Bolivia reisinformatie voor jouw vakantie

Bolivia – Reisadvies

Reisadvies Bolivia

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Bolivia. Bijna dagelijks zijn er demonstraties die tot geweld kunnen leiden, waarbij demonstranten de weg ook blokkeren. Het verkeer is sowieso risicovol, er gebeuren relatief veel ongelukken.

La Paz

In hoofdstad La Paz en andere steden zoals Santa Cruz worden mensen met veel geweld ontvoerd om hen geld afhandig te maken. Dit gebeurt vaak bij het vliegveld. Wees ook alert op nepagenten, die zeggen bijvoorbeeld dat er een drugscontrole is en proberen je in te laten stappen zodat ze je kunnen beroven.

Drugs

Neem geen cocabladeren mee als je uit Bolivia vertrekt. Het gebruik, bezit en verkoop ervan is in Bolivia legaal, maar daarbuiten niet.  Andere verdovende middelen zijn verboden en leveren celstraffen op.

Gezondheid

Veel toeristische plaatsen in Bolivia liggen in dunbevolkte en afgelegen gebieden. Daardoor is medische hulp meestal niet snel beschikbaar. In het nationale park Eduardo Abaro of op de zoutvlakte Salar de Uyuni kunnen auto’s of toerbussen vastlopen in de sneeuw of het zout. Hulp is dan meestal pas na dagen ter plekke. Veel ziekenhuizen eisen dat je, ondanks een reisverzekering, de rekening wel meteen betaalt. De ambassade kan bemiddelen.

Let op: Controleer voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.