Frans-Guyana reisinformatie voor jouw vakantie

Frans-guyana – Reisadvies

Reisadvies Frans-Guyana

Ontdek belangrijke reisinformatie en het actuele reisadvies voor Frans-Guyana op Reisbijbel.nl. We geven je graag advies om je reis veilig en zorgeloos te laten verlopen.

Reizen naar Frans-Guyana is risicovol. De politieke situatie is onrustig.

Bekijk voor vertrek altijd het meest actuele reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Criminaliteit in Frans-Guyana

Houd rekening met de veiligheidssituatie in Frans-Guyana, met name in de hoofdstad Cayenne en de steden Kourou en St. Laurent. Deze gebieden worden geconfronteerd met een hoog niveau van criminaliteit, waaronder overvallen waarbij messen of vuurwapens worden gebruikt. Zowel voetgangers als mensen op scooters kunnen slachtoffer worden.

Voorzorgsmaatregelen

  • Ga niet de straat op na zonsondergang, zelfs niet om te reizen.
  • Wees overdag ook waakzaam en vermijd alleen over straat te lopen, omdat de meeste overvallen overdag plaatsvinden.
  • Vermijd sloppenwijken.
  • Draag waardevolle documenten, geld en creditcards discreet bij u, bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
  • Vermijd het dragen van opvallende sieraden of juwelen.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en onnodig geld op een veilige plek.
  • Houd altijd een fotokopie van uw paspoort of ID-kaart bij u.
  • Geef geen verzet bij een overval of beroving. Overhandig uw bezittingen als u slachtoffer wordt, omdat verzet vaak tot meer geweld leidt.
  • Houd uw bezittingen altijd in het oog en verlies ze niet uit het oog.

Noodsituaties

Indien u zich in Frans-Guyana in een noodsituatie bevindt, zorg ervoor dat uw familie/vrienden op de hoogte zijn van uw welzijn. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op. Als u deelneemt aan een georganiseerde reis, blijf dan in contact met uw reisorganisatie. Bij hulpbehoevendheid kunt u contact opnemen met uw reisverzekeraar of de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 82 38 77 96 of Twitter via @247BZ.

Bij Reisbijbel staan we voor je klaar met de meest actuele reisinformatie en advies om je reis naar Frans-Guyana veilig en plezierig te maken. Wees goed voorbereid en geniet van je avontuurlijke reis!