Brazilie reisinformatie voor jouw vakantie

Brazilië

Brazilië, swingend land van superlatieven

Brazilië is één van de meest fascinerende landen ter wereld; met de langst aaneengesloten kustlijn ter wereld. Precies 7.250 kilometer lang, met de meest prachtige stranden en een geweldig klimaat maakt dat dit het paradijs is voor de liefhebber van zon en strand. Het is dan ook niet voor niets dat twee van de meest beroemde stranden van de wereld, Copacabana en Ipanema, zich in Brazilië bevinden.

Brazilië heeft de bezoeker echter zoveel meer te bieden dan de fabuleuze stranden alleen. Zo vind je er fascinerende steden als Sao Paulo, Salvador en natuurlijk het bruisende Rio de Janeiro, één van de mooist gelegen steden ter wereld, en beroemd om zijn carnaval en swingende inwoners. Maar ook de natuurliefhebber komt in Brazilië voldoende aan zijn trekken met het Amazonewoud, het grootste en meest bekende tropische regenwoud ter wereld, de Pantanal, één van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld met een zeer gevarieerde flora en fauna en de indrukwekkende Iguaçu watervallen, misschien wel de grootste natuurlijke attractie van het land.

Daarnaast bezit Brazilië ook nog eens vele cultureel interessante bezienswaardigheden, zoals de prachtige historische steden Ouro Preto, Tiradentes, Olinda, Paraty en Salvador.

De grootste attractie van Brazilië is echter misschien wel de vriendelijke bevolking die vol passie op de zwoele klanken van de samba door het leven lijkt te dansen. Deze combinatie van strand, natuur, gevarieerde cultuur en de swingende passie volle inwoners maakt Brazilië één van de meest veelzijdige reisbestemmingen ter wereld.