De lachende kust van west Afrika

Gambia ligt in West-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het is het kleinste land van Afrika en wordt volledig doorsneden door de Gambia-rivier.

Het land heeft een bijna 70 km lange kustlijn met witte zandstranden en een aangenaam subtropisch klimaat waardoor het het gehele jaar door mooi weer is met een gemiddelde temperatuur van zo’n 26 graden Celsius. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Gambia een erg populaire strandvakantiebestemming is.

Je kunt in Gambia dus genieten van de zonovergoten stranden, maar naast zon, zee en prachtige stranden is er nog veel meer te beleven op deze tropische bestemming.

Zo staat Gambia bekend om zijn tropische natuur en er zijn diverse reservaten en natuurparken te vinden in het land. De grootste is het Kiang West National Park wat o.a. savannen, tropisch woud en mangrove moerassen herbergt. Een ander bekend park is het Bijilo Park. In de natuurparken komen veel diersoorten voor waaronder vele kleurrijke vogels. Gambia is dan ook een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 530 verschillende vogelsoorten, waarvan sommige soorten alleen in Gambia voorkomen. Naast vogels komen in Gambia ook apen, antilopen, wilde zwijnen, slangen en reuzenhagedissen voor en ook in de wateren voor de kust en in de rivier de Gambia wemelt het van de wilde dieren, zoals nijlpaarden, schildpadden, krokodillen en zelfs dolfijnen.

De moeite waard zijn plaatsen als de hoofdstad Banjul, Serrekunda en Brikama, waar je een mooi beeld krijgt van het stadsleven in Afrika. Deze steden vormen een groot contrast met het traditionele binnenland, waar in de kleine dorpjes de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Erg indrukwekkend is de Gambiaanse slavernij-geschiedenis. In de 17e en 18e eeuw werden wereldwijd slaven uit Gambia verhandeld en in sommige delen van het land (zoals langs de Gambiarivier en in Georetown) herinneren gebouwen aan deze zwarte bladzijde uit de Afrikaanse geschiedenis.

Toch is misschien nog wel het meest indrukwekkende aan Gambia de kleurrijke, vrolijke en gastvrije bevolking van het land aan wie het land zijn bijnaam “The smiling coast of West Africa” te danken heeft.

Gambia heeft een tropisch savanneklimaat. Er zijn vooral graslandschappen met grote struiken en wat bomen, echt grote stukken regenwoud zijn er niet. In het drogere noorden staan de kenmerkende baobab, ook wel apenbroodboom. Langs de Gambia-rivier is het vrij moerassig en zorgt de rivier voor een typische mangrovebegroeiing met alle daarbij behorende dier- en vissoorten.

Beste reistijd

De beste maanden om in Gambia op vakantie te gaan zijn december,  januari en februari. De luchtvochtigheid is dan iets gedaald en de temperaturen liggen op een acceptabel niveau.

Regentijd

Gambia heeft twee overduidelijke seizoenen: een zeer droge periode en een echt regenseizoen. Het droge seizoen duur van eind oktober tot begin juni. Het regent dan zelden.
In de 2e of 3e week van juni slaat het weer om en neemt de luchtvochtigheid toe. Vanaf de tweede helft van juni tot de tweede helft van oktober regent het ongeveer de helft van de dagen.

Voorjaar

De maanden maart, april en mei zijn de warmste en meest zonnige maanden in Gambia. Woestijnwind uit noordoostelijke richting, Harmattan, jaagt de temperatuur in deze periode op tot veertig graden. Zodra het regenseizoen aanbreekt, koelt het overdag iets af, maar is de minimumtemperatuur altijd hoog.

Er zijn veiligheidsrisico”s voor reizen naar Gambia. De politieke situatie is niet stabiel. Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt extra voor het reizen met (privé-)bootjes van Banju naar het Senegalese Barra. Deze veerdiensten of bootjes zijn vaak onveilig. Zorg bovendien dat je altijd je identiteitspapieren bij je hebt.

Controleer voor je reis naar Gambia altijd het laatste reisadvies van het ministerie, dat kan hier.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Gambia, tenzij je zeven dagen voor je komst in Gambia in een gele koorts-land bent geweest. Dan moet je een vaccinatie hebben gehad, deze vaccinatie wordt door de GGD ook aangeraden. Als je Gambia over land bezoekt moet je bovendien een cholorastempel hebben.

Aanbevolen vaccinaties

– DTP
– Hepatitis A
– Gele Koorts

Er komt malaria voor in heel Gambia, hiervoor moet je medicatie gebruiken. Ook is het verstandig DEET en een klamboe mee te nemen en te gebruiken.

Adres Nederlandse en Belgische vertegenwoordiging in Gambia

Nederlandse Consulaat

African Centre for Democracy and Human Rights
Building Kombo Coastal
Road Kerr Sereign Gambia

Postadres:P. O. Box 2600
Serrekunda Gambia

Tel.: 00-220-4461958/00-220-9915045
Fax: 00-220-4461957
E-mail: [email protected]

De dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade bevindt zich in Dakar in Senegal.

Belgische Ere-consulaat

C/o Sangol Farms Limited
Garba Jahumba Road
Bakau New Town

Tel.: 220 4497616
Fax: 220 4497388
E-mail: [email protected]

De Ereconsuls van België hebben zelden de Belgische nationaliteit. Ze spreken niet altijd onze landstalen en hebben meestal eigen beroepsbezigheden. Ze oefenen het ambt van Ereconsul op vrijwillige basis uit en worden er niet voor betaald. Voor bepaalde vragen zullen zij u, indien nodig, doorverwijzen naar de ambassade of het beroepsconsulaat van België waaronder ze ressorteren.

De dichtstbijzijnde Belgische ambassade bevindt zich ook in Dakar in Senegal.

Reisdocumenten voor Gambia

Voor Gambia heb je nodig:

– Een paspoort dat na vertrek uit Gambia nog minimaal 6 maanden geldig is en waarin zich nog 1 lege visumpagina bevindt
– een boekingsbevestiging of een geldig retour- of doorreisticket
– Een bewijs van voldoende financiële middelen

Visum informatie Gambia

Nederlanders en Belgen met een Nederlands respectievelijk Belgisch paspoort hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Gambia voor de duur van drie maanden of minder.

Adressen ambassade van Gambia in Nederland en België:

Nederland:

Cosulaat-Generaal GambiaApollolaan 1371077AR AmsterdamTel.: 020-6722515Fax: 020-6723504E-mail: [email protected]Website: http://www.cggambia.nl/nl/

België:

Ambassade GambiaAvenue Franklin D. Roosevelt 126B-1050 Brussel

Tel: +32 (0)2 640 10 49Fax: +32 (0)2 646 32 77E-mail: [email protected]Website: http://www.gambiaembassy.be/

Let op!

Visumvoorwaarden veranderen regelmatig. Neem daarom ruim voor je geplande vertrek contact op met de Ambassade van Gambia voor de actuele visuminformatie.

De munteenheid in Gambia is de Dalasi. 1 Dalasi is 100 Butut. Je hebt munten van 1, 5, 10, 25, 50 Butut en biljetten van 5, 10, 25, 50 Dalasi. In de praktijk zul je in Gambia nauwelijks te maken hebben met muntgeld.

Wisselen

Het is verstandig contant geld mee te nemen. Je kunt bij banken en bij de meeste hotels geld wisselen. Een beetje rondvragen naar de huidige wisselkoers kan geen kwaad, aangezien er grote verschillen tussen de diverse wisselkantoren kunnen zijn.

De banken zijn in Gambia door de regel geopend van maandag t/m donderdag van 8.00-13.00 uur en op vrijdag van 8.00 t/m 11.00 uur. Creditcards worden bij de betere hotels en restaurants geaccepteerd (m.u.v. Diners Club en American Express), soms met gebruik van een pincode.

Alleen als je een VISA-kaart tot je beschiking hebt, kun je ook bij de Standard Charter Bank met je pincode contant geld opnemen. Let op: met een gewone pinpas of andere creditcard kan je dus geen contant geld opnemen.

Gambia is een goedkoop land.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Gambia zijn:

 

Nieuwjaar 1 januari
Onafhankelijkheidsdag 18 februari
Dag van de Arbeid 1 mei
Dag van de revolutie 22 juli
Maria ten hemelopneming 15 augustus
Kerst 25 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Gambia nog een aantal Christelijke en Islamitische feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

In Gambia is het gedurende onze zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland en België en gedurende onze wintertijd bedraagt het tijdsverschil 1 uur.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Gambia.

De officiële taal van Gambia is het Engels. Aangezien het Engels bij alle officiële gelegenheden wordt gesproken en ook op school de voertaal is, spreken bijna alle Gambianen uitstekend Engels.

Omdat in Gambia, met name in de toeristencentra, veel Senegalezen werken, wordt er in Gambia ook veel Frans gesproken. Ook veel Gambianen kunnen zich hierdoor prima in het Frans redden.

Naast het Engels en het Frans worden er in Gambia ook nog veel stamtalen gesproken. Bijna elke Gambiaan spreekt naast het Engels en/of het Frans ook zijn eigen stamtaal.

Kijk op de website van Etnoloque voor meer informatie over de diverse talen en dialecten die in Gambia worden gesproken.

Hoogtepunten in Gambia

Blijf zeker niet op het strand hangen en maak bijvoorbeeld een rivier’cruise’ over de rivier de Gambia.

Reistips voor Gambia

vakantie gambia vrouwen kleurrijk

Gambia, op slechts zes uur vliegen van Nederland. Een aangenaam klimaat en ruime, schone stranden. Dat zijn op zich al genoeg redenen om naar de Smiling Coast of Africa af te reizen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Hierbij 3 redenen om na het lezen van dit artikel meteen een reis naar Gambia te boeken.

Lees Meer
Reizen tijdens Ramadan

De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims overal in de wereld. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Tijdens de Ramadan wordt er door moslims tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast. Ramadan wordt daarom ook wel de vastenmaand van de moslims genoemd.

Lees Meer

Inspiratie voor Gambia

Verre Avonturen

Gambia Afrika

In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige gebruiken van de 'Smiling Coast van Afrika' zoals dit West-Afrikaanse land genoemd wordt.

Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

Verre Avonturen

vakantie gambia vrouwen kleurrijk

Gambia, op slechts zes uur vliegen van Nederland. Een aangenaam klimaat en ruime, schone stranden. Dat zijn op zich al genoeg redenen om naar de Smiling Coast of Africa af te reizen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Hierbij 3 redenen om na het le

Lees Meer Door: Eva Hopstaken

Verre Avonturen

Catch of the day Gambia Afrika

Na een lange bushwandeling komen mijn vriendin, onze gids Andy en ik aan in het vissersdorp Tanji. We lopen de hoofdstraat in, een brede zandweg met links en rechts huisjes, winkeltjes en een cafeetje. We zijn al een tijdje door onze voorraad wate

Lees Meer Door: André van Luttikhuizen

Slimme Reistips

Reizen tijdens Ramadan

De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims overal in de wereld. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de koran vormden. Tijdens de Ramadan wordt er door moslims tussen schemer v

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Gambia

Reizen naar Gambia

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Verre reizen

8-dg combinatiereis Fathala Wildlife Experience

Het beste van twee werelden. Relaxen nabij het strand van Kololi én kennis maken met het wildlife van Senegal in Fathala Reserive. Tijdens deze combinatiereis overnacht je na aankomst in het knusse Kololi en tijdens een aantal avontuurlijke excursie

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1264.00
reisduur : 8
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 369.99
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Zonvakantie

Seafront Residence

8-daagse Zonvakantie naar Seafront Residence in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 758.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

Bakotu

Back to nature. Dat is het gevoel dat je krijgt in hotel Bakotu in Kotu. Witte huisjes liggen verspreid in een 30 jaar oude botanische tuin, waar ondeugende apen en luie hagedissen je buren zijn. Strijk neer op het platform aan de achterkant van het

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 669.00
Lees Meer

Verre reizen

8-daagse rondreis Gambia & Senegal

8-daagse rondreis Gambia & Senegal

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 873.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Retourticket naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 449.00
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Zonvakantie

Ngala Lodge

Wow! Boven op een klif schittert Ngala Lodge. Dit kleinschalige en karaktervolle hotel is ondergebracht in een oud koloniaal herenhuis met Afrikaanse elementen. Een verblijf in Ngala Lodge staat voor pure rust. Hier weten de eigenaren wat persoonlijk

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 649.00
reisduur : 8
Lees Meer

Zonvakantie

Tamala Beach

Direct aan het goudgele zandstrand van Kotu vind je Tamala Beach. Dit hippe Adult Only hotel heeft alles in huis voor een heerlijke ontspannen vakantie in Gambia! Je start en eindigt je dag in je sfeervolle kamer; modern maar mét Afrikaanse touch. R

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 970.00
Lees Meer

Zonvakantie

Coco Ocean Resort & Spa

Rustzoekers en liefhebbers van luxe zitten goed bij Coco Ocean Resort & Spa in Bijilo. In deze parel aan Afrika's westkust kom je niets tekort. Je bed staat in een sfeervolle suite, met Afrikaanse details zoals Moorse lampen en spiegels in zebraprint

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 942.00
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Zonvakantie

Bamboo Garden

8-daagse Zonvakantie naar Bamboo Garden in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 568.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Verre reizen

8-daagse combinatiereis Beleef het échte Gambia

Ontspannen aan het strand van Kololi of Kotu én het boeiende binnenland van Gambia ervaren? Dat kan tijdens deze unieke combinatiereis! Aan de kust overnacht je in een hotel in Kololi of Kotu. In het binnenland verblijf je twee nachten in de sfeervo

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 864.00
Lees Meer

Zonvakantie

Bungalow Beach

8-daagse Zonvakantie naar Bungalow Beach in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 703.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Zonvakantie

Bamboo Village

8-daagse Zonvakantie naar West Gambia bij Bamboo Village

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 606.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 369.99
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

Coral Beach Resort

Coral Beach Resort is in typisch Afrikaanse stijl gebouwd. Een beetje als een Gambiaans dorp. Alle kamers van dit All Inclusive hotel in Brufut zijn keurig ingericht en hebben bovendien gegarandeerd zeezicht. Bij de All-Inclusive formule van Coral Be

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 891.00
Lees Meer

Verre reizen

15-daagse rondreis Gambia & Senegal

Gambia en Senegal zijn de parels aan de West-Afrikaanse kust. Per boot en jeep door het Niokolo Koba National Park ervaar je Senegal op haar allerbest. En ook Gambia, het kleinste land van Afrika, is echt een tropische verrassing met veel meer in haa

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1408.00
reisduur : 15
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

Lemon Creek

Rust, zon, pal aan het strand en heel Gambia aan je voeten. Logeren bij hotel Lemon Creek in Bijilo betekent een relaxte strandvakantie. Tussen de Afrikaanse palmbomen, welteverstaan. Het kleine resort is met respect voor de natuur gebouwd. Zo trekt

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 625.00
Lees Meer

Zonvakantie

Sunset Beach

8-daagse Zonvakantie naar Sunset Beach in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 951.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Bakadaji

8-daagse Zonvakantie naar West Gambia bij Bakadaji

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 871.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

Holiday Beach Club

8-daagse Zonvakantie naar Holiday Beach Club in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 499.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Senegambia Beach

8-daagse Zonvakantie naar Senegambia Beach in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 589.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Zonvakantie

Seaview Garden

8-daagse Zonvakantie naar West Gambia bij Seaview Garden

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 437.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Enkele reis naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 319.99
Lees Meer

Zonvakantie

Kairaba Beach Hotel

8-daagse Zonvakantie naar Kairaba Beach Hotel in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 782.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vliegtickets

Banjul

Boek je vlucht met TUI naar Banjul

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 0.00
Lees Meer

Zonvakantie

African Princess Beach Hotel

8-daagse Zonvakantie naar African Princess Beach Hotel in West Gambia

Land : Gambia
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 749.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Gambia

Reisgidsen

Reisgids Senegal, Gambia en Guinea-Bissau | Reise Know-How Verlag

Reisgids Senegal - Gambia - Guinea Bissau van uitgeverij Reise Know-How is een duitstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer en plaatsbeschrijvingen kenmerk : brede cultuur

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Gambia - Kleines Urlaubsparadies in Westafrika | Hupe Verlag

Ein ansprechender, locker aufgemachter Reiseführer für aktive und interessierte Gambia-Reisende mit zahlreichen Empfehlungen für einen unbeschwerten Urlaub und spannenden Ausflügen ins Hinterland.    Brandaktuell: Die Neuauflage 2017 

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 19.50
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Dominicus Gambia en Senegal | Gottmer

Gids met adequate beschrijvingen van wat een land of gebied te bieden heeft voor de toerist, zonder te blijven steken bij de meest voor de hand liggende trekpleisters. Incl. plattegrondjes, illustraties en praktische tips. Waarom Gambia? De flink

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 24.99
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids voor Gambia en West-Afrika | Univision

Deze handzame veldgids bevat foto's en relevante informatie over de meest voorkomende vogels en beschikt over een handig zoeksysteem. De CD rom bevat nog veel meer info, o.a. over de diverse habitats en ook filmfragmenten.

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 29.50
Lees Meer

Vogelgidsen

Vogelgids Birds of Senegal and The Gambia | Bloomsbury

Fantastische vogelgids voor deze paradijslijke vogellanden. Veel informatie, goede tekeningen. Enig nadeel is het vrij grote formaat. The Gambia is a top birding destination, combining a terrific diversity and concentration of species with a good

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 44.50
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De muur van Kubuneh - Gambia en zuid Senegal | Ada Rosman

Senegambia: Gambia en Senegal, twee landen die als goede buren samenleven. Twee landen die onder de naam Senegambia door het leven gaan. Ada Rosman-Kleinjan en haar echtgenoot reisden af naar dit deel in West-Afrika. Gambia: Het kleinste land van

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.00
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids De vrouwen van Kafountine | Ada Rosman

Voor de tweede keer reisde de auteur, samen met haar echtgenoot, naar Afrika’s kleinste land: Gambia. Het land in West-Afrika waar verschillende bevolkingsgroepen, met allemaal hun eigen religies, gewoontes, taal en gebruiken vreedzaam naast en m

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 14.00
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Gambia | Bradt Travel Guides

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader! With 16 well-researched chapters and 26 useful maps, this new thorou

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 20.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal De vissers van Tanji | Ada Rosman-Kleinjan

The Gambia: het kleinste land van Afrika heeft de reiziger bijzonder veel te bieden. Ada en Jan Rosman reisden af naar dit land in West-Afrika. Een land met fraaie stranden en vriendelijke mensen, een land met een rijke geschiedenis, een land waar

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.90
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Senegal - Gambia | Reise Know-How Verlag

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen en uitgebreid wegennetwerk: daarnaast worden ook de afstanden tussen belangrijke plaatsen duidelijk leesbaar weergegeven

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 10.95
Lees Meer

Natuurgidsen

Natuurgids - Vogelgids Safarigids Gambia en Senegal | Afrika Safari

Prachtig vormgegeven natuurgids - reisgids over Gambia en Senegal. Deze safarigids geeft goede beschrijvingen van de meeste soorten, duidelijke illustraties, verspreidingskaarten en praktische informatie.   Reisgids voor fauna in Gambia & Sene

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 26.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Reishandboek Gambia | Elmar

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden   Het reishandboek Gambia geeft je veel praktische informatie en tips over dit Afrikaanse land. Naast achtergrondinformatie over de geschiedenis, de bevolking en de cultuur worden o

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 17.95
Lees Meer

Reisverhalen

Reisverhaal Handen schudden in The Gambia | Han Bouwmeester

Gambia, een land van tegenstellingen. Dit merkte de auteur Han Bouwmeester maar al te goed tijdens zijn reis door dit Afrikaanse land. Ondanks, of misschien wel dankzij, de tegenstellingen is Gambia een van de boeiendste landen in Afrika. Dit boek

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.50
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Gambia & Senegal | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Gambia schaal 1:340.000 Senegal schaal 1:740.000 We combined Senegal

Land : Gambia
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer