Costa rica reisinformatie voor jouw vakantie

Costa Rica – Klimaat

Klimaat en beste reistijd Costa Rica

Costa Rica, een prachtig land in Centraal-Amerika, staat bekend om zijn weelderige regenwouden, adembenemende stranden en diverse flora en fauna. Hieronder vind je informatie over het klimaat, de seizoenen en gemiddelde temperaturen in verschillende steden van Costa Rica.

Seizoenen in Costa Rica

Costa Rica kent twee duidelijke seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en biedt unieke ervaringen voor reizigers. Hieronder vind je een beknopte beschrijving van de seizoenen in Costa Rica:

  • Droog seizoen: Het droge seizoen loopt van december tot april en wordt gekenmerkt door zonnige dagen en weinig neerslag. Dit is de ideale tijd om de prachtige stranden, nationale parken en vulkanen van Costa Rica te verkennen.
  • Regenseizoen: Het regenseizoen strekt zich uit van mei tot november en brengt meer neerslag, voornamelijk in de vorm van korte, hevige buien. Ondanks de regenval is het regenseizoen nog steeds een goede tijd om Costa Rica te bezoeken, omdat de natuur op zijn groenst is en er minder drukte is.

Klimaattabel Costa Rica

Stad Gemiddelde Temperatuur (°C) Gemiddelde Neerslag (mm)
San José Jan: 23°C
Apr: 24°C
Jul: 24°C
Okt: 23°C
Jan: 10mm
Apr: 20mm
Jul: 100mm
Okt: 200mm
La Fortuna Jan: 25°C
Apr: 26°C
Jul: 25°C
Okt: 24°C
Jan: 50mm
Apr: 70mm
Jul: 150mm
Okt: 250mm
Manuel Antonio Jan: 27°C
Apr: 28°C
Jul: 28°C
Okt: 27°C
Jan: 30mm
Apr: 60mm
Jul: 150mm
Okt: 300mm