Mauritanië reisinformatie voor jouw vakantie

Mauritanië – Reisadvies

Reisadvies Mauritanië

Reizen naar Mauritanië is risicovol en voor een groot deel van het land worden alle reizen ontraden. Er zijn sinds 2007 terroristische organisaties actief, zoals Al Qaida in de Maghreb (AQIM). AQIM heeft verklaard dat zij in Mauritanië doorgaan met de ‘oorlog tegen het Westen’ en zij hebben verschillende aanslagen gepleegd tegen westerlingen. Daardoor is er een verhoogde kans op ontvoeringen en terroristische aanslagen, ook tegen Mauritaniërs die zich inzetten voor de veiligheid. Wees alert op plekken waar veel buitenlanders komen.

Er is geen Nederlandse ambassade in Mauritanië. Neem voor je reis contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal) en vraag daar naar de veiligheidsrisico’s en adviezen. Laat je eenmaal in het land begeleiden door iemand die Mauritanië goed kent.
LET OP: de situatie ter plekke kan snel veranderen. Controleer altijd het meest recente reisadvies bij de ambassade. Dat kan hier.

Criminaliteit

Het is in Mauritanië erg lastig om te betalen met een pinpas of creditcard. Neem niet te veel (contant) geld mee op zak. Dat kan gevaarlijk zijn. U loopt dan het risico op een beroving.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten en overheidsdienaren zoals de politie en het leger in Mauritanië. Dit is verboden.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in Mauritanië. Er staat in de wet de doodstraf op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop je je opstelt en uit.

Streng islamitisch land

Mauritanië is een streng islamitisch land. Vrouwelijke reizigers moeten zich bedekt kleden: broek of rok tot ruim onder de knie en geen blote armen.