Dominica reisinformatie voor jouw vakantie

Dominica – Klimaat

Klimaat Dominica

Dominica heeft een warm en vochtig, typisch tropisch regenklimaat. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het hele jaar door rond de 26 graden Celsius en in de zomermaanden ligt de temperatuur zelfs nog een aantal graden hoger.

Dominica kent een droog seizoen van november tot en met april en van juli tot en met november een regenseizoen, maar ook in andere maanden kunnen zich buien voordoen. Tijdens het regenseizoen kan het erg drukkend en klam zijn.

In het bergachtige binnenland van Dominica valt aanzienlijk (tot wel zes keer zoveel) meer regen dan op de overige plaatsen in Dominica.

Dominica ligt op de route van hevige tropische orkanen, die zich meestal tussen augustus en oktober ontwikkelen. De zwaarste orkanen treffen Dominica slechts eens in de zoveel jaar, maar ook de wat minder zware orkanen zorgen voor de nodige overlast.

Over het algemeen is de beste tijd om Dominica te bezoeken de periode van januari tot april. In deze maanden is het in Dominica relatief droog, al kan ook gedurende deze periode nog regelmatig een tropische bui vallen.