Georgië reisinformatie voor jouw vakantie

Georgië – Tijdsverschil

Tijdesverschil

Ben je van plan om naar Georgië te reizen? Dan is het handig om te weten wat het tijdsverschil is tussen Georgië en Nederland, vooral als het gaat om zomertijd.

Tijdsverschil met Nederland

Normaal gesproken is het tijdsverschil tussen Georgië en Nederland 3 uur later. Dit betekent dat wanneer het in Nederland 12:00 uur ’s middags is, het in Georgië al 15:00 uur is.

Echter, tijdens de zomertijd kan het tijdsverschil veranderen. In Nederland wordt de klok in het voorjaar een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit gezet. In Georgië wordt geen zomertijd toegepast.

Dus, wanneer Nederland overschakelt naar zomertijd, wordt het tijdsverschil met Georgië 2 uur later. Bijvoorbeeld, wanneer het in Nederland 12:00 uur ’s middags is, is het in Georgië dan al 14:00 uur.

Houd er rekening mee dat het tijdsverschil tijdens de zomertijd kan variëren, afhankelijk van het moment waarop Nederland de klok verzet. Zorg er dus altijd voor dat je de actuele tijd en het tijdsverschil controleert voordat je op reis gaat.

Als je meer wilt weten over Georgië of andere bestemmingen, bekijk dan onze website Reisbijbel voor uitgebreide reisgidsen, tips en inspiratie.

Veel plezier met je reis!