Tips voor je tussenstop Qatar: verken Doha

Verre Avonturen

Steeds vaker zie je dat vluchten naar Azië of Australië met een tussenstop in het Midden-Oosten vliegen. Deze landen zijn misschien niet je eerste keus voor een 'stedentrip', maar zo'n stop-over kan erg leuk zijn. Doha, de hoofdstad van Qatar is bijvoorbeeld zo'n aanrader voor een tussenstop naar Azië.

tekst Carina Zegers

Dompel je tijdens je tussenstop in Qatar een paar uur onder in een totaal andere wereld. De enorme rijkdom van het land als gevolg van de olieopbrengsten zie je terug in de vele bouwputten, waaruit nog altijd het ene na het andere prachtige gebouw verrijst. Vanaf de Corniche, de boulevard, heb je een prachtig uitzicht op de tamelijk imposante skyline.

Tip van Reisbijbel: “Je kan een flink eind lopen over de boulevard en dat is goed tegen de vermoeidheid die onvermijdelijk samenkomt met reizen per vliegtuig en past bij een tussenstop in Qatar.”

Bezoek bij de Corniche zeker ook het Museum of Islamic Art, het is zowel van buiten als binnen de moeite waard. Net als het park en café trouwens. Check wel even goed de openingstijden van te voren.

Labyrint verkennen tijdens je tussenstop Qatar

Vervolgens moet de Souq Waqif op je lijstje staan. Dit labyrint van kleine straatjes, winkeltjes en cafes vormt het oude centrum én het hart van de stad. Vroeger kwamen hier de bedoeinen om te handelen en het is nog steeds een drukte van belang. Ga lekker rondkijken, eet wat, rook een waterpijp en neem deze bijzondere plek goed in je op. Als je wat verder loopt zie je kamelen en paardenstallen. Een deel van de souq is gewijd aan valken, volkssport nummer één in Qatar!

Mocht je meer tijd over hebben, dan is een bezoek aan één van de grootste moskeën van het Midden-Oosten de moeite waard: de State Grand Mosque. Een mooi en imposant complex. Let wel op: er is een aparte vrouwen- en manneningang en je wordt als vrouw gevraagd om de tradtionele kleding te dragen. Deze is bij de ingang te leen.

Tussenstop Qatar praktisch

Voor een bezoek aan Qatar heb je een toeristenvisum nodig. De meeste paspoorthouders kunnen deze bij aankomt krijgen tegen betaling van 100 Rial, zo’n 25 euro. Let op: je kan enkel met een creditcard betalen, dus zorg dat je die bij je hebt. Voor onder andere Belgen en Nederlanders is sinds de zomer van 2017 het visum gratis, ter promotie van een bezoek aan Qatar. Controleer de meest recente visumvereisten altijd voor vertrek, dit kan inmiddels weer gewijzigd zijn!

Tip van Reisbijbel: “Qatar Airways biedt een stopover-pakket aan, waarbij je korting krijgt op je overnachting, of zelfs gratis in Doha slaapt. Ze regelen ook je visum.

De taxi (of Uber) naar het centrum duurt ca 20-30 minuten en is zeer betaalbaar. De bezienswaardigheden zijn verder allemaal gratis, dus dat is mooi meegenomen. Let wel goed op je kleding als je uit het vliegtuig stapt. Qatar is een islamitisch land en de kledingkeuze van de Qatari is buitenshuis traditioneel. De mannen dragen een wit lang overhemd en hoofddoek. De vrouwen dragen een Abayha of een burka en een hoofddoek.
Aangeraden wordt om het liefst lange broeken/mouwen te dragen of in ieder geval tot over de knie en geen topjes. Gegeven dat het in Doha van mei tot september minimaal 40 graden is, kan het wel erg warm zijn.

En als je van mooie auto’s houdt: hier kom je hier aan je trekken, er zijn weinig plekken in de wereld waar je zoveel Porsches, Lambourgini’s en Ferrari’s naast elkaar ziet staan in een parkeergarage of vanuit de taxi naast je ziet rijden! Meer lezen over Qatar? Dat kan hier.


Reisorganisaties Qatar

Reizen naar Qatar

Prijs: €0 - €10000
Dagen: 0 - 30

Vakantie

9 dg cruise Betoverende Perzische Golf

9-daagse Vakantie naar 9 dg cruise Betoverende Perzische Golf in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1256.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9 daagse cruise Dubai, Abu Dhabi en Doha

9-daagse Verre reizen naar 9 daagse cruise Dubai, Abu Dhabi en Doha in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1283.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9 dg cruise Emiraten en Saudi Arabië

9-daagse Verre reizen naar 9 dg cruise Emiraten en Saudi Arabië in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1029.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9 daagse cruise Perzische Golf

9-daagse Verre reizen naar 9 daagse cruise Perzische Golf in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 893.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Verre reizen

9 dg cruise Emiraten en Saudi Arabië

8-daagse Verre reizen naar 9 dg cruise Emiraten en Saudi Arabië in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 728.00
reisduur : 8 dagen
Lees Meer

Vakantie

9 dg cruise Schatten van de Perzische Golf

9-daagse Vakantie naar 9 dg cruise Schatten van de Perzische Golf in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1404.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Vakantie

9 daagse cruise Betoverende Perzische Golf

9-daagse Vakantie naar 9 daagse cruise Betoverende Perzische Golf in Abu Dhabi

Land : Qatar
Aanbieder : TUI
prijs vanaf : 1115.00
reisduur : 9 dagen
Lees Meer

Reisboeken en gidsen over Qatar

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Qatar & Doha City | ITMB

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken. Qatar is a smallish Middle-eastern Arabian peninsula that is economical

Land : Qatar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer

Reisgidsen

Reisgids Qatar | Petit Futé

Franstalige reisgids over Qatar: zeer compleet, met zowel bezienswaardigheden als ook praktische informatie.  La première chose qui vient à l'esprit lorsque l'on parle du Qatar, ce sont ses immenses richesses, ses puits de pétrole et son gaz

Land : Qatar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 16.95
Lees Meer

Wegenkaarten

Wegenkaart - landkaart Qatar Country Map | Explorer Group Ltd

Explorer's latest Qatar map is the most current and comprehensive one to date. With pinpoint accuracy and an easy-to-read design, the whole of the country is covered along with an overview of its dynamic capital, Doha. Using the most up-to-date map

Land : Qatar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 13.95
Lees Meer

Stadsplattegronden

Stadsplattegrond Doha - Qatar | Huber Verlag

Gedetailleerde stadsplattegrond van Doha. Met meest recente straatnamen. Er is een algemene kaart van Qatar, maar het belangrijkste en meest uitgebreide is de kaart van Doha, met een extra grote centrumkaart. 

Land : Qatar
Aanbieder : DeZwerver
prijs vanaf : 11.95
Lees Meer