Guinee reisinformatie voor jouw vakantie

Guinee – Reisadvies

Reisadvies Guinee

Er zijn risico’s voor reizen naar Guinee. In de afgelopen jaren is de criminaliteit afgenomen, maar het aantal incidenten is nog steeds hoog. In de hoofdstad Conakry komen (gewapende) overvallen en pogingen tot ontvoering voor, vaak door mannen in een nepuniform. Het geweld richt zich doorgaans niet tegen buitenlanders.

De situatie in Guinee kan snel veranderen. Raadpleeg daarom altijd het meest recente reisadvies op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan hier.

Buiten de hoofdstad Conakry worden veel auto’s gestolen bij wegversperringen, ook van buitenlanders. Met uitzondering van Senegal is de veiligheidssituatie in alle buurlanden van Guinee bovendien instabiel.

Verkeer

Buiten de hoofdstad Conakry zijn de wegen slecht en reizen via de weg is niet alleen risicovol, maar kost ook veel tijd. Tijdens het regenseizoen (van juli tot en met september) is de situatie nog slechter. Dan zijn wegen vaak geblokkeerd. Op sommige plekken in de hoofdstad Conakry zijn er na zonsondergang officiële wegversperringen en controleposten. Het is raadzaam om na zonsondergang niet naar buiten te gaan.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Guinee, ook voor buitenlanders.

Gezondheid

In Guinee zijn er op veel plaatsen geen goede medische voorzieningen. Ook in de grote steden is de gezondheidszorg niet voldoende. Vaak zijn er geen medische hulpdiensten.