Zimbabwe reisinformatie voor jouw vakantie

Zimbabwe – Reisadvies

Reisadvies Zimbabwe

Er zijn risico’s voor reizen naar Zimbabwe, die hangen met name samen met de politiek instabiele situatie. Bekijk altijd de meest actuele stand van zaken op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Arme wijken van grote steden

In de dichtbevolkte en arme wijken van de grotere steden en rondom andere steden is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar, er kunnen plots rellen ontstaan. Dat geldt ook in de hoofdstad Harare. Als de politie hiertegen optreedt, kunnen reizigers hier ook bij betrokken raken. Vermijd daarom dichtbevolkte en arme wijken. In deze wijken komen ook berovingen voor, vaak met geweld.

Tips verblijf Zimbabwe

  • Houd in Zimbabwe rekening met politiecontroles en zorg dat je de juiste documenten bij je hebt. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
  • Op het platteland zijn veel commerciële boerenbedrijven bezet, vermijdt deze. Het is raadzaam om van te voren uit te zoeken of je plaats van bestemming veilig is.
  • Er is een tekort aan contant geld in Zimbabwe. Zorg dat je voldoende contant geld in dollars meeneemt, een pinpas en een creditcard. Je mag echter het land niet verlaten met meer dan 2.000 Amerikaanse dollars.
  • Er is een tekort aan elektriciteit. Er is soms uren geen stroom. Een solaroplader kan helpen.
  • Van november tot en met maart kan regen voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Wegen naar steden en dorpen kunnen slecht begaanbaar zijn.
  • Er is een tekort aan medicijnen. Neem voldoende mee.