Reisbijbel

U bevindt zich hier:Home>Europa>Zweden>Bezienswaardigheden
TwitterFacebookYoutubePinterestInstagram

Bezienswaardigheden

- Vaar per boot van het stadscentrum langs de vele eilanden van Stockholm naar het Drottningholm Paleis, waar het Koninklijk Theater in zijn originele 18e-eeuwse vorm bewaard is gebleven en waar voorstellingen worden gegeven in oude kostuums. Er is ook een museum waar de ontwikkeling van het theater sinds de Renaissance is te zien.

- Bezoek één van de vele stranden aan de honderden kilometers lange kust van Zweden en één van de 96.000 meren om te zwemmen, te waterskiën of te surfen.

- Maak de klassieke vierdaagse bootreis door de Grote Meren van Zweden en het historische kanaal Göta. De reizen beginnen zowel in zowel Stockholm als Gothenburg. Zie voor meer meer informatie de website

www.gotakanal.se.

- Stap op de fiets. Fietsen is een populaire vakantiebezigheid in Zweden, in het bijzonder in het zuiden.

- Beoefen één van de vele wintersporten die in Zweden te beoefenen zijn. Zweden heeft bijvoorbeeld uitstekende faciliteiten om te schaatsen, ijsklimmen en met sledehonden op pad te gaan.

- Ga golfen op één van de meer dan 400 prachtige golfbanen van Zweden. Extra bijzonder is de golfbaan die is gelegen boven de poolcirkel. Hier kun je in de zomer 24 uur per dag golfen en veel toernooien worden hier gedurende de zomer dan ook 's-nachts gespeeld.

- Spot muskusossen in de Härjedalen vallei, in zuidelijk Lapland. Hier maak je ook een goede kans om rendieren, buizerds, bevers en lynxen te zien.

- Bezoek één van de vele mooie visplekken in Zweden om te gaan vissen. Met name Norrbotten is een paradijs voor vissers met verschillende bergstromen en uitstekende mogelijkheden om te diepzeevissen. Het is gelegen aan de zogenaamde Middernachtzonkust, een 1500 km lang stuk Baltische kustlijn die doorloopt tot aan de Finse grens.

- Neem de kinderen mee naar Mora, waar zij de Kerstman kunnen ontmoeten in het Santaworld themapark.

- Bezoek Stockholm, de hoofdstad van Zweden en die prachtig is gelegen op een aantal eilanden. Een hoogtepunt is de Oude Stad, een verzameling historische gebouwen die in zeer goede staat verkeren en die zijn gelegen aan straten met keien.

bezienswaardigheden

De hoofdstraten van Stockholm, Österlånggatan en Västerlånggatan, zijn voetgangerszones met diverse boutiques en antieke winkels. De Oude Stad heeft drie kerken die van historisch belang zijn: de kerk Riddarholm kerk, die beiden uit de 13de eeuw stammen en de Duitse kerk. In het Koninklijk Paleis, dat uitkijkt over de haven, vind je onder meer de Juwelen van de Kroon en een museum. Dicht bij de Oude Stad is het elegante Stadhuis (Stadshuset).

Aan te raden is ook een trip met de veerboot naar het eiland Djurgården, om het Noordse Museum (Nordiska Museet), het Waldemarsudde huis, waar de prins en tevens kunstenaar Eugen tot 1947 woonde, en de Liljevalchs Konsthall te bezoeken. In het Historische MuseumVasa museum Skansen. (Historiska Museet) vindt je verzamelingen uit de prehistorie en middeleeuwse kunst. Het Nationale Museum huisvest de meest prachtige kunstverzameling van het land en in het vind je een hersteld 360-jaar-oud houten oorlogsschip, dat in 1961 geheel in tact uit de haven is geborgen. Tenslotte vind je dicht in de buurt van het Vasa museum het openlucht volksmuseum.

zweedse boot

- Bezoek de tweede stad van Zweden, Gothenburg (Göteborg), waar de auto's van Volvo vandaan komen. In Gothenburg zijn de moeite van het bezoeken waard:

het Maritieme Museum (Sjöfartsmuseet), het gebied in de buurt van het Nordstaden Kronhuset, waar je het oudste gebouw van de stad vind (gebouwd in 1643 en nu is er het Stadsmuseum gevestigd).

- Ga naar Malmö, de derde stad van Zweden. Deze stad, die is gesticht in de 13e eeuw biedt een rijkdom aan parken, tuinen, restaurants en een mooi strand. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de de belangrijkste pleinen van de stad, het Malmöhus kasteel, de St Petri Kerk en de musea Konsthallen en Rooseum.

- Ga naar Skåne in het zuiden van Zweden. Hier tref je de middeleeuwse stad Lund met zijn kathedraal uit de 12e eeuw een en 14e eeuwse astronomische klok. Ook vind je hier de spectaculaire Öresund brug. Deze brug die Denemarken en Zweden verbindt is de langste brug waar zowel een weg als een spoorlijn overheen loopt.

- Gotland en Öland, in het zuidoosten van het Zweden zijn de grootste eilanden van Zweden. Op Gotland vind je de Lummelunda grotten met spectaculaire stalagmieten en stalagtieten, en een goed bewaarde middeleeuwse stad Kattlundsgård. Op Öland vind je het zomerhuis van de koning in Solliden, het Kasteel van Borgholm), een gerestaureerde middeleeuwse kerk in Gärdslösa, een onlangs opgegraven versterkt dorp in Eketorp en vele Vikingstenen en windmolens.

- Bezoek het Lake District van Zweden. Dit gebied beslaat de negen provincies Dalsland, Värmland en Västergötland in het westen, Dalarna, Närke en Västmanland in het noorden en Östergötland, Södermanland en Uppland in het oosten. Het Lake District bestaat uit open water, enorme meren, vlaktes en weiden en grote stukken wild natuurlijk landschap.

- Bezoek Jokkmokk om wat Lapse cultuur op te snuiven. In dit dorje in Lapland vind je verzamelingen Lapse kunst en cultuur en een zoegnoemde Lapse Staden, een oud dorp van 70 kegelvormige Lapse hutten.

Arjeplog heeft een interessant Laps museum en op het eiland Frösö vind je een aantal begraafplaatsen uit de ijzertijd en een middeleeuwse kerk.

- Ga naar de de zuidelijke provincie Småland die vermaard is vanwege de daar gevestigde kristal- en glasindustrie en bezoek één van de 16 glasfabieken, die voor bezoekers toegankelijk zijn.

- Ervaar hoe het is om te slapen op bedden van ijs en geniet van een drankje in dec Absolut Icebar bij het IJshotel in het kleine noordelijke dorp Jukkasjärvi in Lapland. Dit wereldberoemde hotel word elke winter opnieuw gebouwd van tonnen sneeuw en ijs en trekt vele toeristen.

 

Actieve groepsreizen

 • vlag-zweden

  Zweden

  Hoofdstad: Stockholm
  Oppervlakte:
   411.620 km2
  Aantal inwoners:
   9,1 miljoen
  Hoogste punt:
   2.111 meter
  Visum: nee
  Bekend van:
   Knäckebröd, Pippi Langkous

Fly drive Zuid Zweden

€ 643.00
Individuele rondreis incl. retourvlucht, autohuur, hotels en ontbijt. Met o.a. Solna, Karlstad, Vänersborg en Linköping

Fly drive Betoverend Lapland

€ 959.00
Individuele rondreis incl. vlucht, huurauto, hotels on ontbijt.

 • Reizen naar Zweden

 • Alle artikelen

 • Reportage

 • Reistips

 • Video

Fly drive Zuid Zweden

€ 643.00
Individuele rondreis incl. retourvlucht, autohuur, hotels en ontbijt. Met o.a. Solna, Karlstad, Vänersborg en Linköping

Fly drive Betoverend Lapland

€ 959.00
Individuele rondreis incl. vlucht, huurauto, hotels on ontbijt.

Fly drive De charme van Zweden

€ 799.00
Individuele rondreis Zweden incl. vlucht, huurauto, hotels en ontbijt. Met o.a. Jönköping, Göteborg, Karlstad en Stockholm

Fly drive Stockholm Småland

€ 849.00
Individuele rondreis Zweden incl. vlucht, autohuur, hotels en ontbijt. Met o.a. Stockholm, Jönköping en Småland

Fly drive Grand Tour Zweden

€ 1247.00
15-daagse individuele rondreizen Zweden incl. vlucht, huurauto, hotels en ontbijt met o.a. Stockholm, Falun, Mora en Karlstad

Fly drive Stockholm Dalarna

€ 759.00
8-daagse individuele rondreis Zweden incl. vlucht, huurauto, hotels en ontbijt met o.a. Stockholm, Falun, Mora en Karlstad

Winter groepsreis Rotary, Zweden

€ 649.00
Waan je door het prachtige winter wonderland van Zweden. Tijdens dit winter groepsreis avontuur Zweden waan je je in een echt sprookje. Het gebied is één en al rust, met vele bossen en schitterende

Panorama lezersreis, Zweden Lapland, 7 dagen

€ 1699.00
Naar aanleiding van dit gave reisverslag hebben wij speciaal voor jou een nieuwe reis samengesteld! In de Panorama kun je lezen hoe enthousiast de verslaggever Micha is over de wandeltocht over het Ko ...

Groepsreis Zweden, 14 daagse rondreis

€ 1139.00
Gezellig natafelen bij het kampvuur en genieten van een langzaam ondergaande zon, wat een geweldige tijd in Zweden! Het gevoel van vrijheid die Zweden en deze groepsreis je geven, staan borg voor het

Het wonderlijke winterparadijs van Dalarna Zweden

€ 1199.00
Tijdens deze groepsreis beleef je dat de winter in Zweden nog écht winter is: betoverende witte landschappen van sneeuw en ijspegels tegen een strakblauwe hemel, frisse lucht waarvan je adem wolkjes

Winter groepsreis avontuur Värmland, Zweden

€ 1129.00
Waan je door het prachtige winter wonderland van Zweden. Tijdens dit winter groepsreis avontuur Zweden waan je je in een echt sprookje. Het gebied is één en al rust, met vele bossen en schitterende

45 Back to Basic in Dalarna, Zweden

€ 799.00
Het comfort van de luxe Zweedse stuga maakt deze 45+ groepsreis compleet. De accommodatie "Johannisholm" is gelegen in Dalarna. Dit is een prachtige provincie in Midden-Zweden en erg geliefd bij toeri ...