Costa Rica, de tuin van Centraal-Amerika

De republiek Costa Rica (letterlijk: rijke kust) ligt in het hart van Midden-Amerika, tussen Panama en Nicaragua en tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan. Het is een land vol natuurschatten en wordt dan ook wel de tuin van Centraal-Amerika genoemd. Met 200 soorten zoogdieren, 350 soorten reptielen en amfibieën, 850 vogels, 10.000 planten en zo’n 40.000 insecten is het kleine land een droombestemming voor natuurliefhebbers.

Het land is echter niet alleen maar natuur. Costa Rica beschikt namelijk aan zowel de oost- als de westkust ook over een aantal prachtige tropische stranden, waar je heerlijk even bij kunt tanken.
Naast de natuurlijke rijkdom en de prachtige stranden wordt Costa Rica gekenmerkt door politieke stabiliteit, goede infrastructuur en een goede bereikbaarheid.

Dit alles maakt Costa Rica tot de ideale reisbestemming voor reizigers die de stress en de druk van de moderne wereld even achter zich willen laten.

Hoogtepunten in Costa Rica

Jungletocht

Een oppervlakte van ruim 19.930 voetbalvelden herbergt een keur aan dieren. Vogelaars kunnen 350 vogelsoorten spotten, er zijn kaaimannen, schildpadden, apen en bedreigde diersoorten zoals jaguars en poema’s. Bekijk ze vanuit een boot en behulp van de gids ga je de dieren niet alleen horen, maar ook zien.

Vulkanen en hotsprings

Na je inspanningen om de vulkaan te bekijken, kan je ook heerlijk relaxen in de hotsprings. Er is een maximaal aantal bezoekers bij een aantal hotsprings, dus dan zit je nooit zij-aan-zij.

Nestgebied schildpadden bezoeken

Je gaat er per boot heen en de tocht door de jungle is al enorm de moeite waard. Bijvoorbeeld bij Costaricaplus kan je dit deel van je reis bijvoorbeeld vast regelen.

Reistips voor Costa Rica

Wanneer je in Costa Rica op zoek bent naar de beste stranden kun je het beste op zoek gaan naar stranden met een blauwe vlag. De Costa Ricaanse overheid heeft namelijk een beoordelingssysteem opgezet, waarbij de beste en meest milieuvriendelijke stranden een zogenoemde “Bandera Azul Ecológica” (Ecologisch Blauwe Vlag) krijgen toegekend.

Lees Meer

Inspiratie voor Costa Rica

Toffe Roadtrips

Costa Rica selfdrive strand

Costa Rica is zeker een bucketlist bestemming. Het Zuid-Amerikaanse land is prima geschikt als selfdrive bestemming. Duik de natuur in en ga op avontuur in Costa Rica!

Lees Meer Door:

Slimme Reistips

Zoals de titel al zegt is dit een boek voor liefhebbers van de kust, van de zee, van de natuur… Maar het is ook vooral voor dromers. En als je dat nog niet bent, word je dat vanzelf als je met een verse kop koffie of een goed glas wijn door dit

Lees Meer Door: Carlien van Viegen

Verre Avonturen

Costa Rica staat bekend om haar surfstranden, prachtige natuur en heerlijke koffie. Het is de meest toeristische bestemming van Centraal-Amerika, en met goede redenen: het is veilig, goed georganiseerd en de bevolking is er vriendelijk. Bijzonder

Lees Meer Door: Fleur Damen

Verre Avonturen

Op reis, vooral als je wat langer weg bent, heb je soms ineens tijd op plekken waar je tevoren geen tijd had willen besteden. Je kunt ergens stranden doordat zaken mis gaan met vervoer, doordat je meer papieren nodig dan waar je op gerekend had of

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Behalve jungle's, stranden en exotische diersoorten had ik voor mijn reis naar Costa Rica nog wat andere dingen op het programma staan. De Lonely Planet had als de nummer één in de top picks het Fiesta de Zapote vermeldt en de gi

Lees Meer Door: Theo Molenaar

Verre Avonturen

Wanneer je in Costa Rica op zoek bent naar de beste stranden kun je het beste op zoek gaan naar stranden met een blauwe vlag. De Costa Ricaanse overheid heeft namelijk een beoordelingssysteem opgezet, waarbij de beste en meest milieuvriendelijke s

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Costa Rica