Cambodja reisinformatie voor jouw vakantie

Cambodja – Klimaat

Klimaat Cambodja

Cambodja kent een tropisch moessonklimaat. Het is een laaggelegen land, de tropische zon brandt op volle kracht. De regentijd is van mei tot en met oktober. Tijdens de regentijd valt er op sommige dagen slechts een verfrissend buitje aan het einde van de middag, maar enorme stortbuien die tot flinke overstromingen leiden komen ook regelmatig voor. Het klimaat van Cambodja kan worden onderverdeeld in drie seizoenen: het droge seizoen, het regenseizoen en het koele seizoen.

Het droge seizoen, van november tot april, is de meest populaire tijd om Cambodja te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam warm en er valt weinig tot geen regen. Dit is een perfecte periode om tempels te verkennen, zoals de wereldberoemde Angkor Wat.
Het regenseizoen, van mei tot oktober, brengt warme temperaturen en frequente regenbuien. Hoewel het kan regenen, heeft het ook zijn charme, omdat de landschappen groen en weelderig worden. Bovendien zijn er minder toeristen, waardoor je de bezienswaardigheden in alle rust kunt verkennen.
Het koele seizoen, van november tot februari, is de ideale tijd voor reizigers die de voorkeur geven aan mildere temperaturen. Hoewel het land nog steeds warm is, biedt deze periode wat verlichting van de hitte, vooral ’s avonds en ’s nachts