Filipijnen reisinformatie voor jouw vakantie

Filipijnen – Reisadvies

Reisadvies Filipijnen

Er zijn in meer en mindere mate risico’s voor reizen naar de Filipijnen. De Filipijnse autoriteiten geven aan dat de terroristische dreiging rondom de meest zuidelijke eilanden van de Visaya groep is toegenomen. Het gaat hierbij om de kans op ontvoeringen en (bom-)aanslagen. Plaatsen op de Filipijnen waar veel mensen bij elkaar komen, kunnen een doelwit zijn van een aanslag. Wees in heel het land alert en blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

In het zuiden van de Filipijnen en op de zuidelijke toeristische kust- en eilandbestemmingen komen ook ontvoeringen voor. Op de Filipijnen komt het voor dat buitenlanders in bars en taxi’s worden gedrogeerd. Wees alert als iemand u benadert en beweert u te kennen van bijvoorbeeld de luchthaven of een hotel.

Op de Filipijnen is het drugsbeleid van de regering aangescherpt. Dat heeft tot veel geweld geleid.

Onveilige gebieden

Bekijk altijd voor vertrek het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier. Daar staat ook welke gebieden te onveilig zijn om naartoe te reizen.

Verkeer

Het wegverkeer op de Filipijnen is chaotisch. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. Reis zo min mogelijk met veerboten, vooral tijdens slecht weer. Reizen met veerboten kan op de Filipijnen erg gevaarlijk zijn.

Reizen per bus kan ook gevaarlijk zijn, vooral in het donker en tijdens de regentijd door plotseling opkomend slecht weer. Reis je met het openbaar vervoer, wees dan vooral na zonsondergang alert. Reis alleen met gerenommeerde busbedrijven.