Mifi mee op reis: overal internet onderweg

Slimme Reistips
Bitebird

Steeds meer mensen kopen op hun reisbestemming een tijdelijke lokale simkaart om niet afhankelijk te zijn van de WiFi onderweg. Met de Bitebird kan je in heel veel landen tegen lokaal tarief internetten én gewoon online data kopen. Een test, en andere opties voor een mifi onderweg!

Onderweg online zijn is handig. Maar hoe regel je dat? Een mifi is eigenlijk ene mobiele router. Je kan hem met een lokale simkaart gebruiken en het compacte apparaatje wordt zo een hotspot voor je eigen telefoon(s) of laptop. Nog meer gemak? Koop dan een Bitebird. Die kan je thuis of onderweg met (universeel) internettegoed opwaarderen. Meteen na aankomst ben je met een druk op de knop online. En inderdaad, het werkt perfect in de aangesloten landen (check hier de dekking)! Reisbijbel kreeg ’n Bitebird mee op reis door Vietnam, Cambodja, Thailand en Indonesië en… het werkt goed!

De kosten per MB liggen bij het gebruik van Bitebird als mifi iets hoger dan als je een lokale simkaart tegen gunstig tarief regelt, maar het gemak is enorm. Je kan er meerdere devices mee van internet voorzien. Met de batterij kan je zes uur online zijn, de standby tijd is 300 uur. Bitebird zet de Huawei E5577Cs-321 MiFi 4G Router in.

Met de Bitebird lift je mee op de lokale netwerken en kan je gebruik maken van prima internet. Ideaal als je maar een paar dagen ergens bent en slechts enkele malen mail wilt controleren of een keer via Google maps de route naar de Airbnb of de boot in Bangkok wil opzoeken. Het restant van je bundel neem je gewoon mee naar je volgende bestemming, of dat nu de volgende dag is, of pas over een paar weken of maanden!

Tip van Reisbijbel: “De Bitebird is online verkrijgbaar voor 99,95. Koop ‘m hier en krijg hem gratis thuisbezorgd. Je kan ook meteen een belbundel kopen, waarbij je gratis extra minuten krijgt.”

Online met een mifi

Ben je niet bevreesd om onderweg lokale simkaarten te kopen? Dan bespaar je geld door alleen een mifi te kopen. Bij Bol.com bestel je ze al voor een paar tientjes en daarmee voorkom je onderweg een hoop gedoe. Op de meeste vliegvelden en stations kan je direct lokale simkaarten kopen, maar de prijs ligt dan vaak wel wat hoger. Even de stad in lopen naar een 7Eleven of andere supermarkt, of kraampje op straat, loont ook.

Tip van Reisbijbel: “Test je gekochte kaart wel ter plekke, want in bijvoorbeeld Indonesië kunnen de kaarten alleen door een local geactiveerd worden, deze moet zijn ID-gegevens invoeren en kan zo maximaal een aantal simkaarten gebruiken. Dit is een maatregelen om criminaliteit tegen te gaan.”

MobileMobile

Mifi of Bitebird

Weet je zeker dat je zelf een sim-kaartje gaat kopen? Dan kan je prima een gewone universele mifi kopen. Twijfel je of je zelf in een andere taal zoiets kan regelen of reis je in korte tijd door veel landen? Dan is de Bitebird ideaal. En ben je toch ergens langer? Dan kan je de Bitebird alsnog van een lokale sim voorzien en heb je wel een mifi! Je overal je bundel via internet opwaarderen, dus je hoeft in ’t regenwoud of de nachtrein niet op zoek naar een telefoonkaartaanbieder!