Kenia reisinformatie voor jouw vakantie

Kenia – Vaccinatie

Vaccinaties Kenia

In principe kan je Kenia zonder (extra) vaccinaties bezoeken. Inenting tegen gele koorts is echter wel verplicht als je komt vanuit een land waar gele koorts voorkomt. In Kenia komt wel malaria voor en hiervoor moet je je beschermen met tabletten.

Win tijdig goed advies in en bestel je malaria-medicatie. Via Thuisvaccinatie kan je een arts thuis langs laten komen, je krijgt dan meteen de inentingen. Medicijnen worden opgestuurd. Vaak wordt dit bezoek door je verzekering vergoed.

Aanbevolen vaccinaties Kenia

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Kenia aangeraden:

– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
– vaccinatie tegen gele koorts

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Kenia aangeraden:

– vaccinatie tegen buiktyfus
– vaccinatie tegen hepatitis B
– vaccinatie tegen rabiës (=hondsdolheid)
– vaccinatie tegen tuberculose.

Soms worden voor Kenia vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met je huisarts, de plaatselijke GGD of een vaccinatiebureau.

Voor Kenia wordt vaccinatie tegen meningitis aangeraden in het noordwesten van het land, bij een verblijf van zes weken of langer of bij nauw contact met de plaatselijke bevolking. In de rest van Kenia geldt het vaccinatie advies bij een verblijf van langer dan zes maanden in combinatie met contact met de plaatselijke bevolking.

Malaria-advies voor Kenia

Er komt in heel Kenia malaria voor. Aangeraden wordt om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in Kenia.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET Is aan te raden, evenals het gebruik van een muskietennet. Bestel je reisartikelen voor de tropen online. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

Andere gezondheidsrisico’s in Kenia

In Kenia kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue, schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor.

LET OP!

Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen je nodig hebt.