Macedonië reisinformatie voor jouw vakantie

Macedonië – Valuta

Geldzaken in Macedonië: Praktische informatie voor je reis

Welkom bij Reisbijbel! Als je van plan bent om naar Macedonië te reizen, is het handig om op de hoogte te zijn van de geldzaken in het land. Hieronder vind je praktische informatie over valuta, betalingen en geldautomaten in Macedonië.

Valuta

De officiële valuta van Macedonië is de Macedonische denar (MKD). Zorg ervoor dat je voor vertrek je geld omwisselt naar denar, aangezien het moeilijk kan zijn om buitenlandse valuta te gebruiken in het dagelijks leven.

Het is raadzaam om kleine coupures bij je te hebben, aangezien sommige kleine winkels en restaurants mogelijk geen wisselgeld hebben voor grote biljetten. Het is handig om een combinatie van contant geld en betaalkaarten bij je te hebben voor diverse situaties.

Betalingen

In Macedonië worden contante betalingen algemeen geaccepteerd, vooral bij kleinere bedrijven en in landelijke gebieden. Houd er echter rekening mee dat in grotere steden en toeristische gebieden creditcards vaker worden geaccepteerd, vooral bij hotels, restaurants en grote winkelketens.

Internationale creditcards zoals Visa, MasterCard en American Express worden doorgaans geaccepteerd in de meeste grote bedrijven en gevestigde toeristische bestemmingen. Het is echter altijd handig om contant geld bij je te hebben voor kleinere ondernemingen en lokale markten.

Geldautomaten

Geldautomaten zijn wijdverspreid in Macedonië, vooral in stedelijke gebieden en toeristische bestemmingen. Je kunt met je betaalkaart (met Maestro- of Cirrus-logo) geld opnemen in de lokale valuta.

Controleer voor vertrek bij je bank of er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht voor het opnemen van geld in het buitenland. Het is ook een goed idee om te controleren of je betaalpas geschikt is voor gebruik in Macedonië.

Houd er rekening mee dat het verstandig is om geldautomaten te gebruiken die zich bevinden in betrouwbare en drukbezochte gebieden om veiligheidsredenen.

Met deze praktische informatie over geldzaken in Macedonië ben je goed voorbereid op je reis. Geniet van je verblijf, ontdek de prachtige bezienswaardigheden en ervaar de gastvrijheid van Macedonië!