Mozambique reisinformatie voor jouw vakantie

Mozambique – Reisadvies

Reisadvies Mozambique

Er zijn risico’s voor reizen naar Mozambique. De situatie in heel Mozambique is onvoorspelbaar. Er kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden.

Daarnaast is het verkeer onveilig, met name het openbaar vervoer in Mozambique. De staat van onderhoud van de voertuigen is slecht en er wordt hard en slecht gereden. Reis na zonsondergang niet buiten de grote steden. De wegen zijn onverlicht en er is een verhoogde kans op criminaliteit. Hou in je auto de ramen dicht en de deuren gesloten, ook als je in een taxi zit. Verzet je niet bij een overval of beroving.

LET OP: De situatie in Mozambique kan snel veranderen. Daarom is het belangrijk om voor vertrek altijd het meest actuele advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken op haar site. Dat kan hier.

In 2016 zijn in de centrale regio’s van Mozambique bijvoorbeeld incidenten geweest tussen regeringspartij Frelimo en oppositiepartij Renamo. Sinds eind 2016 is een bestand van kracht tussen beide partijen en is het rustig gebleven, maar de situatie in het land blijft onvoorspelbaar.

Piraten voor de kust

Er zijn piraten actief in de Indische Oceaan. Dat komt voornamelijk bij Somalië voor. Ook in Mozambique heeft zich een geval voorgedaan. Reist u naar of in de Indische Oceaan bij Mozambique? Houd hier dan rekening mee.

Criminaliteit

Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.