Bolivia reisinformatie voor jouw vakantie

Bolivia – Klimaat

Het Klimaat en beste Reistijd van Bolivia: Ontdek de Diversiteit

Als je van plan bent om naar Bolivia te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het klimaat in dit prachtige land. Bolivia heeft een gevarieerd klimaat vanwege de verschillende hoogtes en landschappen. Hieronder vind je meer informatie over het klimaat in Bolivia en de temperaturen per stad gedurende het jaar.

Klimaat in Bolivia

 

Klimaat: woestijn- en steppeklimaat in het (zuid)westen, hooggebergteklimaat in Andes en suptropisch in het laagland
Gem. temperatuur La Paz: 3-15 graden
Regenseizoen: december tot april
Beste reistijd: mei tot en met oktober

Bolivia kan worden onderverdeeld in drie verschillende klimaatzones: het hoogland, de valleien en de tropische laaglanden. Het hoogland, met steden zoals La Paz en Potosí, heeft een koel tot gematigd klimaat vanwege de hoogte. De valleien, waaronder Cochabamba, hebben een mild en aangenaam klimaat. De tropische laaglanden, zoals Santa Cruz, hebben een warm en vochtig klimaat.

Het weer in Bolivia kan sterk variëren, zelfs binnen dezelfde regio, afhankelijk van het seizoen en de hoogte. Over het algemeen kun je echter het hele jaar door aangename temperaturen verwachten. Het is belangrijk om je voor te bereiden op temperatuurschommelingen, vooral als je naar hoger gelegen gebieden reist, waar de temperaturen ’s nachts aanzienlijk kunnen dalen.

Temperaturen per Stad

Stad Jan Apr Jul Okt
La Paz 14°C 11°C 10°C 12°C
Cochabamba 20°C 19°C 17°C 19°C
Santa Cruz 30°C 29°C 26°C 28°C

 

Let op: de bovenstaande temperaturen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren. Het is altijd raadzaam om het weerbericht te controleren voordat je op reis gaat naar specifieke regio’s in Bolivia.

Of je nu van plan bent om de prachtige hooglanden te verkennen, te genieten van het aangename klimaat in de valleien of te ontspannen in de tropische laaglanden, Bolivia biedt voor elk wat wils. Bereid je voor op de diverse weersomstandigheden en geniet van je reis naar dit adembenemende land vol natuurlijke schoonheid.