Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Midden-Oosten>Qatar
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Qatar

verrassende mix van westers gemak en Arabische traditie

woestijn

Het Arabische emiraat Qatar is een klein ministaatje op een schiereiland dat gelegen is halverwege de Arabische Golf. Sinds september 1971 is Qatar een zelfstandig land. Het merendeel van de inkomsten van het land komen voort uit olie en aardgas, het toerisme begint zich de laatste jaren echter steeds verder te ontwikkelen en dat is niet voor niets.

Qatar heeft de bezoeker namelijk heel wat te bieden. De superschone stranden, de grote hoeveelheid zon en de goede watersport- en duikfaciliteiten maken het land tot een ideale bestemming voor een strandvakantie. Naast strand en watervertier heeft Qatar de bezoeker echter nog veel meer te bieden. Zo kun je er uren slenteren over de oude souk waar je goud, kleding, specerijen en zijde kunt kopen, maar waar je ook het echte Arabische gevoel kunt proeven door het roken van een waterpijp, ook wel HublyBubly genoemd. Om te shoppen kun je echter ook terecht in één van de vele schitterende, moderne shopping malls, een waar paradijs om taxfree te winkelen.

Hiernaast biedt Qatar ook nog diverse mogelijkheden tot het maken van excursies, zoals jeep Safari’s door de woestijn, waar je van de hoge duinen af kunt skiën en excursies naar de olievelden. Dit alles maakt Qatar tot een verrassende, veelzijdige reis- of vakantiebestemming.

 • vlag-qatar

  Qatar

  Hoofdstad: Doha 
  Oppervlakte:
   11.586 km2
  Aantal inwoners:
   2 miljoen
  Hoogste punt:
   103 meter
  Visum: ja
  Bekend van:
   woestijn, WK voetbal, Palm Tree Island