Aruba reisinformatie voor jouw vakantie

Aruba – Valuta

Geldzaken in Aruba

Wanneer je naar Aruba reist, is het handig om op de hoogte te zijn van de geldzaken in het land.

Munteenheid

De officiële munteenheid van Aruba is de Arubaanse florin (AWG). Daarnaast wordt ook de Amerikaanse dollar (USD) veel geaccepteerd. Het is handig om wat contant geld in florins bij je te hebben voor kleine uitgaven en lokale markten.

Geld wisselen

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te wisselen in Aruba. Je kunt terecht bij banken, wisselkantoren en hotels. Het wordt aanbevolen om bij officiële wisselkantoren of banken te wisselen voor de beste wisselkoersen.

Pinnen en creditcards

Op Aruba zijn er voldoende geldautomaten waar je met je pinpas geld kunt opnemen. De meeste winkels, restaurants en hotels accepteren ook creditcards, zoals Visa en Mastercard. Het is altijd handig om contant geld bij je te hebben voor noodgevallen of plaatsen waar geen kaartbetalingen worden geaccepteerd.

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk in Aruba, vooral in de horeca. Een fooi van 10-15% wordt vaak gewaardeerd voor goede service. Sommige restaurants voegen een servicekosten toe aan de rekening, dus controleer dit voordat je een extra fooi geeft.

Door op de hoogte te zijn van de geldzaken in Aruba, kun je je reis goed voorbereiden en genieten van je verblijf zonder ongemakken.