Cuba reisinformatie voor jouw vakantie

Cuba – Reisadvies

Reisadvies Cuba

Criminaliteit in Cuba

In Cuba komt diefstal en beroving voor, maar maak je geen zorgen. De meeste reizen naar Cuba verlopen zonder problemen. Het land is relatief veilig vergeleken met andere landen in Latijns-Amerika. De politie controleert veel en Cubanen letten goed op elkaar. Helaas zijn er ook zakkenrollers en dieven actief. Volg deze voorzorgsmaatregelen om jezelf te beschermen:

  • Wees alert op drukke plaatsen, zoals het strand, terrassen en theaters.
  • Pas op in donkere straten en steegjes.
  • Houd dure camera’s, sieraden en andere kostbare spullen uit het zicht.

Reizen met de auto of in het openbaar vervoer

Als je met de auto of het openbaar vervoer reist, let dan op het volgende:

  • Laat je niet verleiden door zogenaamde ‘zelfstandige chauffeurs’. Ga niet in op hun aanbiedingen om een auto voor je te huren en te besturen.
  • Neem geen lifters mee.
  • Rijd niet ’s nachts.
  • Berg waardevolle eigendommen goed op tijdens het reizen, zoals contant geld, mobiele telefoon, fotocamera en sieraden.

Brandstoftekort en stroomuitvallen

Houd er rekening mee dat er in Cuba regelmatig brandstoftekorten zijn, wat invloed kan hebben op de verkrijgbaarheid van levensmiddelen. Ook zijn er regelmatig geplande of ongeplande stroomuitvallen. Sommige accommodaties hebben geen generator, dus informeer hiernaar voordat je een verblijf boekt. Als je niet via een reisorganisatie reist, kan dit grote hinder veroorzaken.

Natuurgeweld in Cuba

Tussen juni en november kunnen tropische stormen, zoals orkanen, voorkomen in Cuba. Als je in deze periode reist, volg dan het nieuws en informeer jezelf over de situatie. Blijf altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten volgen. Als je een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met je reisorganisatie.

Actuele informatie

Voor actuele informatie over het reisadvies voor Cuba kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.