Zwitserland reisinformatie voor jouw vakantie

Zwitserland

Zwitserse chocolade en kazen in een Alpenland

Chocolade, kazen, horloges en natuurlijk…. de bergen. Daar denk je aan bij een vakantie in Zwitserland. En misschien ook wel het hoge prijsniveau, de fantastische treinritten en heldere meren. Zwitserland ligt centraal in de Alpen en en het is bovendien een echt ‘binnenland’ in Europa. Geen zee om te bevaren, maar wel waanzinnige natuur met de 4478 meter hoge Matterhorn als een van de hoogste bergen.

Ondanks de centrale ligging, of misschien juist daarom, is Zwitserland een neutraal land. Het land regelt graag haar eigen zaakjes en bemoeit zich zelden met de buitenlandse politiek. Opvallend is juist wel de verscheidenheid aan talen: het gros van de bevolking spreekt (Zwitser)Duits, maar een aanzienlijk deel spreekt Frans of Italiaans.

De meeste mensen bezoeken Zwitserland in de winter, om er bijvoorbeeld te gaan skiën, langlaufen of rodelen. Niet voor niets, want de faciliteiten zijn er super en de natuur overweldigend. Maar ook in de zomer kan je genieten van frisse lucht, mooie hikes en bergsporten tijdens een vakantie in Zwitserland. De aanwezigheid van de vele hoofdkantoren van de sportcomitiés zoals het IOC, de FIFA en de UEFA werkt wellicht inspirerend!