Op reis? Kies voor de perfecte reisgenoot!

Slimme Reistips
Een verzameling reisbagage tegen een lichte achtergrond. Van links naar rechts: een grote geruite koffer met een label, een compacte handbagagekoffer in beige, een robuuste bruine duffeltas met leren riemen, een lichtgekleurde canvas rugzak met leren details en een zachtzijdige blauwe koffer met ritsen aan de voorkant
Als reiziger moet je bij iedere reis de keuze maken tussen een koffer of een backpack. Beide soorten bagage hebben zo hun eigen voor- en nadelen, waardoor de juiste keuze erg afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de reis die je maakt. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!
Tekst: Fleur Besters

De klassieke koffer: georganiseerd en stijlvol

Wanneer je denkt aan reizen, komt de koffer vaak als eerste in gedachten. En met een goede reden! Koffers bieden een gestructureerde opbergruimte waardoor je kleding en andere essentials overzichtelijk blijven. Even snel je outfit voor de avond eruit halen? Geen probleem met de koffer. Plus, met enkele handige inpaktechnieken kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Maar, wees voorbereid op uitdagingen zoals traplopen in hostels zonder lift of het manoeuvreren op onverharde paden.

De veelzijdige backpack: voor de avonturier

De backpack is de beste vriend van de doorgewinterde reiziger. Deze draagbare opbergoplossing is ideaal voor degenen die vaak onderweg zijn. Of je nu door stadsstraten struint, de metro pakt of zelfs de wildernis intrekt, de backpack is er klaar voor. Er zijn diverse inpaktips beschikbaar om het meeste uit je rugzak te halen. Wil je de juiste backpack vinden die past bij jouw reisavonturen? Check dan de handige tool op de website van Zalando, waar je ook advies vindt over het efficiënt inpakken van je spullen.

Twee reistassen en een kleinere tas staan op een houten vloer in een buitenomgeving. Op elke grote tas ligt een gestreept kussen. De achtergrond toont een tuin met diverse planten en een bamboe schuilplaats. Een fles water is bevestigd aan een van de tassen.

Duffel bag: de onverwachte reisfavoriet van Reisbijbel

Sommige reisexperts van Reisbijbel hebben een alternatieve voorkeur: de duffel bag. Deze stoffen, cilindervormige reistas combineert het beste van beide werelden. Hij biedt een ruim vak voor al je essentials en als je hem niet nodig hebt, vouw je hem gewoon op. Daarnaast is hij in diverse maten verkrijgbaar en kun je hem zelfs als rugzak dragen. Wil je nog meer inpakhacks ontdekken? Duik dan verder in onze tips!

Partnership: Dit artikel is mogelijk gemaakt door Zalando.