Uganda reisinformatie voor jouw vakantie

Uganda – Visum

Visum Uganda

Voor Uganda heb je nodig:

– Een paspoort dat bij aankomst in Uganda nog 6 maanden geldig is
– Een visum (zie hieronder)
– Een bewijs dat je Uganda weer verlaat (een uitgaand vliegticket of een boekingsverklaring)

Aanvragen visum Uganda

Nederlanders en Belgen kunnen bij aankomst een visum voor Uganda aanschaffen op de internationale luchthaven van Entebbe of een willekeurige landgrens-overgang. De kosten bedragen 50 USD voor een visum van 3 maanden. Je dient hier contact voor te betalen en dat kan in zowel dollars als euro’s. Dit visum kan lokaal niet worden verlengd of worden aangepast. Wanneer je een visum bij aankomst regelt, dien je soms het retourticket te laten zien. Voor alle reizigers geldt verder dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Uganda. LET OP: als je het ter plekke regelt loop je enig risico dat het geweigerd wordt, je kan het ook vooraf aanvragen bij de Ugandese ambassade in Brussel.

Indien je langer dan 90 dagen in Uganda wilt blijven dien je vóór aankomst in Uganda over een visum te beschikken. Dit visum kun je aanvragen bij de Ugandese ambassade in Brussel. Een visum regelen kan lastig en tijdrovend zijn en neemt vaak 14 tot 16 dagen in beslag. Spoedaanvragen zijn op dit moment niet meer mogelijk.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Uganda.

Adressen ambassade van Uganda in Nederland en België:

Nederland:

Uganda heeft geen ambassade in Nederland.

België:

Ambassade Uganda
Avenue de Tervuren 317
1150 Brussel

Tel.: +32.2.7625825Fax: +32.2.7630438
E-mail: contactugandaembassy@gmail.com
Website: www.ugandamission-benelux.org