Honduras reisinformatie voor jouw vakantie

Honduras – Valuta

Valuta Honduras

De munteenheid in Honduras is de Lempira (La), vernoemd naar het indiaanse stamhoofd en vrijheidsstrijder Lempira. De Lempira is onderverdeeld in 100 centayos en wordt uitgeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 centayos en 1 Lempira en biljetten van 1, 5, 10, 20, 100 en 500 Lempira.

Het is goed om (ook) contante Amerikaanse Dollars mee te nemen. Deze zijn eenvoudig op vele plekken te wisselen, zoals bij de (straat)wisselaars voor de luchthaven. De beste koers krijg je echter wanneer je bij de bank wisselt. Contante Euro’s zijn nog redelijk onbekend. De Lloyds Bank in Tegucigalpa wisselt ook Euro”s

US dollars en Euro’s worden bij banken en wisselkantoren niet geaccepteerd als er scheurtjes inzitten en/of stempels of geschreven tekst op staat. De bankbiljetten dienen ongeschonden te zijn.

Pinnen en creditcard

In Honduras kan je op steeds meer plaatsen geld in Lempiras op te nemen bij betaalautomaten met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo (o.a. op de luchthaven). Bij lang niet alle automaten kan je echter pinnen en de betaalautomaten zijn bovendien ook nog eens regelmatig buiten bedrijf. Het is daarom goed om (ook) contante Amerikaanse Dollars mee te nemen.

Openingstijden banken

De banken in Honduras zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00 en soms ook op de zaterdag van 9:00 tot 12:00.