Uganda de parel van Afrika

Uganda ligt geheel omsloten door andere landen in het oosten van Afrika en is een van de landen die op de evenaar liggen. In Uganda wonen rond de 60 verschillende stammen waarvan de Baganda de grootste zijn en daarmee zijn zij ook naamgever voor het land. Sinds in 1986 de huidige president Museveni de macht kreeg, kent het land rust en vrede en is het een van de stabiele landen in Oost Afrika.

Ooit noemde Winston Churchill Uganda “de parel van Afrika’, een titel waar het land nog altijd trots op is. Het land kenmerkt zich door vele verscheidene landschappen en biotopen. Savannes, tropische regenwouden, bamboebossen, rivieren, meren, moerassen en bergen maken het land zeer afwisselend. In de nationale parken leven twee apensoorten die bijna nergens anders in de wereld voorkomen: chimpansees en berggorilla’s. Naast deze twee mensapen komt de Afrikaanse Big 5 hier voor, maar ook vele soorten van insecten, primaten, reptielen en niet te vergeten, vogels. Uganda is een van de landen met de grootste verscheidenheid aan vogels in de wereld.

De bevolking van het land is erg vriendelijk en de combinatie van bevolking, landschap en dierenleven maakt Uganda dan ook een fantastische reisbestemming.

Klimaattype: Tropisch savanneklimaat (Aw), in het zuidwesten richting het Victoriameer overgaand in een tropisch moessonklimaat en aan het meer zelf een tropisch regenwoudklimaat. In de Rwenzori bergen een hooggebergte klimaat (Eh)
Gemiddelde temperatuur zomer: (juni-juli-augustus) 27°C
Gemiddelde temeratuur winter: (december-januari-februari) 28°C
Regenseizoen: medio maart tot medio mei en november
Beste reistijd: medio mei tot medio oktober en december tot en met februari

Het centraal in Afrika gelegen Uganda ligt op de evenaar. Uganda grenst aan Kenia, Tanzania, Rwanda, Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. Een deel van de landsgrenzen ligt door een drietal grote meren: Lake Victoria, Lake Albert en Lake Edward. Uganda ligt op het Oost-Afrikaans Hoogland, waarbij de gemiddelde hoogte ongeveer 1100 meter boven zeeniveau is. Door de hogere ligging worden de temperaturen iets getemperd. Uganda heeft een variatie aan tropische klimaten. Het grootste deel van Uganda heeft een tropisch savanneklimaat (type Aw volgens de Köppen klimaatclassificatie), in het zuidwesten richting het Victoriameer overgaand in een tropisch moessonklimaat en aan het meer zelf een tropisch regenwoudklimaat.

Neerslag

Uganda kent verschillende neerslagpatronen. Het zuidelijke deel van Uganda kent gedurende het hele jaar regen, waarbij er geen sprake is van duidelijk natte of droge maanden. Langs het Victoriameer is er wel sprake van twee nattere seizoenen. Een klein regenseizoen in november en een groot regenseizoen van medio maart tot medio mei. De zomermaanden zijn daar relatief droog, net als de maanden januari en februari. In het noorden is er duidelijk sprake van een droge winter en een natte zomer. Rond de tropische regenwouden kan het ook in de droge periodes kort en zeer hevig regenen.

Beste reistijd

Uganda is het hele jaar goed te bezoeken, maar de beste periode om Uganda te bezoeken is over het algemeen de droge periode, te weten van medio mei tot en met medio oktober en december tot en met februari. In deze periodes kan het nog altijd voorkomen dat er een tropische regenbui valt die kort en hevig kan zijn. Op veel plekken regent het dan rond het einde van de middag.

Maart tot medio mei
Dit is de eerste regenperiode in het zuiden van Uganda. Dit is een slechte periode om een gorilla trekking te doen in Bwindi Impenetrable Forest of in Mgahinga National Park omdat er gedurende deze periode in deze parken flink wat regen valt en de omstandigheden om te trekken verre van ideaal zijn. Door de regen groeit de beplanting extra hoog waardoor het spotten van wild soms bemoeilijkt wordt. Ook kunnen de wegen in deze periode slecht begaanbaar of zelfs onbegaanbaar zijn.

Medio mei tot medio oktober
Dit is het langste droge seizoen van Uganda met de ideale omstandigheden om Rwanda te bezoeken en om gorilla trekkings te maken in de zuidelijke parken. Dit is wel hoogseizoen in Uganda en de prijzen voor accommodatie en tours zijn in deze periode het hoogst.

Medio oktober tot en met november
Gedurende deze maanden is het korte regenseizoen in Uganda. Tijdens deze maanden staan de bloemen en bomen in bloei en deze maanden zijn erg geschikt om vogels te spotten. Regen valt in deze maanden veelal in de vorm van korte hevige buien, waarna de lucht opklaart. Goede omstandigheden om mooie foto”s te maken dus.Deze periode is wel minder geschikt om gorillatrekkings te maken.

December tot en met februari
Deze korte droge periode is uitermate geschikt om dieren te spotten in de wildparken van Uganda, maar ook om een gorillatrekking te maken en om vogels te spotten. Ook voor outdoor activiteiten als hiken en klimmen zijn deze maanden prima geschikt. Deze periode is wel het hoogseizoen in Uganda en de prijzen voor accommodatie en tours liggen in deze periode hoger. Dit geldt niet voor de maanden februari en september. De prijzen liggen in deze maanden aanzienlijk lager dan in de rest van deze periode.

Uganda is een stabiel en rustig land. Bij demonstraties gebruikt de politie soms traangas en rubber kogels om deze demonstraties te beëindigen. De lokale media kondigen demonstraties meestal van tevoren aan.

Tips van de ambassade

Uganda is een mooi en afwisselend land. Het hele land en de nationale parken zijn goed te bereizen. Dat kan zonder grote veiligheidsrisico’s. Houd er wel goed rekening mee dat reizen in Uganda anders is dan in Europa. Houd rekening met onveilig verkeer, ziekten en kleine criminaliteit.

LET OP: De situatie kan wel snel veranderen, Uganda is bijvoorbeeld actief voor de vredesmissie van de Afrikaanse Unie (AMISOM) in Somalië. Voor de terroristische organisatie Al-Shabaab is dit een reden om te dreigen met aanslagen in Uganda. Controleer voor vertrek altijd op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken altijd of er gebieden zijn die je moet vermijden. Blijf ook ter plekke op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie, bijvoorbeeld via het plaatselijk nieuws of vraag je hotel om informatie.

Vluchtelingen in grensgebieden

In de grensgebieden met Zuid-Sudan en Congo kunnen door de strijd in Zuid-Sudan en de onrust in Congo vluchtelingen zijn. Hierdoor is de toegang tot de wegen soms beperkt en is er niet altijd voldoende voedsel en water. Er kan onvrede ontstaan over de leefomstandigheden in de vluchtelingenkampen. Dit alles kan leiden tot onrust.

Verkeersveiligheid

Het reizen met bussen en minibustaxi’s (matatu’s) kan gevaarlijk zijn. De chauffeurs in Uganda rijden roekeloos.

Omdat het verkeer in Kampala regelmatig vast staat, reizen veel mensen met motortaxi’s (boda-boda’s). Dit vervoer is goedkoop, maar de voertuigen zijn vaak slecht onderhouden en onvoldoende verzekerd. Ook de chauffeurs van boda-boda’s rijden roekeloos. Draag altijd een helm en informeer welke boda-boda betrouwbaar is om in te huren.

De kwaliteit van de wegen is zeer wisselend. De straatverlichting ontbreekt en veel verkeersdeelnemers hebben geen verlichting. Reis daarom niet na zonsondergang buiten de grote steden. In de regentijd zijn de wegen in het noorden en het noordoosten van het land slecht bruikbaar.

Criminaliteit

In Uganda komen veel inbraken en berovingen voor, ook uit auto”s, waarbij tassen, laptops en computers buitgemaakt worden, zowel uit geparkeerde auto”s of als een auto voor een stoplicht staat. Houd de deuren van de auto op slot als u rijdt en de ramen dicht. Neem geen waardevolle spullen mee als je de straat op gaat, zoals juwelen of opvallende horloges.

Verdovende middelen in drankjes

In Uganda komt het voor dat men verdovende middelen toevoegt aan drankjes. Bijvoorbeeld bij bezoekers van publieke gelegenheden.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in Uganda. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er komen beledigingen, bedreigingen en geweld tegen homoseksuelen, lesbiennes en transgenders voor.

Vaccinatie tegen gele koorts is in Uganda alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Uganda binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Een cholerastempel is verplicht als je Uganda over land binnenkomt.

Vaccinaties die voor Uganda worden aangeraden

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Uganda aanbevolen:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
– vaccinatie tegen gele koorts

Malaria

Er komt in Uganda malaria voor. Malariatabletten worden aanbevolen. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Uganda.

Adressen Nederlandse en Belgische ambassade in Uganda

Nederlandse Ambassade

Rwenzori Courts, 4de verdieping
Nakasero Road, plot 2
Kampala

Telefoon: +256 414 346 000
Noodgevallen buiten kantooruren: +256 752 731 859
Fax +256 414 231 861
Email: [email protected]
Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/uganda

Belgische Ambassade

Rwenzori Towers (6e verdieping)
Nakasero Road, plot 6
Kampala

PO Box 7043, Kampala
Telefoon +256 414 349 559
Fax +256 414 347 212
Noodnummer: +256 772 704 400

Voor Uganda heb je nodig:

– Een paspoort dat bij aankomst in Uganda nog 6 maanden geldig is
– Een visum (zie hieronder)
– Een bewijs dat je Uganda weer verlaat (een uitgaand vliegticket of een boekingsverklaring)

Visum informatie Uganda

Nederlanders en Belgen kunnen bij aankomst een visum voor Uganda aanschaffen op de internationale luchthaven van Entebbe of een willekeurige landgrens-overgang. De kosten bedragen 50 USD voor een visum van 3 maanden. Je dient hier contact voor te betalen en dat kan in zowel dollars als euro’s. Dit visum kan lokaal niet worden verlengd of worden aangepast. Wanneer je een visum bij aankomst regelt, dien je soms het retourticket te laten zien. Voor alle reizigers geldt verder dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Uganda. LET OP: als je het ter plekke regelt loop je enig risico dat het geweigerd wordt, je kan het ook vooraf aanvragen bij de Ugandese ambassade in Brussel.

Indien je langer dan 90 dagen in Uganda wilt blijven dien je vóór aankomst in Uganda over een visum te beschikken. Dit visum kun je aanvragen bij de Ugandese ambassade in Brussel. Een visum regelen kan lastig en tijdrovend zijn en neemt vaak 14 tot 16 dagen in beslag. Spoedaanvragen zijn op dit moment niet meer mogelijk.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Uganda.

Adressen ambassade van Uganda in Nederland en België:

Nederland:

Uganda heeft geen ambassade in Nederland.

België:

Ambassade Uganda
Avenue de Tervuren 317
1150 Brussel

Tel.: +32.2.7625825Fax: +32.2.7630438
E-mail: [email protected]
Website: www.ugandamission-benelux.org

Valuta

De munteenheid in Uganda is de Ugandese Shilling (UGX). De Shilling wordt uitgegeven in munten van 50, 100 200, 500 en 1.000 Shilling en biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 Shilling. De munten van 50 Shilling worden echter een souvenir, maar zijn nog wel altijd geldig. Hetzelfde geldt voor munten van 1, 2, 5, 10 en 20 Shilling.

Bekijk hier de huidige koers van de Ugandese Shilling.

Wisselen

In Uganda kun je euro”s of dollars omwisselen in Shillings op de internationale luchthaven en bij veel hotels, postkantoren en banken. Ook zijn er door het hele land Forex-agencies te vinden (wisselkantoren). De Ugandese Shilling is alleen in Uganda zelf verkrijgbaar en inwisselbaar. De US Dollar wordt over het algemeen overal geaccepteerd in Uganda. Hou er wel rekening mee dat de biljetten van 2006 of nieuwer zijn. Oudere biljetten, beschadigde biljetten en biljetten kleiner dan 50 US Dollar worden slechter geaccepteerd of tegen een lagere koers.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Shilling eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Shilling.

Pinnen en creditcard

Pinnen met je pinpas met Maestro-logo is in Uganda op steeds meer plaatsen mogelijk. In de wat meer afgelegen gebieden zijn de mogelijkheden om te pinnen echter een stuk beperkter. Het is voor een bezoek aan de wat meer afgelegen gebieden dan ook aan te raden om voldoende cash-geld mee te nemen.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Uganda geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 16:00 uur en sommige banken zaterdag van 8:30 uur tot 12:00.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Uganda een stuk lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi voor geleverde diensten is in Uganda heel gebruikelijk. Het is daarom dan ook handig om wat kleingeld los in je zak bij je te hebben. Je hoeft dan niet steeds je portemonnee te voorschijn te halen. Biljetten van 1.000 en 2.000 Shilling zijn goede fooibedragen. EN mocht je alleen US Dollars bij je hebben: de 1 dollarbiljetten zijn ook goede fooien.

De belangrijkste jaarlijks op een vaste dag of in een vaste maand terugkerende feestdagen van Uganda zijn:

Nieuwjaar 1 januari
Onafhankelijkheidsdag 9 oktober
Kerst 25 december
Oudjaar 31 december

Houd er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn.

Naast deze nationale feestdagen kent Uganda nog een aantal feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Uganda kent slechts een tijdzone. Gedurende de maanden van de Europese zomertijd is het in Uganda 1 uur later. In de wintermaanden is dit verschil 2 uur.

Check hier de actuele tijd van andere plaatsen in Uganda.

Officiële taal van Uganda

De officiële taal van Uganda is Engels. De grootste lokale taal is Luganda. De meeste Ugandezen leren op school al jong om Engels te spreken en daarmee is Uganda een makkelijk reisdoel.

Andere talen in Uganda

Naast het Engels spreken de Ugandezen lokale talen. Deze talen kunnen zoveel van elkaar verschillen dat een inwoner van bijv. Kisoro district niet verstaat wat een inwoner van Seto district spreekt. Een van de oude talen die nog altijd gesproken worden is de taal van de Batwa (pygmeeen). Swahili wordt door weinig mensen gesproken.

Hoogtepunten in Uganda

Uganda telt drie vulkanen waarvan Muhavura de hoogste is. Alle drie deze vulkanen kunnen beklommen worden.

In het westen ligt het Rwenzori gebergte, ook wel Mountains of the Moon genoemd. Dit hooggebergte is ongeevenaard mooi en nog niet al te toeristisch. Een 8 daagse trekking voert je door de bergen naar de hoogste top, Margherite. Door veel bergbeklimmers wordt dit gebergte als een ware uitdaging beschouwd en sommigen gebruiken een tocht naar de top van Mount Kilimanjaro als oefening op de Rwenzoris. Op de grens met Kenia ligt de andere grote berg van het land, Mount Elgon, ook al weer een dode vulkaan.

Veel diersoorten

Door de vele verschillende biotopen komen door het land verspreid vele diersoorten voor. De Afrikaanse savanne-olifant maar ook de bosilifant komen voor, giraffes, elandantilopes, waterbokken, impala’s, hartebeesten, enorme kuddes buffels, ontelbare Nijlpaarden en krokodillen. Momenteel wordt in Ziwa Sanctuary hard gewerkt aan een fokprogramma voor neushoorns; het is de bedoeling dat deze neushoorns uitgezet gaan worden in diverse parken. Uganda is een apenparadijs met bijv. in Kibale Forest al 13 verschillende soorten primaten.

Vogel spotten

In het noorden komen bijna alle roofvogelsoorten van Afrika voor. Andere gebieden trekken juist weer watervogels. Enkele speciale vogels in Uganda zijn de schoenbekooievaar, de Fox wever (die alleen in een klein gebied in het oosten voorkomt) en de kroonkraanvogel.

De parken verschillen onderling enorm. In het noord oosten ligt Kidepo Valley NP, een savanne park met een wildleven zoals we dat kennen uit Masai Maraa in Kenia. In het westen bevinden zich de meeste parken waaronder het grootste NP, Murchison Falls. Twee meren, de Nijl met watervallen, grote kuddes giraffes en veel ander wild. Iets zuidelijker ligt Kibale Forest NP, een tropisch regenwoud met o.a. chimpansees. Queen Elizabeth NP omvat twee meren die verbonden zijn door het natuurlijk gevormde Kazinga Kanaal en een savannevlakte met o.a. veel olifanten. Tijdens een boottocht over het Kazinga kanaal zijn er ongelooflijke hoeveelheden dieren te zien. Bwindi Impenetrable Forest ligt tegen de grens met Congo en is wereldberoemd door de populatie van berggorilla’s. Maar ook andere dieren komen hiervoor, waaronder de schuwe bosolifant. Op de grens met Rwanda en Congo ligt Mgahinga Gorilla NP met natuurlijk berggorilla’s maar ook vulkanen. Het laatste NP is Lake Mburo, een klein park buiten Mbarara en ook hier weer een aantal meren in het park.

In Jinja zijn er de bronnen van de Nijl (waar daadwerkelijk water uit de aarde opborrelt), het Victoria meer is de grote leverancier van water voor deze rivier en in Murchison Falls National Park zijn de Nijl watervallen.

In Bwindi en Mgahinga leven de berggorilla’s terwijl in Kibale en Queen Elizabeth chimpansees voorkomen. Beide soorten kunnen bezocht worden door toeristen en in beide gevallen is dit streng gereguleerd door de overheid. Een bezoek aan deze mensapen is een ware ervaring maar kan tegelijk een groot beroep op het uithoudingsvermogen doen. Onder andere Djoser biedt reizen aan naar Uganda.

Reistips voor Uganda

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het continent aantreft.

Al eeuwenlang hebben de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren die er leven mensen gefascineerd. Echter, waar men er vroeger op uittrok om de big five om te leggen komen tegenwoordig mensen van heinde en verre om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Het geweer mag dan gelukkig hebben plaatsgemaakt voor het fototoestel, maar de taferelen die je tijdens een safari krijgt voorgeschoteld blijven onverminderd boeiend. Een Afrikaanse safari is dan ook een ware belevenis!

Lees Meer

Inspiratie voor Uganda

Verre Avonturen

Rwanda en Uganda hebben nog steeds een imagoprobleem: deze twee Afrikaanse landen worden door veel mensen nog steeds geassocieerd met genocide en grootschalige mensenrechtenschendingen. Niet veel mensen realiseren zich dat de tijd dat men elkaar i

Lees Meer Door: Reisbijbel

Verre Avonturen

Levend of reizend in Uganda vallen veel dingen op. Een van die dingen is de wijze waarop dingen vervoerd worden. In Uganda gebruiken we diverse transportmiddelen.

Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

Verre Avonturen

Waarom toch afrika

Een vraag die mij wel heel erg vaak wordt gesteld. Ooit besloot ik als kleuter al dat ik naar Afrika wilde verhuizen om de simpele reden dat ik olifanten wilde zien. Mijn eerste avontuur mislukte jammerlijk omdat ik op de hoek van de straat al nie

Lees Meer Door: Jan Willem van de Kamp

Slimme Reistips, Verre Avonturen

Safari Afrika

Afrika is een van de meest fascinerende continenten van de wereld met traditionele bevolkingsgroepen en een rijke cultuur. Dé reden waarom veel reizigers naar Afrika gaan is echter de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die je op het

Lees Meer Door: Reisbijbel

Reisorganisaties Uganda

Reizen naar Uganda

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

safari

Gorillas in Uganda

Tijdens deze reis door Oeganda gaat u op zoek naar één van de meest imposante apensoorten, de berggorilla. Deze leeft in Bwindi Impenetrable Forest, oftewel het ondoordringbare woud van Bwindi. Het is een voorrecht om deze dieren met zoveel menseli

Land : Uganda
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 2650.00
reisduur : 5
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet eigenlijk naar Uganda gaan. Dit is het land van dichte wouden, gorilla's en chimpansees, maar ook van savannel

Land : Uganda
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 2798.00
Lees Meer

Verre reizen

Gorilla tracking Bwindi Impenetrable National Park

Gorilla tracking

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Discover Uganda, het land van de berg gorilla's Deluxe

Uganda safari? Tijdens deze reis ga je op safari in Kibale NP op zoek naar chimpansees. Je maakt game drives en cruise in het Queen Elizabeth NP en ga je gorilla's spotten in het indrukkende Bwindi Impenetrable NP.

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Discover Uganda, het land van de berg gorilla's

Uganda safari? Tijdens deze reis bezoek je Kibale NP, de habitat van chimpansees. Je maakt game drives en boot safari in het Queen Elizabeth NP en je gaat gorilla's spotten in het indrukwekkende Bwindi Impenetrable NP.

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Boottocht op Lake Mburo

Nijlpaarden, krokodillen en vele diverse vogelsoorten zijn een belangrijke aantrekkingskracht van Lake Mburo. Je komt er dan ook ongetwijfeld vele tegen tijdens je boottocht.

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

internationale groepsreis

Gorilla Encounter (accommodated)

Dieren en natuur, natuur en dieren... Op zoek naar de mensaap, de berggorilla, is het voornaamste doel van deze trip. Bij vele mensen staat deze onvergetelijke ervaring op de bucketlist. Wel eentje waar u moeite voor moet doen, want de zoektocht kan

Land : Uganda
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1720.00
reisduur : 7
Lees Meer

Verre reizen

Best Deal Uganda

Maak gebruik van deze 'Best Deal': een prachtige rondreis door Uganda voor een scherpe prijs! Je verblijft o.a. in: Kibale National Park, Queen Elizabeth NP en het indrukwekkende Bwindi Impenetrable NP.

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 8 nachten
Lees Meer

individuele reis met gids/chauffeur

Best of Uganda

Oeganda is een van de mooiste landen in het groene hart van Afrika. Het is toeristisch nog in ontwikkeling. Als u daar rekening mee houdt, is Oeganda een bijzonder mooie bestemming. Hier ontspringt de Nijl, liggen oude kraters en heldere kratermeren

Land : Uganda
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 4700.00
reisduur : 9
Lees Meer

Verre reizen

Ontmoeting met de Batwa cultuur

Tijdens deze tour bezoek je de Batwa, een jager-verzamelaarsstam die al duizenden jaren zij aan zij leven met de wilde dieren van het Bwindi Impenetrable National Park. Je neemt een kijkje in hun authentieke levensstijl die ze hebben weten te handhav

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 106.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

internationale kampeerreis

Gorilla Encounter (camping)

Dieren en natuur, natuur en dieren... Op zoek naar de mensaap, de berggorilla, is het voornaamste doel van deze trip. Bij vele mensen staat deze onvergetelijke ervaring op de bucketlist. Wel eentje waar u moeite voor moet doen, want de zoektocht kan

Land : Uganda
Aanbieder : Tenzing
prijs vanaf : 1650.00
reisduur : 7
Lees Meer

Verre reizen

Highlights Wild Uganda Deluxe

Tijdens de reis bezoek je het beroemde Murchison Falls NP en het Kibale NP. Je maakt game drives en boot safari in het Queen Elizabeth NP en je gaat gorilla's spotten in het indrukwekkende Bwindi Impenetrable NP. Je verblijft in luxe lodges.

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 12 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Uganda en Rwanda

Deze unieke rondreis door Uganda en Rwanda kan je eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan. Ontdek de schoonheid van de vele nationale parken in zowel Uganda als in het minder ontdekte Rwanda. We maken verschillende gamedrives en een boottocht op zoe

Land : Uganda
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3298.00
Lees Meer

Verre reizen

Highlights Wild Uganda

Tijdens deze reis bezoek je het beroemde Murchison Falls NP. Je bezoekt het Kibale NP, de habitat van chimpansees. Je maakt game drives en boot safari in het Queen Elizabeth NP en je gaat gorilla's spotten in het indrukwekkende Bwindi Impenetrable NP

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 11 nachten
Lees Meer

Verre reizen

Chimpansee tracking Kibale National Park

Chimpansee tracking

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer

Rondreizen

Rondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up

Tijdens deze unieke natuurreis door Uganda ontdek je het groene hart van Afrika onder begeleiding van biologe Iris. Door met een bioloog te reizen krijg je veel meer mee over de natuur van het land en het gedrag en de leefomgeving van de dieren. Daar

Land : Uganda
Aanbieder : Sawadee
prijs vanaf : 3598.00
Lees Meer

Verre reizen

Jeeptour naar de Katwe kraters

Optional Activity - Katwe Crater Drive

Land : Uganda
Aanbieder : 333travel
prijs vanaf : 0.00
reisduur : 0 nachten
Lees Meer