Servië reisinformatie voor jouw vakantie

Servië – Klimaat

Het klimaat en beste reistijd van Servië

Servië kent vier seizoenen die elk hun eigen charme hebben. Bij Reisbijbel.com geven we je graag informatie over het klimaat van Servië, zodat je jouw reis optimaal kunt plannen en voorbereiden.

Winter in Servië

Tijdens de wintermaanden, van december tot en met februari, daalt de temperatuur in hoofdstad Belgrado regelmatig onder het vriespunt. Gemiddeld zijn er zo’n twintig dagen met temperaturen onder nul, en ongeveer dertig dagen waarop sneeuwval wordt waargenomen. In de zuidelijke helft van Servië valt aanzienlijk meer sneeuw, waardoor het een ideale bestemming is voor wintersportliefhebbers. Hier kun je skiën in prachtige bergketens zoals de Dinarische Alpen, het Rodopegebergte en het Balkan Gebergte.

Lente en Zomer in Servië

In april begint de lente in Servië, waarbij de temperatuur stijgt naar twintig graden of meer. Juni, juli en augustus zijn de officiële zomermaanden, maar ook in mei en september kun je al genieten van aangenaam zomerweer. De zomermaanden bieden veel zonneschijn en aangename temperaturen, perfect voor het verkennen van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en bruisende steden van Servië.

Herfst in Servië

Met de komst van de herfst daalt de temperatuur geleidelijk, maar er valt over het algemeen niet veel regen. Het is een periode waarin je kunt genieten van milde temperaturen, kleurrijke herfstbladeren en een rustigere sfeer. Het is een geweldige tijd om te wandelen in de natuur, historische plaatsen te bezoeken en te genieten van de traditionele Servische gerechten.

Klimaattabel steden in Servië

Stad Jan Apr Jul Okt
Belgrado -1°C 12°C 24°C 13°C
Niš 0°C 14°C 27°C 15°C
Novi Sad -1°C 12°C 24°C 13°C