Macedonië

 • klimaat

  Landklimaat  

 • reisadvies

  Veilig, maar  

 • vaccinaties

  Nee  

 • ambassades

  Ja  

 • visumplicht

  Nee  

 • valuta

  Macedonië denar  

 • feestdagen

   

 • tijdsverschil

  Geen  

 • taal

  Macedonisch  

Groene bergen en meren met kraakhelder water

Wie van groene bergen houdt en geen genoeg krijgt van meren met helder blauw water waar je de bodem doorheen kunt zien, kan in Macedonië zijn hart ophalen. De “Parel van de Balkan” biedt natuur en cultuur. Maar… reizigers die niet tegen slechte wegen, achterstallig onderhoud en zwerfvuil langs de kant kunnen, doen er beter aan het land over te slaan. Macedonië, het land van Karel de Grote, heeft namelijk twee gezichten.

Wie daar doorheen kan kijken, ontdekt een prachtig land, met vriendelijke mensen. Er zijn veel verschillende activiteiten te ondernemen in de natuur en de mooie dorpen en steden. Trekpleister van het land is het Meer van Ohrid dat in het zuidwesten van het land ligt. Macedonië bestaat voor meer dan driekwart uit bergachtig gebied en heeft drie nationale parken; Mavrovo, Galicica en Pelister. In alle drie de parken is het mogelijk om te wandelen, te mountainbiken en te paragliden.

Tel daar bij het nog geen toeristische hotspot is en het prijspeil een stuk lager ligt dan in Nederland en je hebt je volgende reisbestemming gevonden. Reis je trouwens als vrouw alleen? Dat kan met een gerust hart.

Macedonië grenst aan Albanië, Kosovo, Servië, Bulgarije en Griekenland. Macedonië is een parlementaire democratie met aan het hoofd een president die om de vijf jaar rechtstreeks door het volk gekozen wordt. Het land heeft een roerig verleden; bezetters kwamen en gingen. Zo heersten onder andere de Romeinen, Byzantijnen en de Ottomanen er. Sporen hiervan zijn in het land nog terug te vinden. Pas sinds 8 september 1991 is Macedonië een onafhankelijke republiek en sinds 2005 kandidaat-lid voor de EU.

Hoogtepunt
Beste reistips Macedonie
Kerken en kloosters

Volgens officiële cijfers telt Macedonië in totaal 1726 kerken en kloosters waarin meer dan 150.000 vierkante meter aan fresco’s is aangebracht.

Nationale parken

Macedonië bestaat voor meer dan driekwart uit bergachtig gebied en heeft drie nationale parken; Mavrovo, Galicica en Pelister.

Ohrid

Ohrid, de ‘parel van de Balkan’, is de toeristische trekpleister van Macedonië. Sinds 1980 staan de stad en het meer waaraan het ligt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vliegtickets
Vluchten naar Macedonie
Reistips
Beste reistips Macedonie

Artikelen over Macedonie

Reportages

Wie van groene bergen houdt en geen genoeg kan krijgen van meren met helder blauw water waar je de ...

Lees meer

Reportages

Ohrid wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd en is de toeristische trekpleister van Macedonië. Sinds 1980 ...

Lees meer

Reportages

Macedonië. Tot voor kort stond het land niet op mijn longlist van reisdromen, laat staan op de shortlist. Maar ...

Lees meer

Reizen Macedonië

Zonvakantie

Aleksandar Villa

Deze prachtige villa is een pareltje in ons aanbod en een unieke accommodatie aan het Meer van Ohrid. De beoordelingen van onze klanten over de afgelopen jaren zijn zonder uit zondering juichend, waarbij allen het eens zijn over de ongekende service en dat de gast altijd op nummer één staat! De twaalf suites zijn ruim en comfortabel ingericht. Er heerst een gemoedelijke sfeer dat al begint met een warm onthaal door de gastvrouw. Geniet van het uitgebreide ontbijt, de lokale gerechten die 's avonds in het restaurant, waar de eigenaresse zelf de scepter zwaait, worden geserveerd. Het zal je in Aleksandar Villa aan niets ontbreken, dus geniet samen van jouw welverdiende rust.

Land : Macedonië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 583.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Villa Katerina

Ook onze Engelse gasten waren verrukt "Eight days in heaven"! De eigenaren hebben dan ook een oase van rust gecreëerd, met een sfeervolle tuin met zitjes en smaakvol ingerichte appartementen. De studio op de begane grond heeft een zeer groot terras, meerzicht en een luxe hangmat, een aanrader. Voor zomer 2018 inclusief ontbijt bij Villa Dionis, op 50m afstand gelegen.

Land : Macedonië
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 340.00
reisduur : 8
Lees Meer

Reisboeken Macedonië

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Macedonië - Macedonia | Gizi Map

Goede wegenkaart van Macedonië met spoorlijnen en veel topografische details en plaatsnamen. Met index en kleine stadskaart van Skopje. 

Land : Macedonië
prijs vanaf : 12.95
Lees Meer

Wandelkaarten

Wandelkaart Galichica Mountain - Baba Mountain | Balkan Hiking Adventures

Galichica Mountain en Baba MountainGedetailleerde wandelkaart met hoogtelijnen, ingetekende wandelpaden, rondwandelingen. Op de achterzijde van de kaart staat informatie van het gebied, met kleurenfoto's en beschreven wandelingen. Engelstalig. Met coordinaten, handig want de kaart is niet altijd naar het noorden gericht!Trails BHA M25 - BHA M26 - BHA M27 - BHA M28- BHA M29

Land : Macedonië
prijs vanaf : 8.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids ANWB extra Macedonie - Macedonië | ANWB Media

Beleef Macedonië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Macedonië!Macedonië wordt door zijn vele prachtige bergen en groene weides ook wel het Zwitserland van de Balkan genoemd. Hierdoor is Macedonië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. De compacte ANWB Extra reisgids Macedonië biedt naast diverse routes door het land en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Bezoek de warmwaterbron en waterval ten oosten van Strumica, ga eindeloos wandelen in Nationaal Park Pelister, of dobber een middagje op het water rond de Matkakloof. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 compacte gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

Land : Macedonië
prijs vanaf : 11.99
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Macedonië | Freytag & Berndt

Uitstekende landkaart van Macedonië. Met index, toeristische informatie en afstanden in kilometers.Gedetailleerde, tweezijdige landkaart van Macedonië, prima geschikt voor planning en rondtrekken. De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. Afstanden tussen plaatsen zijn in kilometers op de kaart ingetekend, daarnaast worden ook op belangrijke plekken benzinepompen gemarkeerd.In het kaartbeeld wordt door middel van schaduw het reliëf weergegeven en soms enkele punten in het landschap met de daadwerkelijke hoogte. Provinciegrenzen zijn goed terug te vinden, nationale parken en reservaten ook. Met allerhande symbolen worden toeristische bezienswaardigheden weergegeven als monumenten, historisch belangrijke plekken en uitzichtpunten. In bepaalde plaatsen zijn hotels en campings te vinden, luchthavens en treinverbindingen vindt u er ook op!

Land : Macedonië
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer