en tabletten nemen.

Adres Nederlandse vertegenwoordiging op de Filipijnen

Nederlandse Ambassade
26th Floor BDO Equitable Tower
8751 Paseo de Roxas
Makati City
Metro Manila

Tel. 00-63-2-812 5981

E-mail: [email protected]

Openingstijden: maandag-donderdag 08:00-17:00, vrijdag 08:00-14:00

Voor de Filippijnen heb je nodig:

– Een paspoort dat na vertrek uit de Filippijnen nog minimaal 6 maanden geldig is
– Een visum als je langer als 30 dagen wilt blijven

Visum

Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een visum voor een verblijf van 21 dagen. Verlengen kan bij de Bureau of Immigration in Intramuros, Manila, Telefoon: (+632) 527-3257, (+632) 527-3257of 527-3279, of bij een lokaal kantoor. Kijk voor meer info op http://www.thehaguepe.dfa.gov.ph/example-pages/2014-03-12-03-41-00

Ook kun je een visum aanvragen bij de Filippijnse ambassade in Den Haag of Brussel. Dit visum kost ongeveer € 40,- Met dit visum, dat drie maanden geldig is, mag je 60 dagen in de Filippijnen verblijven.

Adressen Filippijnse ambassade in Nederland en België:

Nederland:
Ambassade Filippijnen
Laan Copes van Cattenburch 125
2585 EZ Den Haag

Telefoon :070-3604820/3648566
Fax :070-3560030

Email :[email protected]

Openingstijden:

maandag-vrijdag 09:00-12:00 en 13:00-16:30

België:
Ambassade Filippijnen
Molierelaan 297
1050 Elsene

Tel nr. 02.340.33.77
Fax: 02.345.64.25

De peso is de lokale munteenheid. Deze is verdeeld in 100 centavos. Er zijn briefjes van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso’s en de meest voorkomende munten zijn die van 1,5 en 10 peso’s.

Pinnen en creditcard

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van de Filippijnen zijn:

Nieuwjaar  1 januari
People Power Day 25 februari
Goede Vrijdag en Pasen maart/april
Bataan Day 9 april
Dag van de Arbeid 1 mei
Onafhankelijkheidsdag 12 juni
Manila Day 24 juni
Aquino Day 21 augustus
Dag van de Helden laatste zondag van augustus
Allerheiligen 1 november
Kerst 25 december
Rizal Day 30 december
Oudjaar 31 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent de Filippijnen nog een aantal Islamitische feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Op de Filipijnen is het in gedurende onze wintertijd 7 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is het op de Filippijnen 6 uur later.

De officiële taal van de Filippijnen is het Filipino. Naast het Filipino worden echter ruim tachtig andere talen en dialecten gesproken op de Filippijnen. De belangrijkste hiervan zijn het Tagalog en Cebuano.

Op de Filippijnen kan je overigens ook prima terecht met Engels. Bijna alle mensen op de Filippijnen spreken namelijk uitstekend Engels en veel kranten en televisie-programma’s zijn in het Engels.

Hoogtepunten in Filipijnen

Het koraal is in zeer goede staat, er zijn prachtige koraalwanden en geweldige eilanden om tot rust te komen. De enige manier om er te komen is immers via een liveaboard, een duikreis per schip. Het duikseizoen bij Tubbataha is van maart tot juni en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen op de boten, dus de natuur wordt goed beschermd.

Ze zijn namelijk geheel met de hand zijn aangelegd in een tijd dat er nog geen machines beschikbaar waren. UNESCO zette in 1995 de terrassen op haar werelderfgoedlijst. De rijstterrassen liggen op zo’n 1700 meter boven zeeniveau en beslaan een oppervlakte van ongeveer 6400 km². Lees hier meer over de rijstterrassen.

Don Arsenio Escudero was een pionier in de agricultuur en bouwde de dam om zijn kokosnoot plantage van water te voorzien. In 1981 is de plantage geopend als toeristische attractie die een impressie van het leven op een plantage biedt. Het reservoir van de dam is omgetoverd tot meer waar bezoekers kunnen raften in inheemse bamboe bootjes. En je kan er dus ook eten. Lees hier meer over dit restaurant.

Reistips voor Filipijnen

Inspiratie moet nog worden gevonden. Kom later terug!

Inspiratie voor Filipijnen

Verre Avonturen

Een vrouw naast ons, zit in zichzelf psalmen te galmen, verkopers hangen verveeld rondom een oude transistorradio en een kind zit een kip achterna, terwijl de regen zich tussen de spleten van het golfplaten dak dringt. De Spartaanse houten banken

Lees Meer Door: Eva Hopstaken

Verre Avonturen

Op het eiland Bohol in de Filipijnen bevindt zich een fascinerend natuurverschijnsel: de zogenoemde Chocolate Hills. Op een vlak plateau verrijzen hier, in een gebied van ongeveer 50 vierkante kilometer, 1.268 kegelvormige heuvels die op het eerst

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Dat is wat je te wachten staat bij het Labasin Waterfall Restaurant in San Pablo City. Bij aankomst worden bezoekers uitgenodigd de schoenen uit te trekken waarna ze naar hun tafel geleid worden. Hier worden vervolgens de lekkerste traditionele ge

Lees Meer Door: Wouter Peters

Reisorganisaties Filipijnen

Reizen naar Filipijnen

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Verre reizen

16 daagse cruise van Yokohama naar Hong Kong

16-daagse Verre reizen naar 16 daagse cruise van Yokohama naar Hong Kong in Aklan

Land : Filipijnen
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 3212.00
reisduur : 16 dagen
Lees Meer

Rondreis

Groepsreis Filipijnen Visayas - 16 dagen; Eilandhoppen in de tropen

Droom jij ook van witte zandstranden, een koel drankje in de hand en namijmeren over je avonturen van die dag? Van een bestemming waar je kennismaakt met geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking en waar het landschap je elke dag verrast? En va

Land : Filipijnen
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2299.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

ReisKnaller

ReisKnaller: Filipijnen - 16 dagen; Prachtig Luzon en Mindoro

De Filipijnen ken je vast van avontuurlijke tv-programma’s als ‘Expeditie Robinson’ en ‘Wie is de mol’?. Behalve de mooie stranden heeft het eilandenrijk veel meer te bieden. Denk aan rijstterrassen in alle tinten groen, actieve vulkanen en

Land : FILIPIJNEN
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 2199.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis FILIPIJNEN - 21 dagen; Juweel in de tropen

Van een bruisende metropool tot berggebieden met 's werelds grootste rijstterrassen, actieve vulkanen, Spaans koloniale steden, rijke koraalriffen en ongerepte witte strandjes aan een azuurblauwe zee. Op de uit meer dan 7100 eilanden bestaande Filipi

Land : FILIPIJNEN
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2995.00
reisduur : 21
Lees Meer

Nieuwe reis

Groepsreis Filipijnen - 16 dagen; 'Bounty' gevoel op Luzon en Palawan

Meer dan 7100 eilanden, verspreid in een azuurblauwe oceaan? Dat zijn de Filipijnen. De natuur is gevarieerder dan je denkt. Denk aan torenhoge rijstterrassen in alle tinten groen, werkende vulkanen en idyllische, witte ‘bounty’ stranden. Maak

Land : FILIPIJNEN
Aanbieder : Shoestring
prijs vanaf : 1999.00
reisduur : 16 dagen / 15 nachten
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Filipijnen

Reisgidsen

Reisgids Culture Shock! Philippines | Marshall Cavendish

CultureShock! Philippines is a survival guide for anyone living, working or wanting to discover life in the Philippines. Settling into a foreign land is never easy, but with this book you will learn to understand the importance of amor-propio, appr

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Philippines & Manila - Filipijnen | Nelles Verlag

Goede kaart van de Filipijnen. Aan beide kanten bedrukt. Met veel toeristische aanduidingen als nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Prima leesbare kaart. This Nelles Verlag maps includes detailed, relief shading clearly shows spot

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids a Naturalist's guide to the Birds of the Philippines - Vogels Filipijnen | John Beaufoy

Uitgebreide, rijk geïllustreerde vogelgids van de Filipijnen op handig reisformaat. Deel algemene informatie over ecosystemen, klimaat etc. Uitgebreide beschrijvingen met foto's en lijst met soorten per regio. Handig en uitgebreid naslagwerk. No

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Phrasebook & Dictionary Filipino Tagalog - Filipijns | Lonely Planet

Uiterst handige taalgids in prettig zakformaat. Inclusief dubbeltalige woordenlijst, verschillende themahoofdstukken met standaardzinnen. Toegespitst op het lokaal gesproken Tagalog. When you're taking in the sights and smells of a local festival

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Filipijnen - Filippijnen | Freytag & Berndt

Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van de Filippijnen, prima geschikt voor planning en rondtrekken over alle eilanden. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afsta

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Philippines - Fillipijnen | Marco Polo

Duidelijke wegenkaart van Marco Polo: alle wegen, zowel de verharde als belangrijke onverharde wegen zijn weergegeven.  Mooie toeristisch interessante wegen die de moeite waard zijn, zijn groen gearceerd. Veel toeristische informatie is toegevoegd

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Philippines - Filipijnen | Lonely Planet

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Naast een algemene inleiding van het land / streek vol met praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies ... alles kun je

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Philippines - Filipijnen | Rough Guides

Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inlei

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart 3022 Adventure Map Philippines - Filipijnen | National Geographic

Wegenkaart van de Filipijnen met vermelding van veel bezienswaardigheden, nationale parken en attrakties. Watervast en scheurvast.   National Geographic's Philippines Adventure Map is designed to meet the unique needs of adventure travelers wi

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids A Guide to the Birds of the Philippines | Oxford University Press

A Guide to the Birds of the Philippines is the first and only guide that covers all 572 species of birds known to occur within the 7,100 islands that make up the Philippines. The Philippine avifauna includes some 170 endemics - species that are not

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 56.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal The Realm of the Punisher | Tom Sykes

In June 2016, Rodrigo Duterte won the Philippine presidential election by a landslide. Infamous for his bombastic temper and un-PC wisecracks, he is waging a brutal drug war that has killed more than 12,000 people so far.   Over the last nine

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Natuurgidsen

Reisgids - Natuurgids Blue Sky Travel guide the Philippines - Filipijnen | John Beaufoy

A new series of pocket-sized travel guides aimed at first-time travellers featuring an extended introduction to the natural history of the destination. In three parts, the first section describes the major highlights. The second section looks at th

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 18.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Philippinen - Filipijnen | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Philippines - Filipijnen | Insight Guides

Dé gids als het gaat om achtergrondinformatie en prachtige foto’s. Door het formaat en gewicht wellicht niet zo zeer om mee te nemen, als wel om thuis voor en na de reis uitgebreid te lezen. Kwalitatief van een hoog niveau! Engels Insight Gu

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 25.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of the Philippines, Sumatra, Java, Bali, Borneo, Sulawesi, the Lesser Sundas and the Moluccas | Collins

This comprehensive new field guide is an excellent addition to the world-renowned series – the ultimate reference book for travelling birdwatchers.   Every species of bird you might encounter in the region is featured, apart from non-establi

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 61.50
Lees Meer

Woordenboeken & Taalgidsen

Woordenboek Phrasebook & Dictionary South-East Asia - Zuidoost Azië | Lonely Planet

Lonely Planet Phrasebook is een praktisch, Engelstalig taalgidsje op zakformaat vol handige zinnetjes en een (menu) woordenlijst. Essential words and phrases in Burmese, Khmer, Lao, Malay & Indonesian, Pilipino, Thai and Vietnamese. - the only

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 7.50
Lees Meer

Woordenboeken

Woordenboek Kauderwelsch Tagalog (Pilipino) - Filipijns - Wort für Wort | Reise Know-How Verlag

Die Sprechführer der Kauderwelsch-Reihe orientieren sich am typischen Reisealltag und vermitteln auf anregende Weise das nötige Rüstzeug, um ohne lästige Büffelei möglichst schnell mit dem Sprechen beginnen zu können, wenn auch vielleicht ni

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 9.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Filipijnen | Elmar

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden Het Reishandboek Filipijnen beschrijft naast de bezienswaardigheden van dit bijzondere land ook praktische informatie. Deze reisgids laat je ook kennismaken met de historie, de flora en

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.95
Lees Meer

Duikgidsen

Duikgids Handbook Zuidoost Azië - Diving Southeast Asia | Footprint

Dit boek geeft een prachtig overzicht van de meest interessante duiklocaties in zuidoost Azië. Per gebied enkele bladzijden met beschrijvingen wat je kunt doen en wat je onder water tegen komt. Echt om boek om je te verlekkeren en te plannen . T

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 29.95
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Pocket Photo Guide Birds of the Philippines | Bloomsbury

The birds of the Philippines are generally not well known, but with over 600 species, including the endemic Philippine creepers, there is plenty on offer across the islands for the average birdwatcher. This introduction covers more than 250 of thes

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 15.50
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Manila | ITMB

Goede overzichtelijke stadskaart van Manila en directe omgeving. Manila is the capital of the Philippines and a historic city, as well as a major economic and governmental centre. It is also a very big, sprawling city, like many in Asia, and diff

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Philippines - Filipijnen | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Inclusief plattegrond van Manilla 1:12000 This is an excellent map of t

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.75
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Culture Smart! Philippines - Filipijnen | Kuperard

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied v

Land : Filipijnen
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer