Macedonië

 • klimaat

  Landklimaat  

 • reisadvies

  Veilig, maar  

 • vaccinaties

  Nee  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Macedonië denar  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  Geen  

 • taal

  Macedonisch  

Groene bergen en meren met kraakhelder water

Wie van groene bergen houdt en geen genoeg krijgt van meren met helder blauw water waar je de bodem doorheen kunt zien, kan in Macedonië zijn hart ophalen. De “Parel van de Balkan” biedt natuur en cultuur. Maar… reizigers die niet tegen slechte wegen, achterstallig onderhoud en zwerfvuil langs de kant kunnen, doen er beter aan het land over te slaan. Macedonië, het land van Karel de Grote, heeft namelijk twee gezichten.

Wie daar doorheen kan kijken, ontdekt een prachtig land, met vriendelijke mensen. Er zijn veel verschillende activiteiten te ondernemen in de natuur en de mooie dorpen en steden. Trekpleister van het land is het Meer van Ohrid dat in het zuidwesten van het land ligt. Macedonië bestaat voor meer dan driekwart uit bergachtig gebied en heeft drie nationale parken; Mavrovo, Galicica en Pelister. In alle drie de parken is het mogelijk om te wandelen, te mountainbiken en te paragliden.

Tel daar bij het nog geen toeristische hotspot is en het prijspeil een stuk lager ligt dan in Nederland en je hebt je volgende reisbestemming gevonden. Reis je trouwens als vrouw alleen? Dat kan met een gerust hart.

Macedonië grenst aan Albanië, Kosovo, Servië, Bulgarije en Griekenland. Macedonië is een parlementaire democratie met aan het hoofd een president die om de vijf jaar rechtstreeks door het volk gekozen wordt. Het land heeft een roerig verleden; bezetters kwamen en gingen. Zo heersten onder andere de Romeinen, Byzantijnen en de Ottomanen er. Sporen hiervan zijn in het land nog terug te vinden. Pas sinds 8 september 1991 is Macedonië een onafhankelijke republiek en sinds 2005 kandidaat-lid voor de EU.

Hoogtepunt
Beste reistips Macedonie
Kerken en kloosters

Volgens officiële cijfers telt Macedonië in totaal 1726 kerken en kloosters waarin meer dan 150.000 vierkante meter aan fresco’s is aangebracht.

Nationale parken

Macedonië bestaat voor meer dan driekwart uit bergachtig gebied en heeft drie nationale parken; Mavrovo, Galicica en Pelister.

Ohrid

Ohrid, de ‘parel van de Balkan’, is de toeristische trekpleister van Macedonië. Sinds 1980 staan de stad en het meer waaraan het ligt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vliegtickets
Vluchten naar Macedonie
Reistips
Beste reistips Macedonie

Artikelen over Macedonie

Reportages

Wie van groene bergen houdt en geen genoeg kan krijgen van meren met helder blauw water waar je de ...

Lees meer

Reportages

Ohrid wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd en is de toeristische trekpleister van Macedonië. Sinds 1980 ...

Lees meer

Reportages

Macedonië. Tot voor kort stond het land niet op mijn longlist van reisdromen, laat staan op de shortlist. Maar ...

Lees meer

Reisvideos

De Engelse Francesca en Sam houden van fietsen en van reizen. Wat is dan mooier dan beide hobby's te ...

Lees meer

Reisnieuws

Ieder jaar brengt Lonely Planet, bekend als uitgever van de bekende reisgidsen, de gids Best in Travel uit, waarin ...

Lees meer

Reistips

Nee, in je zak passen ze niet echt de In Your Pocket reisgidsen, behalve opgerold in een jaszak. Maar ...

Lees meer

Reisnieuws

De Hongaarse lowbudget luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf Eindhoven Airport vliegen op Cluj-Napoca in Roemenië. Vanaf 20 mei 2013 ...

Lees meer

Reisnieuws

Twintig jaar na het uitbreken van de oorlog in het voormalige Joegoslavië is vrijdag voor het eerst een  toeristische ...

Lees meer

Reizen Macedonië