Cambodja reisinformatie voor jouw vakantie

Cambodja – Valuta

Valuta Cambodja

De Cambodjaanse munteenheid heet de riel.

Bekijk de meest recente koers hier.

Hoewel je in Phnom Penh en Siem Reap hier en daar kunt betalen met een creditcard, is het handiger om (onbeschadigde) biljetten van 1, 5 en 10 dollar bij je te hebben. Cambodja is de afgelopen jaren een dollar-economie geworden. De Cambodjanen ronden voor toeristen alle bedragen af op hele dollars.

Tip: Let er dus op dat je voor kleine dingen in riel betaalt. Als je niet oppast betaal je namelijk voor alles in dollars (hoewel het wisselgeld soms in riel wordt teruggegeven).

Creditcards

Met creditcards kun je alleen in de betere hotels en restaurants terecht. Er zijn maar weinig banken die contant geld uitbetalen op je creditcard. In Phnom Penh en Siem Reap kun je Amerikaanse dollars pinnen.

Banken

Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend, in Cambodja van 7.00 tot 14.30 uur. Soms wordt er een middagpauze ingelast (van 12.00 tot 14.00 uur). Een enkele bank in Phnom Penh is open op zaterdagmorgen tot 12.00 uur.

Hier kun je zien hoe het Cambodjaanse geld eruit ziet.

Prijsniveau

Cambodja is goedkoop. In de op westerse toeristen gerichte restaurants kan je voor 10 dollar of minder eten. Locale restaurants zijn nog goedkoper.

Fooien

Op toeristische plekken is een fooi gebruikelijk.