Kenia reisinformatie voor jouw vakantie

Kenia – Visum

Reisdocumenten Kenia

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor Kenia een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Kenia in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

De Keniaanse overheid heeft een online systeem ingevoerd voor het aanvragen van een (toeristen)visum. Je kan geen visum meer aanschaffen bij aankomst op één van de luchthavens. De Keniaanse ambassade in Den Haag of het e-citizen portaal van de Keniaanse overheid hebben meer informatie.

Hulp bij aanvragen visum

Meer uitleg visum Kenia biedt bijvoorbeeld Visum Kenia. De formaliteiten vul je in in een Nederlandstalig formulier. E-visums belooft dat het er in 99 procent van de gevallen – bij bestelling voor 20.00 uur –  dezelfde dag nog is. Mocht er vertraging zijn bij de Keniaanse overheid, dan duurt het maximaal 3 dagen. De kosten bedragen 69,95 per persoon. Het visum is 90 dagen geldig vanaf uitgifte, het bureau zorgt ervoor dat het vanaf een week voor vertrek geldig is. Hou daar dus rekening mee, mocht je langer willen blijven. Je hebt een digitale pasfoto nodig, een scan van je paspoort en een document waarin je heen en terugvlucht staan vermeld en de reden van je reis.