Brazilie reisinformatie voor jouw vakantie

Brazilië – Valuta

Valuta Brazilië

De munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). De real is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 25 en 50 centavos en 1 real en biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 real.

Bekijk hier de huidige koers van de Braziliaanse Real.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Braziliaanse Real eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de real.

Wisselen

In Brazilië kun je Euro”s omwisselen in real bij de “câmbio”-kantoortjes, die vaak te vinden zijn op de internationale luchthavens, bij reisbureaus, of aan de receptie van de wat grotere hotels. Toch kan het handig zijn om alvast wat real mee te nemen vanuit Nederland of België.

Pinnen

Pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo is in Brazilië op zeer veel plaatsen mogelijk. Niet alle banken accepteren echter internationale bankpassen.

Actuele informatie over geldautomaten in Brazilië kun je vinden op: www.mastercard.com/atmlocator en www.atmlocator.info.

Creditcards worden in Brazilië algemeen geaccepteerd.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Brazilië geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Prijsniveau in Brazilië

Het prijsniveau ligt in Brazilië iets lager dan dat in Nederland en België.

Fooien

Het geven van fooi in hotels en restaurants is in Brazilië gebruikelijk. Een tip van rond de 10 % van de rekening is hierbij de standaard.

Bij veel restaurants is de service echter al doorberekend en als aparte post op de rekening opgenomen.

Taxichauffeurs verwachten meestal geen tip. Wel is het gebruikelijk de prijs van de taxirit naar boven af te ronden op hele real.