Zimbabwe, land van natuurpracht en arme miljonairs

Voor een klein Afrikaans land dat geheel wordt omgeven door land, heeft Zimbabwe een verbazingwekkende verscheidenheid aan natuurschoon en spectaculaire landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land altijd een grote aantrekkingskracht heeft gehad op avonturiers, liefhebbers van outdoor-sporten en op natuurliefhebbers.

Het prachtige Zimbabwe heeft ook anderen echter een hoop te bieden: van de overweldigende Victoria Watervallen tot de reuze keien van de Motopoheuvels, de bergen van de Oostelijke Hooglanden tot de nationale parken vol met wild en de oude ruïnes van Great Zimbabwe tot Harare, de indrukwekkende, drukke hoofdstad van het land.

De politieke situatie in Zimbabwe is de laatste jaren echter verre van stabiel en ook economisch gaat het de laatste jaren bijzonder slecht met het land. Zo heeft het land momenteel de hardst krimpende economie en de hoogste inflatie ter wereld en voor een miljoen Zimbabwaanse dollar kun je in Zimbabwe dan ook niet erg veel kopen. Er heerst in het land dan ook een enorme schaarste. Door de instabiele situatie in het land is de eens zo florerende toeristenindustrie geheel ingestort.

Ondanks de verschrikkingen die Zimbabwe momenteel doorstaat is een reis of vakantie naar dit bijzondere land voor de avontuurlijke reiziger zeer de moeite waard. Wel is het aan te raden om voor je vertrek het laatste reisadvies nauwlettend in de gaten te houden.

Klimaattype: Gematigd klimaat (Cw) en een Savanneklimaat (Aw) in de laaglanden
Gem. temp.zomer (januari-februari-maart) 26°C
Gem. temp.winter (juli-augustus-september) 23°C
Regenseizoen: november tot maart
Beste reistijd: mei tot en met juli (algemeen) en half juni tot eind oktober (voor het spotten van wild)

Zimbabwe ligt deels op een centrale hoogvlakte van 1500 meter hoogte en dit gedeelte heeft daardoor een aangenaam gematigd klimaat. In noordelijk en zuidelijke richting gaan de hooglanden over in laagveld tussen de 100 en 900 meter. Deze laaggelegen gebieden in de valleien van de Zambezi en Limpopo en de zuidoostelijke Lowveld kennen een savanneklimaat en zijn over het algemeen zeer warm overdag, en de nachten zijn zacht (zie voor een voorbeeld van het klimaat op de hoogvlakte de klimaattabellen van Bulawayo en Harare en voor een voorbeeld van het klimaat in de laaggelegen gebieden de klimaattabel van Kariba)

Neerslag

In Zimbabwe valt ongeveer 750 tot 1000 mm neerslag per jaar, al verschilt dit wel per gebied. Zo valt er in de laaggelegen delen van Zimbabwe gemiddeld ongeveer 400 tot 600 mm per jaar, terwijl in de oostelijke hooglanden zo”n 1.500 mm per jaar valt. De meeste neerslag valt in het hele land in de periode van november tot maart.

Zonuren

Het aantal uren zonneschijn in Zimbabwe varieert van ongeveer 8 à 9 uur per dag tijdens het droge seizoen en zo”n zes à zeven tijdens het regenseizoen.

Beste reistijd

Zimbabwe is het hele jaar door te bezoeken, maar over het algemeen zijn de maanden mei tot en met juli de beste tijd om Zimbabwe te bezoeken. Tijdens deze maanden net na de regentijd is alles nog mooi groen, maar is het toch een stuk droger dan in het regenseizoen. De beste tijd om wild te zien is echter de periode van half juni tot eind oktober, omdat door de droogte het gras laag is en er weinig bladeren aan de bomen en struiken zitten, waardoor je een grotere kans hebt om wild te spotten.

Augustus tot en met november
Dit is het echte droge seizoen in Zimbabwe. Tijdens deze periode trekken dieren naar de vaste waterplekken om water te drinken, waardoor ze goed te spotten zijn. Dat maakt dit een goede periode voor een safari. Ook is dit een goede periode om te raften op de Zambezi. Dit is wel een drukke periode, waardoor de prijzen over het algemeen iets hoger liggen. Ook kan het overdag, met name in oktober en november, onaangenaam warm worden.

December tot en met april
Dit is het regenseizoen in Zimbabwe met hevige regenbuien, stormen en een hoge luchtvochtigheid. In deze periode kunnen wegen moeilijk begaanbaar zijn en dat maakt deze periode niet echt ideaal voor safaris. Degenen die regen en slechte wegen trotseren worden hebben wel de kans om jonge dieren te zien. Dit is namelijk de periode waarin de dieren jongen krijgen. Ook is dit een goede periode om vogels te spotten.

Mei tot en met juli
Dit is een periode met droog, koeler weer met een strak blauwe lucht en een fris groen landschap. Deze periode is uitermate geschikt om outdoor activiteiten te ondernemen, zoals mountainbiken of hiken. Wegen in de parken drogen al uit waardoor deze beter begaanbaar worden voor de safarivoertuigen en dat maakt deze periode ook een prima periode om op safari te gaan.

Beste reistijd Victoriawatervallen
De Victoriawatervallen zijn het gehele jaar te bezoeken. Het watervolume varieert echter nogal per seizoen. De watervallen zijn in volle glorie te zien vlak na het regenseizoen in de periode mei-juni. De waterval kan dan een breedte bereiken van wel 1,7 km. In deze tijd zijn echter de meeste uitkijkpunten te nat, waardoor je de watervallen van wat verder af zult moeten bekijken. Ook is er in deze periode erg veel waternevel waardoor de watervallen moeilijker zijn te fotograferen.In de periode oktober-december stroomt er relatief weinig water van de waterval. Gedurende deze periode bereken de watervallen uiteen in verschillende kleine watervallen. Dit is de tijd waarbij je dichtbij de watervallen kunt komen, kunt zwemmen in Devils Pool en kunt raften op de Zambezi.De beste tijd om de Victoria Falls te bezoeken, is misschien wel de periode juli-september. Dan zijn de weersomstandigheden het meest ideaal en is er een goed zicht vanaf de uitkijkpunten.

Er zijn risico”s voor reizen naar Zimbabwe, die hangen met name samen met de politiek instabiele situatie. Bekijk altijd de meest actuele stand van zaken op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Arme wijken van grote steden

In de dichtbevolkte en arme wijken van de grotere steden en rondom andere steden is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar, er kunnen plots rellen ontstaan. Dat geldt ook in de hoofdstad Harare. Als de politie hiertegen optreedt, kunnen reizigers hier ook bij betrokken raken. Vermijd daarom dichtbevolkte en arme wijken. In deze wijken komen ook berovingen voor, vaak met geweld.

Politiecontroles

Houd in Zimbabwe rekening met politiecontroles en zorg dat je de juiste documenten bij je hebt. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Mijd bezette boerenbedrijven

Op het platteland zijn veel commerciële boerenbedrijven bezet, vermijdt deze. Het is raadzaam om van te voren uit te zoeken of je plaats van bestemming veilig is.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zimbabwe alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Zimbabwe binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Een cholerastempel is verplicht als je Zimbabwe over land binnenkomt.

Vaccinaties die voor Zimbabwe worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Zimbabwe aanbevolen:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Malaria

Er komt in Zimbabwe malaria voor. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Zimbabwe.

Nederlandse Ambassade

2 Arden Road
Highlands Harare

Postadres:
P.O. Box Hg 601
Highlands Harare

Tel. 00-263-4-776701Fax. 00-263-4-776700
Website: https://www.netherlandsworldwide.nl/countries/zimbabwe/about-us/netherlands-embassy-in-harare
E-mail: [email protected]

Belgische Ambassade

België heeft geen Ambassade in Zimbabwe. De bevoegde Belgische ambassade bevindt zich in Pretoria.

Voor Zimbabwe heb je nodig:

– Een paspoort dat gedurende je gehele verblijf in Zimbabwe geldig is
– Een visum

Visum

Voor een verblijf in Zimbabwe is voor Nederlanders en Belgen een visum vereist. Dit visum krijg je bij aankomst in Zimbabwe. De kosten van het visum zijn $ 30,- voor een single-entry visum en $ 55,- voor een multi-entry visum. Beide visa zijn 90 dagen geldig.

Je kan ook een visum aanvragen voor Zambia en Zimbabwe samen, dat kost 50 dollar. Hier vind je meer informatie. Je kan er ook dagtrips mee maken naar Botswana. Het is dertig dagen geldig.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Zimbabwe.

Adressen ambassade van Zimbabwe in Nederland en België:

Nederland:

Zimbabwe heeft geen ambassade of consulaat in Nederland. De dichtsbijzijnde ambassade van Zimbabwe bevindt zich in België.

België:

Ambassade ZimbabweJ. Charlotte SQ 111200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Tel: +32 02 762 58 08Fax: + 32 02 762 96 05E-mail: [email protected]

Valuta

De officiële munteenheid van Zimbabwe is de Zimbabwe dollar (ZWL). In de praktijk wordt deze munteenheid in Zimbabwe niet meer gebruikt sinds 12 april 2009. Op die datum legaliseerde de Zimbabwaanse regering namelijk het gebruik van buitenlandse valuta in Zimbabwe. Dit om een ultieme poging om de ongelofelijke inflatie in het land tegen te gaan (drie eerdere devaluatiepogingen hadden niet het gewenste effect gesorteerd).Sinds 12 april 2009 kun je in Zimbabwe dan ook betalen met diverse “buitenlandse” valuta, zoals de Zuid-Afrikaanse rand, de Pula van Botswana, de Amerikaanse US dollar, de Engelse Pond en onze eigen Euro. Ook het wisselgeld krijg je in een van deze valuta (meestal in Zuid-Afrikaanse rand of in US-dollars). Het is wel raadzaam om geld in kleine coupures mee te nemen omdat men vaak niet veel wisselgeld heeft.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Zimbabwe momenteel niet mogelijk. Op dit moment is er sprake van een liquiditeitsprobleem in Zimbabwe. Pinautomaten zijn zo goed als leeg. Buitenlandse pinpassen en vaak ook creditcards worden niet meer geaccepteerd. Ook travellers cheques kunt u niet gebruiken. Neem voldoende contant geld mee (dollars). Wees extra alert wanneer je met grote hoeveelheden geld op zak reist. Daarnaast zijn er restricties verbonden aan het uitvoeren van geld. De limiet is USD 1000.

Bekijk hier waar je in Zimbabwe kunt pinnen met een bankpas met het cirruslogo.

Creditcard

Credit Cards van Visa, American Express en Diners Club worden in Zimbabwe algemeen geaccepteerd. MasterCard veelal niet.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Zimbabwe geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:00 uur tot 15:00 uur op woensdag van 08:00 uur tot 13:00 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 11:30 uur.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Zimbabwe iets lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Zimbabwe zeer gebruikelijk. In de restaurants verwacht men meestal een fooi van 10%

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Zimbabwe zijn:

Nieuwjaar
Onafhankelijkheidsdag
Dag van de Arbeid
Dag van de helden
Dag van de gewapende strijdkrachten
Dag van de Eenheid
Kerst
Boxing Day
1 januari
18 april
1 mei
7 augustus
8 augustus
22 december
25 december
26 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Zimbabwe nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Zimbabwe is het tijdens onze wintertijd één uur later dan in Nederland en België. Gedurende onze zomer is er geen tijdsverschil met Nederland en België.

Officiële taal van Zimbabwe

De officiële taal van Zimbabwe is het Engels.

Hoogtepunten in Zimbabwe

De stad is rijk aan historie en je vind er het NationaleMuseum. In de buurt van de stad bevinden zich de oude Khamiruïnes, en ten zuiden van de stad Rhodes Matopos National Park, dat bekend staat om haar exotisch gevormde reusachtige granietkeien.

Deze hoofdstad en tevens het commerciële en industriële centrum van Zimbabwe is het gebruikelijke startpunt voor een bezoek aan Zimbabwe. De Vanwege zijn prettig klimaat wordt Harare de Stad van de Zonneschijn genoemd.
Harare is een schone en verfijnde stad, vol met bloeiende bomen, kleurrijke parken en eigentijdse architectuur.
De belangrijkste bezienswaardigheden in Harare zijn het moderne museumen kunstgalerij, het Robert McIlwaine Recreational Park, het Leeuwen & Cheetah Park en de Larvon Vogeltuinen.

Dit park beslaat 2196 km2 bos langs de oevers van de Zambezi Rivier. In het park vind je onder andere nijlpaarden, olifanten, neushoorns, buffels, vele soorten antilope en de meest prachtige vogels. Het is toegestaan om in het park safaritochten te voet te maken. Ook kun je in Mana Pools op tigerfish, brasem en reuzevundu vissen.

Je kunt hier behalve de traditionele game drive ook safaritochten per kano of per boot maken.

Deze vormen een natuurlijke grens met het naburige Mozambique. Het beklimmen van Mount Nyangani, de hoogste berg van Zimbabwe, duurt onveer 1 1/2 uur. Vanaf World’s View heb je een panoramisch uitzicht over noordelijk Zimbabwe.

Dat ligt in de buurt van Bulawayo, de tweede stad van Zimbabwe.

Hwange is één van de grootste parken van Zimbabwe, zowel in grootte (14.620 km2) als in de verscheidenheid aan dieren en vogels die je er aantreft. Met haar meer dan 40.000 olifanten is Hwange bovendien één van laatste van de grote toevluchtsoorden voor olifanten in Afrika.

Reistips voor Zimbabwe

Afrika Botswana

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen. Vijf tips voor het kiezen van de mooiste wildparken in Afrika.

Lees Meer
Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

Lees Meer

Inspiratie voor Zimbabwe

Stoere Gezinnen, Verre Avonturen

Een safari naar Afrika staat hoog op het verlanglijstje van veel avontuurlijke reizigers. Wild, mooie lodges en natuurlijk schitterende natuur. Ervaren Afrika-reiziger Valeri Berns geeft tien praktische tips voor je safarireis.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips

Afrika Botswana

Elk natuurgebied in Afrika heeft wel iets unieks; bijzondere natuur, speciale diersoorten, schitterende vergezichten of prachtige watervallen. Vijf tips voor het kiezen van de mooiste wildparken in Afrika.

Lees Meer Door: Fleur Besters

Slimme Reistips, Verre Avonturen

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Zimbabwe

Reizen naar Zimbabwe

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Groepsrondreis

Grote ontdekkingsreis van Victoria Falls naar Kaapstad (26 dagen)

Deze grote ontdekkingsreis brengt u het machtige Victoria Falls tot aan het bruisende Kaapstad. Deze populaire groepsrondreis is een goede manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien. Geniet van het landschap, de wilde di

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4509.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Comfortabele lodgesafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze comfortabele Lodge Safari start bij de Victoria Falls en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een klein gezelschap van maximaal 12 personen is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien. In een luxe

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4367.00
Lees Meer

hotel

Chundu Island

Chundu Island is gelegen op slechts 21 kilometer stroomopwaarts van de Victoria Falls in het Zambezi National Park. De accommodatie ligt op een eiland in de Zambezi-rivier en is alleen per boot bereikbaar. Het ultieme safarigevoel vindt u hier.

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

arrangement

Victoria Falls & Hwange

Een bezoek aan zuidelijk Afrika is pas echt compleet als u ook de wereldberoemde Victoria Falls heeft gezien. Daarnaast bezoekt u tijdens deze reis naar Zimbabwe ook Hwange National Park, een wildpark even ten zuiden van Victoria Falls.

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 885.00
reisduur : 5
Lees Meer

arrangement

Victoria Falls vanuit Zimbabwe

Tijdens een rondreis Zimbabwe kunt u onmogelijk de imposante Victoria Falls overslaan. Vaak wordt deze stop ingelast aan het einde van een reis en is er meestal veel te weinig tijd om alles goed in u op te nemen. Met dit 4-daagse arrangement vanuit Z

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 4
Lees Meer

Kampeersafari

Oost-Afrika avontuur (25 dagen) - Noordwaarts

Voordat de kampeersafari van start gaat kunt u genieten van de prachtige Victoria watervallen. Via de hoofdstad van Zambia rijden we naar South Luangwa National Park waar we gamedrives maken op zoek naar wildlife. Zowel in Malawi als op Zanzibar hebb

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2790.00
Lees Meer

Groepsreizen

Rondreis ZIMBABWE & ZAMBIA - Internationale Kampeerreis - 20 dagen; Schitterend Zimbabwe en Zambia / internationale groep

'Het best bewaarde geheim van Afrika', wordt Zimbabwe ook wel genoemd. Dit prachtige land met afwisselende landschappen, een overvloed aan wilde dieren, vriendelijke mensen en historische plekken, is een bestemming die nog niet veel wordt bezocht. Ti

Land : ZIMBABWE
Aanbieder : Koningaap
prijs vanaf : 2695.00
reisduur : 20
Lees Meer

Fly-In Safari

Safari en strand (15 dagen)

Een combinatie met uitgebreide safari mogelijkheden in afgelegen wildparken in Zimbabwe en Zambia inclusief strandvakantie aan het meer van Malawi. De reis start eerst in Mana Pools, Zimbabwe's best bewaarde safari geheim. De ongerepte en bijzonder a

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 7849.00
Lees Meer

Groepsrondreis

De Wildernis van Botswana & Zimbabwe (17 dagen)

Een 2-weekse groepsreis door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4022.00
Lees Meer

Fly-In Safari

Het beste van Zimbabwe (14 dagen)

Als u een groot liefhebber bent van de Afrikaanse wildernis en nieuwsgierig bent naar de ongerepte schoonheid van Zimbabwe en Zambia boek dan deze complete rondreis en vlieg langs de mooiste lodges van Zimbabwe en Zambia. Een avontuurlijke vakantie d

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 7240.00
Lees Meer

Fly-In Safari

Betaalbaar Botswana (10 dagen)

Een budget Fly-In Safari welke vanaf Victoria Falls start. U kunt hier rustig acclimatiseren, de watervallen bezoeken, een boottocht maken over de Zambezi rivier en genieten van de vele restaurantjes in het gezellige centrum. U steekt vervolgens de g

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3566.00
Lees Meer

hotel

The Elephant Camp

Vanuit The Elephant Camp, gelegen in het Victoria Falls National Park, heeft u een adembenemend uitzicht op de wereldberoemde watervallen.

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Kampeersafari

Kampeersafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze kampeersafari door zuidelijk Afrika start bij de Victoria watervallen en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een stoere 4x4 truck is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien waarbij u kunt geniet

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2670.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Comfortabele lodgesafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze comfortabele Lodge Safari start bij de Victoria Falls en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een klein gezelschap van maximaal 14 personen is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien. In een luxe

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4176.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Expeditie Botswana en Zimbabwe (17 dagen)

Niet alleen de meest unieke maar ook de minder bekende locaties van Zimbabwe en Botswana bezoekt u tijdens deze lodge safari. In een groep van maximaal 12 personen bezoekt u niet alleen bekende plekken zoals Chobe en Victoria Falls, maar gaat u bijvo

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4865.00
Lees Meer

Fly-In Safari

De hoogtepunten van Zimbabwe (11 dagen)

Een Fly-In Safari door Zimbabwe waar u de belangrijkste hoogtepunten te zien krijgt. Ondanks de afgelegen locaties verblijft u in comfortabele lodges en tented camps. Bij aankomst kunt u eerst kennis maken met de drukte en levendigheid van Victoria F

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 5573.00
Lees Meer

internationale groepsreis

Cape Town to Victoria Falls

Het bijzondere aan deze groepsreis door Afrika is dat het landschap onderweg continu verandert. U start in het bruisende Kaapstad en reist via de nog onontdekte Noord-Kaap naar Namibië. Een land vol tegenstellingen als het gaat om de natuur. Diepe k

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2900.00
reisduur : 20
Lees Meer

Groepsrondreis

Comfortabele lodgesafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze comfortabele Lodge Safari start bij de Victoria Falls en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een klein gezelschap van maximaal 12 personen is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien. In een luxe

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4357.00
Lees Meer

Fly-In Safari

De hoogtepunten van Zimbabwe (13 dagen)

Een Fly-In Safari door Zimbabwe waar u de belangrijkste hoogtepunten te zien krijgt. Ondanks de afgelegen locaties verblijft u in comfortabele lodges en tented camps. Bij aankomst kunt u eerst kennis maken met de drukte en levendigheid van Victoria F

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 6567.00
Lees Meer

Groepsrondreis

De Wildernis van Botswana & Zimbabwe (17 dagen)

Een 2-weekse groepsreis door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4645.00
Lees Meer

Fly-In Safari

In de ban van Zimbabwe (12 dagen)

Een Fly-In Safari door Zimbabwe waarbij u verblijft op bijzondere en afgelegen locaties maar wel in comfortabele lodges en tented camps. Nadat u bent aankomen in Victoria Falls reist u gelijk per klein vliegtuigje door naar Hwange National Park. Hier

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 5430.00
Lees Meer

Fly-In Safari

De hoogtepunten van Zimbabwe (11 dagen)

Een Fly-In Safari door Zimbabwe waar u de belangrijkste hoogtepunten te zien krijgt. Ondanks de afgelegen locaties verblijft u in comfortabele lodges en tented camps. Bij aankomst kunt u eerst kennis maken met de drukte en levendigheid van Victoria F

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 5551.00
Lees Meer

Kampeersafari

Kampeersafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze kampeersafari door zuidelijk Afrika start bij de Victoria watervallen en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een stoere 4x4 truck is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien waarbij u kunt geniet

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3384.00
Lees Meer

Kampeersafari

Kampeeravontuur van Victoria Falls tot Zanzibar (18 dagen)

Deze avontuurlijke kampeersafari start in Victoria Falls. U kunt hier genieten van de indrukwekkende watervallen of boek een avontuurlijke excursie zoals een prachtige helikoptervlucht. Via de hoofdstad van Zambia rijden we door kleine dorpjes naar S

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2282.00
Lees Meer

internationale groepsreis

Kruger to Falls Adventure (vanuit Kasane)

Wilt u in een internationale groep reizen en vindt u afwisseling belangrijk? Dan is dit een mooie reis voor u. U reist in een kleine groep met maximaal 16 personen en u overnacht comfortabel in afwisselend tented camps, hotels en lodges. U reist door

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 3350.00
reisduur : 15
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana overnachten we op kampeerplekken met eenvoudige tot goede faciliteiten. Naast kamperen overnachten we ook een aantal maal in hotels. Dit is een zeer afwisselende groepsreis vo

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2998.00
Lees Meer

Kampeersafari

Oost-Afrika avontuur (25 dagen) - Noordwaarts

Voordat de kampeersafari van start gaat kunt u genieten van de prachtige Victoria watervallen. Via de hoofdstad van Zambia rijden we naar South Luangwa National Park waar we gamedrives maken op zoek naar wildlife. Zowel in Malawi als op Zanzibar hebb

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2745.00
Lees Meer

Groepsrondreis

De Botswana impressie (10 dagen)

Deze comfortabele Lodge Safari start bij de Victoria Falls en eindigt in Windhoek. Deze rondreis in een klein gezelschap van maximaal 12 personen is een uitstekende manier om in een korte tijd de hoogtepunten van Botswana te zien. In een luxe 4x4 tru

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2718.00
Lees Meer

Groepsrondreis

De Wildernis van Botswana & Zimbabwe (17 dagen)

Een 2-weekse groepsreis door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 3914.00
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Zimbabwe

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zimbabwe bezoeken we het 'best bewaarde geheim van Afrika'. Of je nu wandelt over de kleurrijke markt in Harare, tussen de ruïnes van Great Zimbabwe of in de kraal van het Ndebele-volk: overal wordt je begroe

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3298.00
Lees Meer

Kampeersafari

Kampeersafari van Victoria Falls naar Kaapstad (23 dagen)

Deze kampeersafari door zuidelijk Afrika start bij de Victoria watervallen en eindigt in Kaapstad. Deze rondreis in een stoere 4x4 truck is een uitstekende manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien waarbij u kunt geniet

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 2371.00
Lees Meer

Groepsrondreis

Grote ontdekkingsreis van Victoria Falls naar Kaapstad (26 dagen)

Deze grote ontdekkingsreis brengt u het machtige Victoria Falls tot aan het bruisende Kaapstad. Deze populaire groepsrondreis is een goede manier om al het spectaculaire van deze regio tijdens één reis te zien. Geniet van het landschap, de wilde di

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Afrikaplus
prijs vanaf : 4849.00
Lees Meer

hotel

Stanley & Livingstone Boutique Hotel

Het Stanley & Livingstone Boutique Hotel is een oase van rust in een drukbezocht toeristsch gebied. Als u het ons vraagt de perfecte plek om te verblijven tijdens uw bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls. Na een dag vol indrukken is er geen bet

Land : Zimbabwe
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Zimbabwe

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Simbabwe - Zimbabwe | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Zimbabwe
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Zimbabwe | Infomap

Easy to read in a vehicle Various accommodation options with contact details Major and secondary roads with many off-road tracks Roads in the national parks and reserves Distances between points on major roads Border post informa

Land : Zimbabwe
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Zimbabwe | Bradt Travel Guides

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! This new third edition of Bradt's Zimbabwe remains the most authorit

Land : Zimbabwe
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 23.95
Lees Meer