Wit-Rusland reisinformatie voor jouw vakantie

Wit-Rusland – Valuta

Valuta Wit-Rusland

De munteenheid in Wit-Rusland is de Wit-Russische roebel (BYR). De roebel is onderverdeeld in 100 kopeken en wordt uitgegeven in biljetten van 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 1.000, 500, 100, 50, 20 en 10 roebel. Roebel- of kopekenmunten worden niet uitgegeven.

Bekijk hier de huidige koers van de Wit-Russische roebel.

Je kunt in Wit-Rusland harde valuta, zoals de Euro, dollar en de Britse Pond, wisselen bij banken en wisselkantoren. Het is wel aan te raden om alle bonnetjes van wisseltransacties te bewaren.

Nieuwsgierig naar hoe de biljetten van de Wit-Russische roebel eruit zien? Bekijk dan hier de biljetten van de roebel.

Pinnen en creditcard

In Wit-Rusland kun je in de grotere steden redelijk terecht met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. Met name in de hoofdstad Minsk vind je een aantal pinautomaten, maar daarbuiten kan het soms wat lastiger zijn om een pinautomaat te vinden. Het is dan ook aan te raden om ook voor andere geldbronnen te zorgen als je naar het platteland van Wit-Rusland gaat. Je kunt in Wit-Rusland ook in toenemende mate terecht met een creditcard van American Express, Diners Club, MasterCard en Visa.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Wit-Rusland geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Prijsniveau

Het prijsniveau ligt in Wit-Rusland een stuk lager dan dat in Nederland en België. De prijzen van hotels zijn wel relatief hoog.

Fooien

Het geven van fooien is in Wit-Rusland gebruikelijk als er niet al een fooi in rekening is gebracht. Over het algemeen volstaat het om de rekening in restaurants of de taxiprijs naar boven af te ronden, maar een fooi van ongeveer 10% voor een uitstekende service wordt erg op prijs gesteld.