Togo reisinformatie voor jouw vakantie

Togo – Valuta

 

Geldzaken in Togo

Benieuwd naar de geldzaken in Togo? Bij Reisbijbel voorzien we je graag van handige informatie over valuta, pinnen en openingstijden van banken in Togo.

Valuta

De munteenheid in Togo is de CFA-Frank (XOF). De CFA-Frank is onderverdeeld in 100 centimes en wordt uitgegeven in munten en biljetten van verschillende waardes.

De makkelijkste manier om aan CFA-Frank te komen is door contante euro’s mee te nemen en deze in Togo te wisselen. Let er wel op dat beschadigde eurobiljetten en biljetten groter dan €50 mogelijk niet geaccepteerd worden. Wisselen kan bij banken en wisselkantoren in Lomé en andere grote plaatsen in Togo.

Pinnen en creditcard

In Togo is het momenteel beperkt mogelijk om te pinnen met een pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. Het is daarom verstandig om voldoende contant geld mee te nemen voor je verblijf.

Openingstijden banken

Over het algemeen zijn de banken in Togo geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 16:00 uur. Houd er rekening mee dat openingstijden kunnen variëren, dus het is verstandig om vooraf de specifieke openingstijden van de banken in de plaatsen die je wilt bezoeken te controleren.