Bhutan reisinformatie voor jouw vakantie

Bhutan – Visum

Visum informatie Bhutan

Voor Bhutan heb je nodig:

– Een paspoort dat bij vertrek uit Bhutan nog 6 maanden geldig is
– een visum (het visum voor Bhutan krijg je bij aankomst, maar moet vooraf geregeld zijn door de lokale agent bij wie de reis geboekt is)
– (als je via India reist), een visum voor India

Visuminformatie Bhutan

Als je via een reisorganisatie in Nederland of België hebt geboekt, zorgt die reisorganisatie voor het visum. Je staat dan op een lijst en het visum wordt afgegeven bij aankomst. Als je je reis direct geregeld hebt via een lokaal Bhutanees reisbureau, zorg dan dat je van die organisatie een “visa clearance letter” krijgt. Die heb je nodig om aan boord van het Drukair vliegtuig te komen, of om over land, bij Phuentsoiling of Samdrup Jongkhar, het land binnen te komen. Het visum kost 40 dollar.

Als je via India reist dan heb je een visum voor dat land nodig, in de meeste gevallen een double-entry visum omdat je immers twee keer door India komt. De aanvraag voor het visum dient online te geschieden, in Nederland via www.bisindia-nl.com. Aangezien de procedure nogal ingewikkeld is en fouten kunnen leiden tot vertragingen, is het aan te bevelen een bemiddelingsbureau te gebruiken.

LET OP! De visumvereisten kunnen regelmatig wijzigen, dus check ruim voor je vertrek de meest recente visumvereisten bij de ambassade van Bhutan.

Adressen ambassade van Bhutan in Nederland en België:

Nederland:

Consulaat Bhutan
Koningin Marialaan 176
2595 GE ‘S-Gravenhage

Tel. nr. 070 778 62 15

België:

Ambassade Bhutan
Avenue Jules Cesar 70
1150 Brussel

Tel. nr. + 32 2 761 95 70
E-mail: infobhutan@bhutanembassy.be