Myanmar reisinformatie voor jouw vakantie

Myanmar – Reisadvies

Reisadvies Myanmar

Belangrijk: Lees het actuele reisadvies voor Myanmar want er zijn veiligheidsrisico’s en er kan een negatief reisadvies gelden. Als je plannen hebt om naar Myanmar te reizen, is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies en de mogelijke risico’s. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft regelmatig updates en belangrijke informatie voor reizigers naar Myanmar. Klik hier om het meest recente reisadvies te bekijken.

Risico’s en veiligheidssituatie in Myanmar

De politieke situatie in Myanmar is instabiel, en er kunnen veiligheidsproblemen en onrustige situaties voorkomen. Het is raadzaam om het reisadvies zorgvuldig te lezen en de aanbevelingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen voor een veilige reis.

Daarnaast kunnen er regionale en lokale veiligheidsproblemen zijn, met name in afgelegen gebieden. Het is verstandig om je reisplannen af te stemmen op de actuele situatie en lokale autoriteiten te raadplegen voor je vertrek.

In meerdere grensgebieden van Myanmar is veel geweld. Het leger vecht er met verschillende gewapende etnische bevolkingsgroepen. Ook zijn er drugsbendes actief. Je kan niet naar de staat Rakhine reizen, met uitzondering van de plaats Ngapali, waar je via de lucht naartoe kan gaan.

Spanningen en gevechten tussen moslims en boeddhisten in de staat Rakhine brengen risico’s met zich mee. Er zijn zijn meer dan een miljoen Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht.

Reis alleen als dit noodzakelijk is naar het grensgebied met Thailand.

Bekijk altijd het meest recente reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat de situatie in Myanmar snel kan veranderen en er heel specifieke gebieden zijn waar je niet naartoe moet reizen.

Lokale gebruiken Myanmar

Myanmar is een streng boeddhistisch land. Hou rekening met de lokale gebruiken in Myanmar. Openlijke kritiek en onfatsoenlijk gedrag kunnen leiden tot gevangenisstraf, net als in- en uitvoer van beelden van Boeddha en het gebruik van de afbeelding van Boeddha, ook als tatoeage. Heb je deze afbeelding, zorg dan dat deze altijd bedekt is.

Maak geen foto’s of filmopnames van militairen, politie of demonstraties.

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Myanmar.

Weersinvloeden

In Myanmar zijn er van juni tot en met oktober zware regenbuien. In dit regenseizoen kan er zoveel neerslag vallen dat er overstromingen en verkeersproblemen ontstaan. Het verkeer is sowieso vaak onveiligheid, ook per vliegtuig moet je goed opletten bij het regelen van binnenlandse vluchten.