Uganda reisinformatie voor jouw vakantie

Uganda – Valuta

Valuta Uganda

De munteenheid in Uganda is de Ugandese Shilling (UGX). De Shilling wordt uitgegeven in munten van 50, 100 200, 500 en 1.000 Shilling en biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 Shilling. De munten van 50 Shilling worden echter een souvenir, maar zijn nog wel altijd geldig. Hetzelfde geldt voor munten van 1, 2, 5, 10 en 20 Shilling.

Bekijk hier de huidige koers van de Ugandese Shilling.

Wisselen

In Uganda kun je euro”s of dollars omwisselen in Shillings op de internationale luchthaven en bij veel hotels, postkantoren en banken. Ook zijn er door het hele land Forex-agencies te vinden (wisselkantoren). De Ugandese Shilling is alleen in Uganda zelf verkrijgbaar en inwisselbaar. De US Dollar wordt over het algemeen overal geaccepteerd in Uganda. Hou er wel rekening mee dat de biljetten van 2006 of nieuwer zijn. Oudere biljetten, beschadigde biljetten en biljetten kleiner dan 50 US Dollar worden slechter geaccepteerd of tegen een lagere koers.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Shilling eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de Shilling.

Pinnen en creditcard

Pinnen met je pinpas met Maestro-logo is in Uganda op steeds meer plaatsen mogelijk. In de wat meer afgelegen gebieden zijn de mogelijkheden om te pinnen echter een stuk beperkter. Het is voor een bezoek aan de wat meer afgelegen gebieden dan ook aan te raden om voldoende cash-geld mee te nemen.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Uganda geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 16:00 uur en sommige banken zaterdag van 8:30 uur tot 12:00.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Uganda een stuk lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi voor geleverde diensten is in Uganda heel gebruikelijk. Het is daarom dan ook handig om wat kleingeld los in je zak bij je te hebben. Je hoeft dan niet steeds je portemonnee te voorschijn te halen. Biljetten van 1.000 en 2.000 Shilling zijn goede fooibedragen. EN mocht je alleen US Dollars bij je hebben: de 1 dollarbiljetten zijn ook goede fooien.